Curve DAO verwachting

De Curve DAO koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Curve. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Curve om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Curve DAO.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Curve DAO heeft mensen een stimulans heeft gegeven om liquiditeit bij te dragen en beloningen te verdienen over hun inactieve activa. Een community-based project, een protocol dat continu innoveert. Tijd om daar eens dieper op in te duiken.

Wat is Curve DAO?

Curve is een gedecentraliseerde exchange voor stablecoins. De exchange is in 2020 gelanceerd en wordt gebruikt om de liquiditeit te beheren met behulp van het geautomatiseerde market maker (AMM) -protocol dat bekend staat als Curve.fi.

Het doel van Curve DAO Token is om een ​​oplossing te bieden voor de hoge kosten bij het ruilen van activa in de Ethereum-blockchain.

In simpele bewoording: gebruikers kunnen activa aan verschillende liquiditeitspools toevoegen en in ruil daarvoor vergoedingen ontvangen.

Curve heeft een aantal pools met crypto’s van vergelijkbare waarde. Op dit moment zijn het er 33. Het protocol levert ook pooltokens aan het Compound-protocol en Yearn.finance om rente te verdienen en extra inkomsten te verschaffen aan liquiditeitsverschaffers.

Het protocol richt zich op de stabiele munt om transacties met een zeer lage slippage mogelijk te maken met weinig of geen belemmeringsverlies voor liquiditeitsverschaffers. Het protocol gebruikt het algoritme voor de prijsbepaling en niet voor een orderboek. Met deze prijsformule kan gemakkelijk gewisseld worden tussen tokens met een relatieve prijsklasse.

Curve DAO-token, ook wel bekend als CRV, is een ERC-20-token en de governance token van het platform.

Historie

Curve DAO is opgericht door Michael Egorov. Egorov is een Russische natuurkundige en een ervaren cryptocurrency-veteraan. In 2013 koos hij er tijdens de keuzeperiode voor om een Bitcoin-investeerder te worden. Michael richtte in 2016 voor het eerst het bedrijf NuCypher op. Dit is een nieuw technologisch bedrijf (fintech) met een specialisatie in encryptie.

Sinds 2018 werkte hij aan het DeFi-netwerk en het witboek voor het protocol werd op 10 november 2019, vóór de lancering van het mainnet in januari 2020, gepubliceerd. Het platform werd aanvankelijk StableAwap genoemd en ontworpen om stabiele munten DeFi-services te geven met behulp van de AMM, die wordt beheerd door slimme aannemers. De governance-token CRV werd in mei 2020 uitgegeven

De belangrijkste reden voor de omleiding naar een gedecentraliseerde onafhankelijke organisatie was het oplossen van alle juridische problemen is waarmee het projectteam te maken kan krijgen.

Michael bleef Bitcoin gebruiken als een manier om geld over te maken, zelfs nadat hij zijn eerste investering had misgelopen. Het Curve DAO protocol is sinds de oprichting uitgegroeid tot een succesvol platform dat toonaangevend is in de DeFi-omgeving. Volgens

Michael is Curve DAO Token exchange is gemaakt voor Bitcoin en stabiele munttokens op de Ethereum-blockchain.

Hoe werkt het Curve DAO-token?

Curve DAO maakt gebruik van liquiditeitspools en staat geen handel tussen kopers en verkopers toe. De belangrijkste voordelen van het platform zijn lage slippen en kosten.

Gebruikers kunnen CRV tokens leveren aan de AMM-liquiditeitspool waardoor ze liquiditeitsverschaffer worden. Als liquiditeitsverschaffer worden ze beloond voor het leveren van tokens aan de pool. Deze beloningen worden betaald door individuen of gebruikers die interactie hebben met de pool.

CRV is een governance token voor de beurs en wordt gebruikt bij het belonen van liquiditeitsverschaffers. De houders kunnen dus de richting van de CRV-beurs beïnvloeden. Het geeft houders stemrecht bij besluiten op de DEX. Wanneer de houders hun CRV-tokens vergrendelen, kunnen ze een bewerking op de DEX beïnvloeden. Dit kunnen wijzigen zijn vergoedingsstructuren en stemmen voor de toevoeging van nieuwe opbrengstpools.

De houders kunnen ook brandschema’s voor de CRV-token presenteren. Hierbij geldt dat hoe groter het aantal CRV-tokens een houder heeft, hoe groter zijn stemrecht.

Het stemrecht is tevens afhankelijk van de tijd dat een houder de CRV in zijn bezit heeft. Naarmate de houdperiode toeneemt, neemt ook het stemrecht toe. Dit geeft de CRV ook waarde als digitaal bezit.

Wat maakt Curve DAO speciaal?

Curve wijkt af van andere exchanges vanwege de technische capaciteit en technologie van het platform. Hierdoor is Curve.fi een aantrekkelijk uitwisselingsoptie in de DeFi sector. Curve staat als geautomatiseerde market maker bekend om het vormen van een liquiditeitspool die voornamelijk is gebaseerd op alleen smart contracts

Curve Finance is naar voren gekomen als een van de hoekstenen van de DeFi-markt dankzij het vermogen om stablecoin-liquiditeit in het hele ecosysteem te bieden en tokenhouders een minder risicovolle manier te bieden om rendement te behalen.

Vanwege het toenemende belang is de vraag naar CRV en de bijbehorende bestuurskracht toegenomen onder DeFi-platforms die de stablecoin-liquiditeit van Curve hebben geïntegreerd.

Curve DAO koersverwachting

Curve DAO koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Curve nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook het Curve DAO -token. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik het Curve DAO-token kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om het Curve DAO-token te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. Curve staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Curve koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Curve DAO kopen

Curve DAO staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit het token voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook het Curve DAO-token.

Conclusie

Het Curve Protocol is een van de grootste en meest gebruikte projecten op het gebied van Decentralized Finance (DeFi). Het is geïntegreerd met de meeste DeFi-protocollen en is in korte tijd snel toegepast. Het is in wezen de meest competente geautomatiseerde marktmaker (AMM) die er is voor stablecoins en ingepakte tokens.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs