2°C | Amsterdam

Daan Pruimboom op kieslijst voor de Tweede Kamer op Lijst Henk Krol

HOLLANDS KROON – De LHK, de partij van Henk Krol, heeft vandaag de kandidatenlijst gepubliceerd voor de komende Tweede Kamer verkiezingen in maart. De regio Noord-Holland Noord is ook vertegenwoordigd op deze lijst. Daan Pruimboom, raadslid voor de partij Onafhankelijk Hollands Kroon in de gemeente Hollands Kroon, komt binnen op plaats 10. De geboren Wieringer gaat zich inzetten voor de belangen van de mensen in de provincie. De plattelandsregio’s worden weinig vertegenwoordigd in het parlement, en Pruimboom wil hier verandering in brengen. Als jonge politicus (22) wil hij zich ook in gaan zetten voor de belangen van jongeren.

De Lijst Henk Krol identificeert zichzelf met het vooruitstrevend conservatisme.  ‘Koester wat goed is, verander wat beter kan’, is het thema van de partij. Voorbeelden hiervan zijn het behouden van het huidige pensioenstelsel, een algemene BTW verlaging, het invoeren van een bindend referendum en het voeren van een realistisch klimaatbeleid waarin ruimte gegeven wordt aan innovatieve technieken.

De volledige kandidatenlijst is als volgt:

 1. Henk Krol (Eindhoven) volksvertegenwoordiger in de Tweede Kamer.
 2. Rosa Molenaar (Den Haag) is politiek adviseur van Henk Krol, werkte bij meerdere ministeries en is afgestudeerd planoloog.
 3. Dick van Zanten (Gorinchem) is wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Gorinchem en is civielrechtelijk en fiscaal-juridisch opgeleid.
 4. Nick Kouwenhoven (Hilversum) is strategisch communicatieadviseur en werkte jarenlang bij de rijksoverheid en in het bedrijfsleven.
 5. Arjan van der Hout (Bergeijk) heeft zeventien jaar ervaring als wethouder in Bladel en in Delft, is opgeleid als leraar Engels en Nederlands.
 6. Manitou Jansen (Amersfoort) werkt in het bedrijfsleven, studeerde mediawetenschappen en is voorzitter van het jongerennetwerk Lijst Henk Krol.
 7. Bert Kannegieter (Bingelrade) is oud-raadslid in gemeente Onderbanken, heeft ruime bestuurlijke ervaring in het sociaal-maatschappelijk domein en is afgestudeerd in staatsrecht en bestuurskunde.
 8. Kevin Ritstier (Wijchen) is audio-engineer, geeft onder meer juridisch advies aan gedupeerde huurders en studeerde Engels en communicatie.
 9. Rob Cohen (Almere) is luitenant-kolonel b.d., is actief als bestuurder bij meerdere militaire organisatie, en was deeltijd militair bij het Korps Nationale Reserve met als laatste functie bataljonscommandant.
 10. Daan Pruimboom (Hollands Kroon) is onafhankelijk raadslid in de gemeente Hollands Kroon, is afgestudeerd socioloog en studeert momenteel politieke wetenschappen.
 1. Wilma de Mooij (Woerden)
 2. Jan Sikking (Diemen)
 3. Bart Schuitenmaker (Zandvoort)
 4. Marco van den Boomgaard (Zoetermeer)
 5. Leen van Toor (Uddel)
 6. John Geven (Nuenen)
 7. Ger de Groot (Rijswijk)
 8. Janneke Koning (Westerkwartier)
 9. Joop Boonstra (Amsterdam)
 10. Betty Gerber (Alkmaar)
 11. Huub Slangen (Brunssum)
 12. Monique Kortenoeven (Kudelstaart)
 13. Frank Engelman (Bergeijk)

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.