Chocoladezondag in het Bakkerijmuseum

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

REGIO – De geschiedenis van chocolade gaat lang terug en was tot een kleine 200 jaar geleden altijd een drankje. Bij de oorsprong in Zuid-Amerika werd het als Godendrank beschouwd en het museum is er trots op uit die traditie een heel bijzonder object te hebben verworven. Het is een chocoladekom uit de Maya-cultuur van meer dan 1100 jaar oud die werd gebruikt voor rituele consumptie van xocolatl, de oorspronkelijke voorloper van de chocoladedrank. 

En het museum presenteert nog meer recentelijk verworven unieke objecten; het Amerikaans octrooi van Droste, een bijna impressionistisch olieverfschilderij van de iconische Droste verpleegster, een glazen bokaal door Elias Smalhout ter ere van het vooroorlogse jubileum van de ‘Algemene Nederlandse Bond van Arbeiders in het Bakkers-Chocolade- en Suikerverwerkingsbedrijf’ Kortom het museum maakt zijn naam als schatkamer van de bakkerij meer dan waard.

Maar er gebeurt natuurlijk ook weer heel veel in het Lekkerste museum van Nederland! Inmiddels traditioneel zijn de demonstraties van de misschien wel grootste chocoladekunstenaar van het land, Peter Wolfsen.  Jacco maakt het museum in dragant, Joke is aan het garneren, er wordt geschilderd met cacao en uiteraard worden er ook bonbons gemaakt. 

Nieuw is dat alle bezoekers, dus niet alleen de kinderen zelf ook iets mogen doen.  Eigen cornetje vouwen, waarmee met chocolade gegarneerd kan worden. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen chocoladeletter maken. Of iets anders creatiefs… Kortom er zijn heel veel redenen om de chocoladezondag te bezoeken. Graag tot ziens op 23 september.

www.deoudebakkerij.nl
Adres: 
Nieuwstraat 8, 1671 BD Medemblik
Telefoon:
0227-545014
Open van: 10.00 tot 17.00 uur

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category