2°C | Amsterdam

Code geel KNMI voor (zware) onweersbuien met lokaal veel neerslag

NOORD-HOLLAND – Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege de kans op (zware) onweersbuien met lokaal veel neerslag en zware windstoten. Na een zwoele warme nacht, de temperatuur is niet onder 20 graden gekomen, stijgt deze snel richting de 30, lokaal 32, graden. In de loop van de middag iets dalend naar 27 á 28 graden door een verkoelend windje van zee. Aan het einde van de avond komen vanuit het zuiden stevige regen- en onweersbuien Nederland binnen. Deze kunnen lokaal gepaard gaan met hagel en veel neerslag in korte tijd waarbij windstoten tot 90km/u kunnen voorkomen.

Voor veel mensen zal vannacht van slapen weinig terecht komen, de regen- en onweersbuien trekken dan vooral over het (noord)westen van ons land richting het noord/noordoosten waarbij de temperatuur wederom maar amper onder de 20 graden uit zal komen. 

Vrijdagochtend trekken de regen- en onweersbuien boven het noorden van het land geleidelijk noordwaarts weg. Er volgen dan weer zonnige perioden, maar in de tweede helft van de middag ontstaan er opnieuw zware regen- en onweersbuien boven met name het westen en midden van het land.

In de loop van vrijdagavond trekken de buien langzaam via het noorden van het land weg. Bij de buien kan opnieuw hagel voorkomen en kan er lokaal veel neerslag in korte tijd vallen. Bovendien zijn er bij de buien (zware) windstoten mogelijk. In het zuidoosten en uiterste oosten zijn de buien wat minder talrijk en bovendien minder zwaar. Het wordt opnieuw een warme dag, de maximumtemperaturen liggen op veel plaatsen tussen de 25 en 30°C, in het zuidoosten mogelijk nog enkele graden hoger.

In het noordelijk kustgebied wordt het met maxima van 20 tot 25°C beduidend minder warm. In de zuidoostelijke helft wordt de wind zuidoostelijk, in de noordwestelijke helft noordoostelijk en kan in het Waddengebied zelfs aantrekken naar vrij krachtig tot kracht, 5-6 Bft. (Bron: KNMI)

Let op: onweer laat zich niet voorspellen, het kan ineens lokaal ontstaan.

Het onweer volgen kunt u hier doen.

Foto:  HBP Media

 

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.