Daf fans halen hun hart op in Den Helder

DEN HELDER – De Oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder stroomde vanmorgen vol met oude voertuigen. Voor de 20ste keer wordt hier het Historisch Weekend georganiseerd. Hollands trots DAF is de hoofdgast van het evenement.
De wagens met het pientere pookje “en jarretel-aandrijving!”, zoals één van de trotse bezitters dat noemt. Hij heeft twee oude DAFjes, waaronder een bestelversie waarvan er nog maar twee in Nederland rondrijden. Op verzoek wordt de motor even gestart: “Menig moderne auto doet dit niet. Dit blijft altijd lopen en is niet kapot te krijgen,” zegt een eigenaar van een DAF tegen de NH verslaggever.
Jaarlijks trekt het evenement zo’n 25.000 bezoekers. Dankzij het weer, niet te warm en niet te koud, was het vandaag flink druk. Naast DAF zijn er nog veel meer merken te bewonderen. Kevers, Austins en Volvo’s staan bijvoorbeeld keurig op een rij, maar ook de liefhebber van klassieke vrachtwagens, motoren, vaartuigen en tractoren komt aan bod.
Ook morgen valt er weer van alles te beleven. Vanaf 10.00 uur is het publiek weer welkom op Willemsoord.

Foto van Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs