2°C | Amsterdam

Chauffeurs leerlingenvervoer krijgen hun zin, geen verslechtering contract

HOLLANDS KROON – Chauffeurs in het leerlingenvervoer in de Noordkop konden vandaag opgelucht adem halen. Wethouder Ben Blonk maakte woensdag bekend dat de verslechtering van hun contract is tegengehouden.
De chauffeurs zaten in onzekerheid over hun baan, omdat Klomp, het bedrijf waarvoor ze werkten, failliet ging en het nieuwe busbedrijf, Noot Personenvervoer, in hun ogen veel slechtere arbeidsvoorwaarden bood.
Lees ook ook dossier Leerlingenvervoer
“Wij bieden alle chauffeurs een contract aan”, zegt Martijn Kersing, directeur van Noot Personenvervoer tegen NH.. “We kijken daarbij niet naar de overeenkomst die ze met hun huidige, tijdelijke werkgever hebben, maar respecteren de arbeidsovereenkomsten die de chauffeurs hadden in de periode dat ze voor Klomp werkten.”
De chauffeurs, de ouders die gebruikmaken van leerlingenvervoer voor hun kind en de scholen ontvangen binnenkort alle nodige informatie.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.