Crypto credit cards: wat zijn het en wat kun je ermee?

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Cryptovaluta zijn op dit moment ontzettend populair. Overal hoor of zie je wel iets voorbij komen van deze nieuwe betaalvorm. In enkele landen kun je zelfs al betalen met deze cryptomunten, maar hoe werkt dit eigenlijk?

Simpel: hiervoor zijn crypto credit cards ontwikkeld. Net als ‘gewone’ creditcards zijn er verschillende crypto creditcard aanbieders. Wat zo’n cryptocard precies is, hoe je er een in Nederland aanvraagt, welke soorten er zijn en wat je ermee kunt, dat en veel meer lees je hier!

Wat is een crypto credit card eigenlijk?

Zoals we in de introductie al lieten weten is dit een creditcard die er voor zorgt dat jij op een makkelijke manier met je crypto kunt betalen. Een crypto creditcard wordt ook wel een crypto debitcard genoemd, hier lees je straks meer over. Je kunt deze goed vergelijken met je pinpas dus. Het grootste verschil is alleen dat je niet in euro’s betaalt, maar dat het bedrag in crypto valuta wordt afgeschreven. De cryptocard is dus gekoppeld aan de cryptowallet. Zo kun je dus bijvoorbeeld Bitcoins uitgeven die jij gemined hebt.

Elke cryptocard wordt ondersteund door de grote creditcard maatschappijen Visa en Mastercard. Je moet dus wel akkoord gaan met een aantal voorwaarden voordat je een Visa crypto creditcard aanschaft. Een crypto kaart is eigenlijk een soort prepaid creditcard. Hoe zo’n kaart precies werkt, dat leggen we je verderop uit. Laten we eerst eens kijken naar de voordelen van een crypto kaart.

De voordelen van een crypto credit card

Tegenwoordig kun je dus hier en daar al betalen met crypto’s. Het aantal locaties waar je met deze valuta betaalt neemt in de toekomst alleen maar toe, dus laten we eens kijken welke voordelen een cryptocard biedt ten opzichte van traditionele creditcards.

 • Crypto credit cards zijn heel goed beveiligd; hiermee is een veilige transactie gegarandeerd
 • Je kunt op steeds meer plekken betalen met crypto
 • Je hebt zelf 100% controle over jouw geld, omdat er je geen tussenpersoon zoals een bank gebruikt met een crypto kaart. Je bepaalt zelf hoeveel coins je op de kaart zet
 • In tegenstelling tot een normale Mastercard of Visa, worden transacties direct voldaan in plaats van eens per maand
 • Je krijgt niet gelijk een BKR stempel op je naam gedrukt wanneer je een crypto creditcard aanvraagt. Ook heb je niets te maken met eventuele betaaltermijnen

Zelf heb je dus alles in de hand met zo’n speciale creditcard voor crypto. Natuurlijk zijn er ook wel wat aandachtspuntjes waar je rekening mee moet houden, net als iedere andere betaalmethode. Het grootste aandachtpunt is wellicht de sterk fluctuerende waarde van de crypto’s. Het ene moment kunnen ze meer waard zijn dan een paar minuten later. Hou de koersen dus goed in de gaten wanneer je een betaling doet met een crypto credit card.

Een ander puntje van aandacht is dus het feit dat deze betaalwijze nog lang niet overal geaccepteerd wordt. Check dus goed of je terecht kunt met je betaalkaart!

https://www.youtube.com/watch?v=r-pcmHVcYdk

Hoe werkt een crypto credit card precies?

Hierboven heb je al een en ander over deze betaalkaart kunnen lezen. Nu gaan we dieper in op hoe het nou precies werkt. Dit is immers de belangrijkste vraag van allemaal. Je weet wat een credit of debitcard is, maar hoe werkt een speciale crypto credit- of debitcard?

Sowieso moet je cryptomunten hebben om ermee te kunnen betalen. Handel jij nog niet in crypto, lees dan onderstaand stappenplan door zodat je in ieder geval weet hoe je crypto kunt verkrijgen.

1.     Stap 1: kies een broker die bij je past

Een broker is een platform die je in staat stelt om te handelen in aandelen, valuta en crypto. Let bij het kiezen goed op of de broker die jij op het oog hebt gereguleerd is door de AFM. Andere aandachtspunten om op te letten zijn transactiekosten en inschrijfvoorwaarden.

2.     Stap 2: maak een account bij de broker

Vanzelfsprekend maak je na het kiezen van de broker een account hierbij aan. Zorg ervoor dat je alle gegevens die gevraagd worden correct en naar waarheid invult, zodat je niet in de problemen komt! Hou ook je legitimatiebewijs bij de hand! Na het invullen van je gegevens verifieer je je account en is deze actief.

3.     Stap 3: financier je account en investeer!

Nadat je je account hebt aangemaakt en hebt geactiveerd, kun je geld storten naar je account. Doe dit met de gewenste betaalwijze. In de meeste gevallen staat het bedrag meteen op je account en kun je investeren in de cryptomunt naar keuze! Nadat je je investering gedaan hebt, kun je je crypto credit card aanvragen.

Goed om te weten is dat een crypto kaart ook wel een prepaid crypto creditcard wordt genoemd. Je zorgt er dus zelf voor dat de kaart voldoende saldo heeft om betalingen te kunnen verrichten. Zoals al eerder vermeld werkt een crypto debitcard(want dit is het in feite) via het Visa/Mastercard netwerk. De kaarten worden ondersteund door deze grote maatschappijen.

Omdat Bitcoin de grootste crypto is, wordt er ook vaak gerefereerd naar een Bitcoin card. De kaart is dus gekoppeld aan je wallet. Je wallet is een digitale kluis waarin al jouw cryptomunten bewaard worden. Als jij dus een betaling doet met je crypto Visa- of Mastercard, wordt het tegoed van je wallet hiervoor gebruikt. Het werkt dus eigenlijk hetzelfde als pinnen, maar in plaats van een betaalrekening is er een wallet gekoppeld aan de kaart!

Welke crypto kaarten bestaan er allemaal?

Net als reguliere creditcards zijn er verschillende aanbieders voor crypto creditcard. Laten we vooropstellen dat brokers waar je terecht kunt om te handelen in crypto vaak ook een eigen cryptocard aanbieden. Welke kaarten je actief in Nederland kunt gebruiken en hoe je ze aanvraagt, dat lees je hier!

Het is ontzettend belangrijk dat je een betrouwbare en veilige kaart kiest. Helaas zijn er kaarten in omloop die achteraf nep blijken te zijn en alleen uit zijn op een manier om aan crypto te komen door gegevens te stelen bijvoorbeeld. De grootste en meest populaire crypto kaarten hebben wij hier voor je op een rij gezet:

Binance Card

Binance cryptocard
Binance card aanvragen

Dit is een Visa crypto card die ontworpen is voor de erg populaire broker Binance. Het bedrijf dat achter het ontwerp van de kaart zit, is door de Financial Conduct Authority gemachtigd om digitaal geld uit te geven en is lid van Visa. De kaart werd in maart 2020 uitgebracht, maar eind 2020 werd bekend dat de kaart ook buiten de VS beschikbaar zou komen in bijna alle landen van de EU.

De crypto’s die ondersteund worden door de Binance Card zijn de Binance Coin(BNB), Binance USD(BUSD), Bitcoin(BTC) en de Swipe(SXP). Deze crypto Visa card is verkrijgbaar zonder maandelijkse kosten in tegenstelling tot een normale Visa card. Er is geen minimum bedrag waar aan je moet voldoen om te mogen storten en je kunt de kaart gebruiken als er maar saldo op je Binance account staat.

Wel hanteert de Binance Card commissiekosten van slechts 0,9% per transactie. Verder brengt Binance kosten in rekening als je een vervangende kaart aanvraagt omdat je hem bijvoorbeeld bent verloren. Deze eenmalige kosten bedragen €25. Verder zijn er geen extra bijkomende kosten voor het gebruik van de Binance Card.

Ook goed om te weten: deze Visa crypto kaart heeft een maximaal bestedingslimiet van €8.700 per dag. Zo voorkom je dus dat je teveel geld uitgeeft in 1 dag.

Crypto.com Card

Crypto.com crypto creditcard
Crypto.com card aanvragen

Samen met Visa heeft Crypto.com samengewerkt om een eigen debitcard te ontwikkelen. Met deze Visa cryptocard kun je overal terecht waar je met een reguliere Visa creditcard kunt betalen. Het enige verschil is dat je dus met crypto betaalt, in plaats van met Euro’s of Dollars. Wereldwijd kun je bij miljoenen verkooppunten en geldautomaten terecht met de Crypto.com Card.

Crypto.com biedt maar liefst 5 verschillende Visa-kaarten aan! Het verschil tussen deze kaarten is de vereiste eigen inleg van Crypto.com Coins(CRO). Hoe meer je bereid bent in te zetten, hoe meer voordelen je krijgt. Bij gebruik van de kaart krijg je een percentage cashback van je aankoopbedrag.

Midnight Blue
Dit is de instapkaart van Crypto.com. Dit zijn de voordelen van deze kaart:

 • Gratis aan te vragen
 • 1% cashback in CRO
 • Tot €200 per maand betaal je geen transactiekosten
 • Tot €2000 per maand betaal je geen wisselkoerskosten

Ruby Steel
De volgende kaart in de rangorde van laag naar hoog is de Ruby Steel. Als je bereid bent om ongeveer €350 aan CRO in te zetten, dan krijg je niet alleen een mooie rode metalen betaalkaart, maar ding je mee in deze voordelen:

 • 2% cashback in CRO
 • Tot €400 per maand zonder transactiekosten
 • Tot €4000 per maand zonder wisselkoerskosten
 • Korting in CRO voor Spotify

Jade Green/Indigo Blue
Als je genoeg CRO bezit en bereid bent om €3.500 in te zetten, dan krijg je naast een fancy groene of blauwe metalen Visa crypto card ook het volgende:

 • 10% staking rewards op de vereiste inzet
 • 3% cashback in CRO
 • Tot €800 per maand zonder transactiekosten
 • Tot €10.000 per maand zonder wisselkoerskosten
 • Korting in CRO op Spotify én Netflix
 • Airport Lounge toegang voor 1 persoon

Frosted Rose Gold/Icy White
En last but not least kun je deze premium kaart aanschaffen tegen €35.000 aan CRO. Voor dit bedrag mag je ook premium voordelen verwachten en die krijg je ook:

 • 10% staking rewards op de vereiste inzet
 • 5% cashback in CRO
 • 2% extra rente op aandelen in Crypto earn
 • Tot €800 per maand zonder transactiekosten
 • Tot €15.000 per maand zonder wisselkoerskosten
 • Korting in CRO op Spotify, Netflix, Amazon Prime én Expedia
 • Airport Lounge toegang voor 2 personen

Alle voordelen en verschillen per kaart nog een keer voor je op een rij:

Coinbase Card

coinbase card crypto
Coinbase card aanvragen

Een andere grote en populaire crypto credit card is de Coinbase Card. Ook dit is een crypto debitcard die in samenwerking met Visa is ontworpen. Dit betekent dat je met de Coinbase crypto kaart overal ter wereld kunt betalen waar Visa wordt geaccepteerd als betaalwijze.

Sinds april 2019 is deze crypto visa card beschikbaar in Nederland. Net als bij andere crypto debit cards moet je een account hebben bij de aanbieder, in dit geval bij Coinbase. Je schaft deze kaart aan voor €4,95. Je kunt er ook voor kiezen om in plaats van een fysieke kaart een digitale crypto debitcard via de app te gebruiken. Scheelt je toch €4,95 in aanschaf!

Met de Coinbase Card kun je dagelijks tot €500 opnemen uit de geldautomaat. Ook is er een dagelijkse bestedingslimiet van €10.000. Maandelijks is deze limiet €20.000 en jaarlijks bedraagt je maximale bestedingslimiet €100.000. Je kunt deze limieten laten aanpassen door de klantenservice door even contact met ze op te nemen.

De Coinbase Card ondersteunt momenteel 8 verschillende crypto: BTC, ETH, LTC, BCH, BAT, REP, ZRX en XLM.

De grootste kaarten hebben we nu toegelicht, maar er zijn tal van andere Bitcoin creditcards beschikbaar. Belangrijk op te weten is dat je zo’n Bitcoin kaart kunt aanvragen bij brokers en dat deze zijn ontwikkeld in samenwerking met zowel Visa als met Mastercard. Dit zorgt er dus voor dat je overal ter wereld met je crypto kunt betalen!

Veelgestelde vragen

Wat is een Crypto Visa of Mastercard?

Dit is een prepaid creditcard ofwel een debitcard waar jij tegoed op zet via de cryptowallet.

Waar kan ik betalen met mijn crypto credit card?

In principe kun je overal met de crypto kaart betalen waar Visa of Mastercard geaccepteerd wordt als betaalwijze.

Wat is een Bitcoin creditcard en hoe vraag ik er een aan?

Een Bitcoin credit card is hetzelfde als een crypto credit card. Vaak word een crypto kaart zo genoemd, omdat Bitcoin veruit de grootste en meest bekende cryptomunt is. Je vraagt deze aan via brokers waar jij een wallet of account hebt.

Zijn Visa/Mastercard crypto kaarten beschikbaar in Nederland?

Jazeker! Ook in Nederland kun je tal van crypto kaarten aanvragen en gebruiken.

Wat is het verschil tussen een crypto credit card en een gewone creditcard?

Het grootste verschil is dat een crypto credit card eigenlijk een debitcard is. Je zet vooraf saldo op de kaart en rekent meteen af, waar je bij een gewone creditcard op rekening betaalt. Voordeel van een crypto kaart is dat er geen toetsing plaatsvindt waardoor deze dus door iedereen aan te vragen is.

Conclusie over crypto creditcards

Alles wat je echt moet weten over crypto kaarten heb je hierboven kunnen lezen. Je weet nu dat een crypto creditcard eigenlijk een debitcard is waar jij zelf 100% het beheer van in handen hebt. Je moet een account bij een broker hebben of over een wallet beschikken om crypto te bezitten. Let altijd goed op of de crypto debit card die jij in gedachten hebt ook legitiem is. Google is in dit geval echt je beste vriend. Ga op zoek naar reviews voordat je een besluit neemt!

Alle crypto credit cards zijn ontwikkeld in samenwerking met Visa of Mastercard. Dit heeft als groot voordeel dat je overal ter wereld terecht kunt om met deze kaart te betalen. Ideaal als je naar het buitenland gaat dus! Hou bij betalingen de wisselkoers van jouw crypto goed in de gaten, zodat je niet onnodig meer betaalt.

Cryptovaluta: je kunt er echt niet meer omheen. Waar een paar jaar geleden nog sceptisch werd gereageerd op de komst van onder andere Bitcoin, zijn ze nu officieel erkend als legitiem betaalmiddel. Er gloort een mooie toekomst voor deze markt en de verwachting is dat het gebruik van de zogeheten Bitcoin creditcards alleen maar gaat toenemen.

Wie weet is de Bitcoin kaart over een aantal jaar wel de meest gebruikte betaalmethode ter wereld. De tijd zal het uitwijzen. Jij weet nu in ieder geval wat een cryptokaart is, hoe je deze gebruikt en waar je er een kunt aanvragen!

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category