2°C | Amsterdam

Dai verwachting logo

DAI verwachting

De DAI koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in DAI. Maar wat is DAI precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter DAI om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter DAI zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in DAI.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is DAI?

DAI is een belangrijke bouwsteen in het ontluikende DeFi-ecosysteem van permissieloos handelen, lenen en uitlenen. Opent DAI de deuren van de toekomst? Lees snel verder.

DAI is de eerste gedecentraliseerde, door onderpand gedekte stablecoin-cryptocurrency. Het crypto-activum probeert een stabiele 1:1-waarde te behouden met de Amerikaanse dollar door middel van een geautomatiseerd systeem van slimme contracten op de Ethereum-blockchain.

DAI wordt op dezelfde manier gebruikt als elke andere cryptocurrency: het kan vrij naar anderen worden verzonden, worden gebruikt als betalingen voor goederen en diensten, worden aangehouden als afdekking tegen marktvolatiliteit en nog veel meer.

DAI is het product is van open-source software genaamd het Maker Protocol. Dit is een gedecentraliseerde applicatie die bovenop de Ethereum-blockchain draait. DAI behoudt zijn waarde door gebruik te maken van onderpandschuld uitgedrukt in ether (ETH) of een andere cryptovaluta. Het onderpand zorgt ervoor dat de waarde van 1 DAI altijd gelijk blijft aan de waarde van 1 Amerikaanse Dollar.

Het Maker Protocol stelt leners in staat om nieuwe DAI tokens in de vorm van leningen te genereren waarbij, via slimme contracten, ETH en andere crypto-activa als onderpand wordt gegeven. Met deze methode kunnen gebruikers die hun ETH niet willen verkopen toch DAI aanschaffen.

Logo DAIAls leners de ETH of andere crypto die ze in onderpand hebben gebracht willen herstellen, moeten ze de DAI terugbrengen naar het protocol en een stabiliteitsvergoeding betalen. In geval van liquidatie zal het Maker Protocol het onderpand nemen en verkopen via een op de interne markt gebaseerd veilingmechanisme.

Door de vormgeving kan het aanbod van DAI door geen enkele partij in het netwerk worden gewijzigd. In plaats daarvan wordt het onderhouden via een systeem van slimme contracten dat is ontworpen om dynamisch te reageren op veranderingen in de marktprijs van de activa in zijn contracten.

De slimme contracten op het Maker Protocol die gebruikt worden onderpandactiva te vergrendelen en DAI te genereren worden Collateralized Debt Positions (CDP’s) genoemd.

CDP’s kunnen worden gezien als veilige kluizen voor het opslaan van het onderpand. Het gevraagde onderpand is altijd hoger dan de waarde van de DAI. Dit is om rekening te houden met de volatiliteit in het crypto-onderpand.

Het Maker Protocol ondersteunde in het begin alleen ETH als onderpand. In november 2019 werd de technologie geüpdatet met BAT en USDC, waardoor het huidige multi-collateral DAI-systeem is ontstaan. Er worden nog steeds nieuwe onderpandopties toegevoegd na stemmingsrondes in de MakerDAO-community. Hoe meer valutas er als onderpand kunnen dienen, hoe lager het gebruikersrisico en des te hoger de prijsstabiliteit van DAI.

Het DAI Savings Rate-systeem (DSR) geeft DAI-tokenhouders de mogelijkheid om inkomsten te verdienen door middel van lock-up en rentegeneratie. Gebruikers kunnen DAI storten in een MakerDAO smart contract en gespecialiseerde slimme contractsysteem stelt de investering van de gebruiker veilig. Hierbij geldt geen minimum en kan op elk moment worden ingetrokken.

DAI historie

In 2014 richtte de Deense ondernemer  De Maker Foundation op. Hij creëerde het Maker Protocol met als doel een kredietsysteem te exploiteren waarmee gebruikers leningen kunnen afsluiten die worden gedekt door cryptocurrencies.

DAI en de bijbehorende slimme contracten zijn op 18 december 2017 officieel op het Maker Protocol gelanceerd als middel om een ​​niet-vluchtig leenmiddel te bieden aan bedrijven en particulieren.

De Maker Foundation gaf uiteindelijk de controle over de software over aan MakerDAO. Dit is een gedecentraliseerde autonome organisatie die is samengesteld uit de eigenaren van de governance-token (MKR). De leden van MakerDAO kunnen stemmen over voorgestelde wijzigingen in parameters van slimme contracten, om zo de stabiliteit van DAI te waarborgen.

Maker DAO

De verwachtingen en ontwikkelingen van het DAI project

MakerDAO werkt er hard aan om DAI te bestempelen als ’s werelds eerste onbevooroordeelde valuta’.

DAI is sinds 2020 als betaalmethode geïntegreerd in Coinbase. Handelaren over de hele wereld, waaronder Shopify en WooCommerce, kunnen DAI accepteren als betaalmiddel voor goederen en diensten. Bovendien betalen handelaren geen vergoeding om Coinbase Commerce te gebruiken, waardoor onboarding naast eenvoudig en veilig ook gratis is.

Met de Coinbase-kaart kunnen gebruikers DAI uitgeven door de crypto op een Visa-kaart om te zetten in fiat. Coinbase-klanten uit de VS, het VK, Nederland, Spanje, Frankrijk en Australië kunnen per jaar twee procent verdienen op hun DAI-deposito’s.

Met de dApp dPiggy kunnen gebruikers niet alleen rente te verdienen, de app maakt het mogelijk dat het rendement aan het einde van elke maand automatisch wordt gebruikt om verschillende crypto-activa te kopen.

Decentralized Finance (DeFi) is een populaire beweging die wordt aangewakkerd door de voordelen die cryptocurrency en blockchain-technologieën bieden voor de financiële dienstverlening. DeFi maakt met name goedkope, efficiëntere en transparantere financiële producten mogelijk. Gedecentraliseerde digitale valuta zoals DAI verbeteren de financiële dienstverlening omdat ze het speelveld gelijk maken en tussenpersonen overbodig maken.

De toenemende populariteit blijkt uit een historisch voorstel wat onlangs door een van Frankrijks meest toonaangevende banken is gedaan.

Het “Security Tokens Refinancing” is een voorstel van de bank om “OFH”-beveiligingstokens (obligations de financement de l’habitat) te verstrekken, die worden gekenmerkt als gedekte obligaties naar Frans recht en gedekt door woningkredieten. Deze zouden worden gebruikt als onderpand voor een lening van $ 20 miljoen in Maker’s DAI stablecoin die zou worden bemiddeld door een aantal juridische entiteiten en binnen zes tot negen maanden zou vervallen. Het zou de eerste grote samenwerking zijn tussen een traditionele bank en een DeFi-protocol, en zou de deur kunnen openen voor een nauwere integratie tussen de twee sectoren.

DAI koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het DAI nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook DAI. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

DAO Verwachting

Moet ik DAI kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om DAI te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. DAI staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de DAI koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

DAI kopen

DAI coinDAI staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit DAI voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook DAI

Conclusie

DAI is een algoritmische stablecoin die is uitgegeven door MakerDAO, en onderdeel van het Maker Protocol, dat streeft naar een exacte één-op-één-verhouding met de Amerikaanse dollar. DAI kan als betaalmiddel worden gebruikt op onder andere Coinbase Commerce. Binnen het Maker Protocol wordt DAI wordt vgebruikt als een middel om crypto-activa uit te lenen en te lenen zonder dat er een tussenpersoon nodig is. DAI was al populair maar met de recente interesse van een Franse bank zou DAI wel eens geschiedenis kunnen schrijven in de DeFi wereld.

Related Articles

Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk
Een persoonlijke lening is een soort lening die aan een persoon voor persoonlijk gebruik wordt verstrekt. Deze soort lening kan voor allerlei doeleinden gebruikt

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.