Code oranje voor Noord-Holland-Noord, risico op natuurbranden

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – Voor de noordelijke helft van onze provincie is code oranje afgegeven door de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord. Dat betekent dat er vanwege de aanhoudende droogte een hoog risico is op natuurbranden.
De code oranje geldt ook voor het Gooi. De Veiligheidsregio roept iedereen in de ‘oranje’-gebieden operg voorzichtig te zijn. Het is niet meer toegestaan om in natuurgebieden (kook)vuren te maken. Ook vuurkorven, fakkels, wensballonnen en vuurwerk zijn voorlopig uit den boze. 
Sinds vrijdag gold al code geel, wat betekent dat er een verhoogd risico is op een snelle uitbreiding van een natuurbrand.
Verder wordt het afgeraden om te roken in het gebied. “Gooi sigaretten en glas altijd in een prullenbak of neem het mee. Denk ook aan kolen van de bbq opgehoopt tuinafval (broei) en parkeer uw auto (met hete katalysator) niet in hoog en droog gras”, zo luidt het advies. 
Code rood
Ook in andere delen van het land is het oppassen geblazen. In grote delen van Gelderland en Overijssel geldt zelfs code rood: ‘zeer hoog risico’.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category