Crypto creditcard gebruiken? Dit moet je weten

Overal lees je over cryptocurrency en crypto creditcards. Voor de mensen bij wie het nog niet bekend is zullen we een korte toelichting geven en hoe je er gebruik van kunt maken.  

Wat is cryptocurrency? 

De wereld van cryptocurrency is steeds aan het ontwikkelen. Alvorens we verder ingaan op wat er bedoeld wordt met ‘de wereld van cryptocurrency’ zullen we eerst toelichten wat cryptocurrency is. Cryptocurrency wordt ook wel digitale valuta genoemd. Cryptocurrency is dus een virtueel betaalmiddel waarmee je aankopen kunt doen. Tegenwoordig is het eenvoudiger om betalingen te doen met cryptocurrency door de ontwikkeling van de crypto creditcards. Dit zijn betaalkaarten die gebruikers in staat stellen om aankopen te doen met hun digitale valuta’s. De ontvanger of winkelier zal hierbij geen cryptocurrency ontvangen, omdat het wordt omgezet in lokale valuta’s.  

Een account aanmaken 

Als je aankopen wilt doen met je crypto creditcard in Nederland zal de winkelier in dit geval Euro’s ontvangen, terwijl je met cryptocurrency betaalt. Het lijkt eenvoudig om betalingen te doen met een crypto creditcard. Dat is het ook! Het is net zoals de traditionele creditcards alleen kunnen de transactiekosten hoger zijn dan de normale creditcards. Het is van belang dat je eerst een account aanmaakt bij een exchange zoals Coinbase, Coinhouse of Bitstamp. Je zult je eerst moeten registreren en jezelf legitimeren. Daarna voeg je de creditcard toe waarna je de kaartgegevens invult. Natuurlijk moet je ook cryptocurrency bezitten. Dit voeg je vervolgens toe aan je wallet zodat je aankopen kunt doen. 

Bitcoin debit cards 

Naast de crypto creditcards zijn er nu ook  Bitcoin debit cards beschikbaar. Met de Bitcoin debit cards kun je betalingen doen in de winkel. Niet alle winkels accepteren cryptocurrency als betaalmiddel. Dit hoeft helemaal geen probleem meer te zijn. Met de crypto debitcard ontvangt de winkelier euro’s, terwijl je met cryptocurrency betaalt. Lees je meer in op cryptocreditcard.nl

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs