Chiliz verwachting

De Chiliz koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Chiliz. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Chiliz.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Chiliz?

Tijdens de Covid-19-pandemie die wereldwijde lockdowns met zich meebracht, konden sportteams de inkomsten niet maximaliseren. Chiliz hielp in die periode zowel de clubs als hun supporters door fans en clubs samen te brengen om deel te nemen aan een unieke en opwindende kans.

Wil je niet alleen fan zijn maar ook iets te zeggen hebben over je favoriete sportclub? Dan moet je bij Chiliz zijn, dit project heeft als doel miljoenen sport- en esports-fans een munt geven om direct stemrecht te kopen in hun favoriete voetbalclubs. Op deze manier zijn fans niet langer louter passieve toeschouwers en worden ze actieve deelnemers van de club.

Chiliz maakt gebruik van blockchain-technologie om een ​​nieuw soort directe betrokkenheid tussen fans en hun favoriete sportteams mogelijk te maken. bouwt aan een wereldwijde gemeenschap van sportfans, verenigd door hun passie voor het spel en hun passie voor hun team. Met behulp van innovatieve technologie creëren we een nauwere band tussen de fans en de clubs door de manier waarop ze met hun team omgaan een boost te geven.

 

Het CHZ-token is de native cryptocurrency van Chiliz en met deze token kunnen fans de Fan Tokens van hun favoriete teams kopen via socios.com, dit is het crowdmanagementplatform van Chiliz.

Fan Tokens dienen aan houders wereldervaringen te bieden, zoals ze dat zelf noemen. Ze kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt om toegang te krijgen tot exclusieve meet and greets, memorabilia en directe stembeslissingen op aanwijzing van elk team.

Daarnaast kunnen Fantokens houders invloed geven op beslissingen die door het team worden gepresenteerd, zoals nieuwe uniformontwerpen, feestliedjes, stadionnamen en, in sommige gevallen, beslissingen over de startopstelling.

Hoe meer stemmen een fan uitbrengt, hoe hoger de positie op het platform zal zijn, waardoor er grotere voordelen te behalen zijn zoals exclusieve merchandising, voorspellingsspellen etc.

Fan Fantokens worden gemaakt en geverifieerd op de Socios-zijketen via een consensusalgoritme van Proof of Authority (PoA), waarbij vertrouwd wordt op een kleiner aantal goedgekeurde verificateurs in plaats van een gedistribueerd netwerk van anonieme nodes zoals bij Proof of Stake (Pos) om de veiligheid van het netwerk te handhaven.

PoA wordt door sommigen beschouwd als een minder gedecentraliseerde consensusmethode maar daar tegenover staat dat het vaak wordt gebruikt door blockchain-netwerken die schaalbaarder en efficiënter willen zijn.

Het project werd geïnspireerd door de door fans geleide managementkaders of ‘socios’ van enkele grote voetbalclubs. Het platform, genaamd ‘Socios 2.0’, vertegenwoordigt nu de digitalisering van dit managementmodel.

Fan tokens to buy on socios.com

Geschiedenis

Chiliz is in 2012 opgericht door de huidige CEO, Alexander Dreyfus en gevestigd in Malta. Dreyfus heeft meerdere bedrijven gelanceerd in de reis- en entertainmentindustrie. Het

project haalde in 2018 meer dan $ 66 miljoen op via een privé-tokenverkoop. Daarbij deden grote namen mee zoals FBG Capital, Binance en OK Blockchain Capital.

In 2019 kwamen Chiliz-tokens beschikbaar voor openbare aankopen op beurzen.

Eind december 2019 lanceerde Chiliz de app voor invloed en beloningen voor fans, genaamd Socios.com. Juventus werd de eerste club die zijn eigen Fan Tokens (JUV) op Socios.com begon uit te geven, een Fan Token-aanbod hield en zijn fans de kans gaf om op de Blockchain te stemmen.

Partnerschappen en samenwerkingen

Het project is geïnspireerd door de socio’s van Spaanse voetbalteams, maar inmiddels hebben grote teams als FC Barcelona, ​​het basketbalteam Golden State Warriors en het Aston Martin Cognizant Formula1-team al Fan Token Offerings (FTO’s) gehouden voor hun supporters.

Ook onder de partners bevinden zich grote namen zoals Sam Li, voormalig vicepresident van de NBA, Nicolas Maurer, CEO van esports-team Vitality, en Dr. DisRespect, een van ’s werelds grootste videogamestreamers.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Chiliz project

Vanwege de toenemende NFT-populariteit zal CHZ naar verwachting profiteren van de verdere ontwikkeling van de NFT-markt en de digitalisering van de betrokkenheid van fans. Dankzij Chiliz kunnen fans hun favoriete teams rechtstreeks steunen door digitale verzamelobjecten voor CHZ te kopen.

In 2021 heeft Chiliz enkele grote ontwikkelingen doorgemaakt zoals de lancering van live in-game NFT’s, uitwisselingslijsten voor CHZ en nieuw uitgebrachte fantokens voor clubs als São Paulo FC, AC Milan en Manchester City.

In maart vorig jaar deelde de CEO van Chiliz, Alexandre Dreyfus, de plannen van het bedrijf om $ 50 miljoen te investeren in de uitbreiding in de Verenigde Staten. Met deze investering hoopt Chiliz op meer nieuwe samenwerkingen met Amerikaanse sportclubs en teams, die waarschijnlijk nieuwe klanten zullen aantrekken.

Onlangs heeft het platform een ​​samenwerking onthuld met Kraft Sports and Entertainment, waardoor de New England Patriots van de National Football League (NFL) en de New England Revolution van de Major League Soccer (MLS) zich bij het Chiliz- en Socios-ecosysteem zullen voegen.

Met deze samenwerking zet Chiliz de eerste stap in de NFL en MLS en geeft aan dat het protocol gericht is op uitbreiding naar alle grote sportcompetities waar er vraag is van fans naar meer betrokkenheid.

Chiliz koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Chiliz nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Chiliz (CHZ). Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken.

Moet ik CHZ kopen?

Chiliz CHZ token verwachtingWaar let je als belegger op wanneer je erover denkt om CHZ te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. Chiliz (CHZ) staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Chiliz koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

CHZ kopen

CHZ staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit CHZ voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Chiliz. 

Conclusie

Terwijl crypto-adoptie in alle sectoren toeneemt, blijft blockchain-technologie in de sportindustrie uitbreiden. In het geval van Chiliz biedt blockchain de weg naar exclusieve betrokkenheid van fans en nieuwe ervaringen. Chiliz streeft ernaar om de dagelijkse ervaringen te verbeteren en is er trots op sport- en entertainmententiteiten te voorzien van op blockchain gebaseerde tools om hen te helpen hun publiek te betrekken en er geld mee te verdienen.

Dankzij de technologie achter Chiliz kunnen fans rechtstreeks stemmen krijgen in hun favoriete sportorganisaties. Dit is beschikbaar dankzij de nutsinfrastructuur van schaalbare, op blockchain gebaseerde Fan Tokens en de veilige plaatsing van tokenized stemrechten uitgevoerd door slimme contracten op het platform.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs