2°C | Amsterdam

Column Ed van Oerle: ‘Blauwe vinkjes’

Whatsapp, wie heeft het niet. Supermakkelijk, gratis in contact staan met de hele familie of vriendenkring. De gemiddelde Nederlander zit al snel in een stuk of 10 Whatsapp-groepjes. En de jonge generatie heeft er waarschijnlijk nog veel meer. 

Wat zijn ze geschrokken toen dinsdag Whatsapp er spontaan mee stopte. De verbinding met de buitenwereld ontregeld. SMS is dan misschien leuk, maar met één berichtje jouw hele vriendengroep bereiken zat er even niet in. En het is niet chill. Bellen is voor de gemiddelde jongere al helemaal geen optie. Weg sociale leven.

Niet alleen Whatsapp lag plat. Ook Facebook en Instagram – de andere poorten naar de wereld –  waren offline. En dat was zó erg, dan de experts over 9 maanden een babyboom verwachten.

Over Whatsapp gesproken: kent u de blauwe vinkjes? Supermakkelijk, want je kan zien of iemand online is en of hij jouw berichtje heeft gelezen. Nou kan je die blauwe vinkjes al jaren uitzetten, zodat je niet kan zien of jou bericht wordt gelezen. En je kan niet meer zien wanneer iemand voor de laatste keer online is geweest. Voor sommige is het een fantastische toevoeging, maar ik erger mij er kapot aan.

En ik snap het ook niet. Waarom wil jij dat de afzender van een bericht niet ziet dat jij het bericht hebt gelezen? Of wanneer jij online bent geweest? Misschien is het een hele slechte gedachte, maar ik denk dan altijd dat iemand iets te verbergen heeft. Of te lui is om snel te reageren nadat hij een bericht heeft gelezen

En het irritante is: als iemand mij een bericht stuurt en ik reageer niet snel genoeg, dan krijg ik dat geregeld te horen. Want tsja, ik heb mij blauwe vinkjes wél gewoon aan staan. Oh ja: mijn status op Whatsapp heb ik aangepast. Daar staat ‘bij haast beter bellen’. Want dat werkt nog altijd het best. En een stem horen van iemand met wie je communiceert vind ik veel leuker dan Whatsapp berichtjes sturen.

Ed van Oerle

Via mediapartner: Noordkop Centraal

Related Articles

Wie houdt er niet van hagelslag? Deze heerlijke Hollandse lekkernij is perfect als ontbijt of als tussendoortje en is er in tonnen verschillende smaken.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.