Column Nadine Swagerman – gelukkig

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Soms zijn er van die dingen die je plotseling heel diep raken. Dingen die je absoluut niet verwacht, niet zag aankomen. Dingen die er ineens zijn, die je overvallen. Soms zijn die dingen naar, verdrietig of vervelend. Dit keer niet. Dit keer was het mooi. Heel mooi.
Door mijn tranen heen keek ik naar het beeldscherm van mijn laptop. Ik las de zinnen nog een keer en voelde de brok in mijn keel iedere keer als ik slikte. Mensen die mij kennen weten dat er maar één ding is wat ik graag wil doen in mijn leven; schrijven. Het is mijn passie, mijn droom. Al heel wat jaren timmer ik aan de weg en hoewel ik in mijn korte leven al talloze afwijzingen en tegenslagen op schrijfgebied heb gekend, geef ik niet op, blijf ik knokken. Ik doe mee aan schrijfwedstrijden, stuur mijn werk op naar uitgevers, schrijf een blog op mijn website watzijwil.com en sinds kort wordt mijn column op Medemblik Actueel gepubliceerd.
Zoals sommigen van jullie misschien weten plaatst nieuwsblad Metro regelmatig een lezerscolumn. Iedereen kan een stukje schrijven en insturen. De column met de meeste stemmen zal vervolgens in het blad geplaatst worden. Ik besloot een poging te wagen en stuurde één van mijn stukjes in. Op Facebook vroeg ik mijn vrienden of ze op mij wilden stemmen, zodat ik kans maak om met mijn column in de Metro te komen.
En daar was ineens een bericht dat mij sprakeloos naar mijn beeld liet staren. Don Gelato, dé ambachtelijke ijssalon van Medemblik, plaatste een oproep om op mijn column te stemmen. In ruil daarvoor krijg je een gratis bolletje van zijn overheerlijke ijs bij bestelling van twee bolletjes en het laten zien van bewijs van jouw stem. Met tranen in mijn ogen las ik zijn bericht. En nog een keer. En misschien zelfs nog een keer. En hoewel het er nog niet voor heeft gezorgd dat ik de meeste stemmen heb gekregen, ben ik er stil van. Echt stil van.
Soms komt geluk uit een onverwachte hoek. Bij mij kwam het uit een hoek waar geluk voor het oprapen ligt. IJs maakt namelijk gelukkig. Dat doet het altijd. Maar vandaag nog een beetje meer.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category