Chocoladezondag in het Bakkerijmuseum

REGIO – De geschiedenis van chocolade gaat lang terug en was tot een kleine 200 jaar geleden altijd een drankje. Bij de oorsprong in Zuid-Amerika werd het als Godendrank beschouwd en het museum is er trots op uit die traditie een heel bijzonder object te hebben verworven. Het is een chocoladekom uit de Maya-cultuur van meer dan 1100 jaar oud die werd gebruikt voor rituele consumptie van xocolatl, de oorspronkelijke voorloper van de chocoladedrank. 

En het museum presenteert nog meer recentelijk verworven unieke objecten; het Amerikaans octrooi van Droste, een bijna impressionistisch olieverfschilderij van de iconische Droste verpleegster, een glazen bokaal door Elias Smalhout ter ere van het vooroorlogse jubileum van de ‘Algemene Nederlandse Bond van Arbeiders in het Bakkers-Chocolade- en Suikerverwerkingsbedrijf’ Kortom het museum maakt zijn naam als schatkamer van de bakkerij meer dan waard.

Maar er gebeurt natuurlijk ook weer heel veel in het Lekkerste museum van Nederland! Inmiddels traditioneel zijn de demonstraties van de misschien wel grootste chocoladekunstenaar van het land, Peter Wolfsen.  Jacco maakt het museum in dragant, Joke is aan het garneren, er wordt geschilderd met cacao en uiteraard worden er ook bonbons gemaakt. 

Nieuw is dat alle bezoekers, dus niet alleen de kinderen zelf ook iets mogen doen.  Eigen cornetje vouwen, waarmee met chocolade gegarneerd kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen chocoladeletter maken. Of iets anders creatiefs… Kortom er zijn heel veel redenen om de chocoladezondag te bezoeken. Graag tot ziens op 23 september.

www.deoudebakkerij.nl
Adres: 
Nieuwstraat 8, 1671 BD Medemblik
Telefoon:
0227-545014
Open van: 10.00 tot 17.00 uur

Foto van Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs