2°C | Amsterdam

Column Nadine Swagerman – Save Dave

Voor de meesten van ons is bovenstaande vraag hypothetisch. Een stel dat, of wat als, vraag. Maar voor Davey Maalderink (22) is deze vraag er één die hij zichzelf werkelijk moet stellen. Een vraag die hem dagelijks bezighoudt. Want als hij het niet voor elkaar krijgt om minstens 60000 per jaar bij elkaar te sprokkelen, dan zal hij er straks niet meer zijn.
Ik ken Dave al van voordat die jongen kon lopen. Een klein, knap jochie met een onuitwisbare glimlach op zijn gezicht. In 2008 kreeg Dave te horen dat hij aan de zeldzame zenuw- en spierziekte Ataxie van Friedreich lijdt. Op dat moment veranderde Dave in één klap van een onbezorgde jongen in een patiënt. In iemand die ongeneeslijk ziek is.
Dave is al 21 jaar de beste vriend van mijn broertje en ik heb het geluk gehad om hen samen te mogen zien opgroeien. Dave is een jongen met een hart van goud. Een levensgenieter. Iemand die nooit klaagt, blijft vechten en absoluut niet zielig gevonden wil worden. Hij is altijd positief en altijd optimistisch, ondanks alles. Een jongen die met zijn 22 jaar midden in het leven zou moeten staan, maar nu ergens rond het randje balanceert, terwijl we met man en macht proberen om hem hier te houden. Bij ons. In het midden.
Dave is, samen met duizenden anderen, slachtoffer van een falend zorgstelsel vol kromme regeltjes. Een jongen die aan de kant wordt gezet, omdat hij niet in het juiste hokje past. Omdat hij niet de ziekte heeft die hij zou moeten hebben om te kunnen overleven. Om te mogen overleven.
Dave heeft jouw hulp nodig om het prijskaartje dat aan zijn leven hangt te kunnen betalen. Want hoewel het medicijn dat hij nodig heeft verkrijgbaar is, krijgt hij geen cent vergoed omdat het middel niet voor zijn ziekte gemaakt is. Hij zal 60000 euro per jaar moeten betalen om te kunnen blijven leven.
Zoals veel van jullie ondertussen wel weten is er een stichting opgericht voor Dave; Stichting Save Dave. Op deze manier hoopt Dave voldoende geld op te kunnen halen om zijn behandeling te betalen. En omdat Dave letterlijk iedere euro kan gebruiken, vraag ook ik om jouw hulp. Op www.stichtingsavedave.nl vind je alle informatie over Davey, zijn ziekte en de manieren waarop jij hem kunt helpen. En ik weet dat smeken niet netjes is, maar ik ben bereid het te doen.
Davey heeft hulp nodig. Veel hulp.
Ik dank je.
Dave nog meer.
Nadine Swagerman blogt onder eigen titel op ‘Wat Zij Wil’

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.