2°C | Amsterdam

Daf fans halen hun hart op in Den Helder

DEN HELDER – De Oude Rijkswerf Willemsoord in Den Helder stroomde vanmorgen vol met oude voertuigen. Voor de 20ste keer wordt hier het Historisch Weekend georganiseerd. Hollands trots DAF is de hoofdgast van het evenement.
De wagens met het pientere pookje “en jarretel-aandrijving!”, zoals één van de trotse bezitters dat noemt. Hij heeft twee oude DAFjes, waaronder een bestelversie waarvan er nog maar twee in Nederland rondrijden. Op verzoek wordt de motor even gestart: “Menig moderne auto doet dit niet. Dit blijft altijd lopen en is niet kapot te krijgen,” zegt een eigenaar van een DAF tegen de NH verslaggever.
Jaarlijks trekt het evenement zo’n 25.000 bezoekers. Dankzij het weer, niet te warm en niet te koud, was het vandaag flink druk. Naast DAF zijn er nog veel meer merken te bewonderen. Kevers, Austins en Volvo’s staan bijvoorbeeld keurig op een rij, maar ook de liefhebber van klassieke vrachtwagens, motoren, vaartuigen en tractoren komt aan bod.
Ook morgen valt er weer van alles te beleven. Vanaf 10.00 uur is het publiek weer welkom op Willemsoord.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.