Daytraden crypto en waarom jij het ook kan

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Als beginner wil je al snel aan de slag om een interessante ‘coin’ te vinden. Misschien ga je wel voor die leuke naam, of heb je iets over Bitcoin gehoord. Laat dit nog eventjes in de ijskast staan.

daytraden crypto tips

Hoe werkt Daytraden crypto?

Het is voor veel mensen nogal intimiderend om aan te slag te gaan met crypto daytrading. Misschien voel jij je ook zo. Het belangrijkste in ieder geval is om goed vooronderzoek te doen voordat je geld gaat investeren. Dat leggen we hier haarfijn even uit aan je.

Heel simpel gezegd is daytrading niets minder dan het kopen en verkopen van financiële middelen binnen 24 uur (of één handelsdag). Hierbij geldt dat de posities waarop deze koersen staan aan het eind van de dag worden afgesloten en de dag erna weer geopend worden.

Het fijne aan de crypto-markt is dat deze 24 uur per dag actief is, dit zorgt voor minder stress, omdat je niet wakker hoeft te liggen van koersbewegingen terwijl je slaapt.

Het eerste wat je nodig hebt om een goede start te maken is:

 • Kennis van de juiste markten
 • Een sterke day trading strategy
 • Welke crypto je wil gaan traden
 • Een veilige plek om te oefenen met daytrading zoals een demorekening

Als je deze kennis allemaal opgedaan hebt is het tijd om een live rekening te openen.

Crypto traden in vijf stappen

1.  Day Trading vs. Swing-trading

Wat is het grote verschil tussen crypto daytrading en swing-trading? Eigenlijk is deze helemaal niet zo groot. Bij swing-trading ligt de focus meer op het profiteren van koerspatronen op een hele korte termijn. Als je je bezighoudt met swing-trading ga je dus proberen geld te verdienen aan een trend die omhoog gaat, maar ook trends die omlaag gaan – in een kort tijdsbestek.

Als je bezig gaat met crypto swing-trading is het belangrijk dat je arendsogen hebt. Je moet namelijk omkeringen in een trend zo vroeg mogelijk te ontdekken en gelijk je transacties uit te voeren zodat je winst kan maken met kleine marktbewegingen. Daytrading daarentegen geeft je wat meer ruimte omdat je dan per 24 uur werkt zonder koersafwijkingen.

2.  De tools om jouw crypto daytrading zo makkelijk mogelijk te maken

Uiteraard zijn er met crypto talloze mogelijkheden om daytrading uit te voeren. Wij raden je Tradingview aan. Je vind hier onder andere crypto daytrading nieuws, ideeën om succesvol te traden, maar ook om kennis op te doen over crypto.

Figuur 1. Tradingview cryptocurrency

Via de knop cryptocurrency op de homepage kom je uit bij alles wat je nodig hebt voor je crypto-ervaring. Een beetje Engels moet je wel kunnen, maar het is vooral belangrijk dat je de grafieken en trends goed begrijpt. Je ziet hier ook hoe andere traders en bekende handelaren praten over crypto daytrading nieuws. Zeker omdat het handelen van crypto snel en vloeibaar is, is het belangrijk dat je altijd up-to-date bent met het laatste crypto nieuws. Een aanrader is om ook de Twitter-kanalen van een aantal goede cryptohandelaren te volgen.

3.  Limit orders, stop orders en buy orders

Je kan alleen of samen met je broker beslissen hoe jij je crypto wil gaan daytraden. Het is namelijk niet zoals bij je lokale supermarkt dat je altijd koopt wat het prijskaartje aangeeft. Er zijn drie vormen van orders:

 • Limit orders
 • Stop orders
 • Buy orders

Limit orders en stop orders: bij limit orders en stop orders kan je aangeven dat je niet de marktprijs wil, maar dat je juist crypto wil kopen of verkopen wanneer de prijs van een cryptocurrency op een bepaalde hoogte staat die jij aangegeven hebt.

Wat is het grootste verschil dan tussen een limit order en een stop order?

 • Bij een limit order gebruik je de prijs voor het laagst acceptabele bedrag wat jij voor een transactie wil
 • Bij een stop order stel je simpelweg een bepaalde prijs in zodat je de crypto koopt of verkoopt wanneer deze prijs beschikbaar Het voordeel van de stop order is dat deze niet zichtbaar in de markt is.

Buy orders: de buy order koopt je cryptocurrency in wanneer deze zo dicht mogelijk bij jou vraagprijs in de buurt komt. Tenminste, zolang iemand het ook voor die prijs wil verkopen.

4.  Een crypto daytrading platform wat bij jou past

Er zijn verschillende platformen voor je crypto daytrading, maar we lichten er drie uit die wij erg fijn vinden voor beginners.

Binance

Dit platform heeft een duidelijk overzicht aan koersen gelijk op de homepage en je kan binnen een paar minuten al aan de slag met cryptocurrency. Via de knoppen aan de bovenkant van de pagina wissel je snel tussen de verschillende markten, nieuws, en verschillende technieken zoals P2P, Strategy Trading, Swap Farming, en geavanceerde trading tools.

Binance crypto daytrading informatie
Begin met daytraden bij Binance

Klik je bijvoorbeeld op een van de koersen in het midden van de pagina, dan word je gelijk overgebracht naar een duidelijk (maar technisch!) overzicht van de koers.

Per dag wordt via dit platform wel meer dan 20 tot 30 miljard dollar per dag verhandeld. Het maakt Binance hiermee het grootste platform voor het handelen in cryptovaluta zoals bijvoorbeeld Ethereum en Bitcoin.

De website ziet er erg modern uit en dit komt doordat Binance nog maar vier jaar oud is. Het platform zelf zet zich neer als exchange waar je je crypto daytrading wensen in vervulling kan laten gaan. Het fijne aan dit platform is dat het geschikt is voor de beginner en de expert.

We horen je denken, is dit nou allemaal wel betrouwbaar? Als we naar Binance kijken kunnen we zeggen dat dit één van de meest betrouwbare platformen is binnen de cryptowereld. Dit komt vooral door de transparantie van de exchange.

Het kopen van cryptocurrency voor daytrading bij Binance gaat erg gemakkelijk. Je kan binnen een paar minuten al aan de slag met euro’s in je portemonnee.

Nu kan je aan de slag met het traden van crypto! Vergeet niet dat je ook gemakkelijk de Binance crypto app op je smartphone zet om je crypto daytrading nog toegankelijker te maken.

Voordelen Binance:

 • Makkelijk in gebruik
 • Veel verschillende altcoins
 • Geen deposit fee
 • Goede beveiliging

Kucoin

Kucoin daytrading crypto
Begin met Daytraden bij KucoinWat kan je allemaal met Kucoin? Vrijwel hetzelfde als bij Binance. Je kan hier crypto kopen, handelen, en cryptocurrency nieuws tot je nemen.

Kucoin maakt het voor grote volumes van crypto gemakkelijker om te handelen. Ook bieden ze een 50% dividend van alle verdiensten met de token op de exchange. Hier tegenover staat wel dat je een deposit fee en een withdrawal fee betaald.

Op het platform kan je tot wel 179 altcoins kopen, dit is minder dan bij Binance (242), maar het voordeel is dat je bij Kucoin kan handelen met de token, de Tether, maar ook NEO en BTC cash.

Bij Kucoin is het ook zo dat je een veel betere customer support hebt. Ze hebben namelijk een 24-uurs support via telegram chat en een snelle response ratio. Dit is wel zo makkelijk als je als beginner aan de slag gaat en je per ongeluk een foutje maakt.

Ook krijg je bij Kucoin een gratis trading bot wat alles nog makkelijker maakt. Deze bot kan voor jou kopen en verkopen waardoor je de crypto daytrading automatisch kunt laten verlopen.

Voordelen Kucoin

 • 50% dividend van alle verdiensten
 • 179 altcoins beschikbaar voor daytrading
 • Handeld ook met NEO en BTC cash
 • Sterke en actieve customer support
 • Gratis trading bot

Bitvavo

Bitvavo daytrading
Begin met daytraden bij Bitvavo

 

Bitvavo is iets compacter dan de vorige twee exchanges, maar erg toegankelijk voor beginners in crypto daytrading. Een platform opgericht in 2017, Bitvavo is nu de grootste Europese exchange. De website zelf is erg gebruiksvriendelijk en focussed op de beginner met een simpel koop- en verkoopsysteem. Ook betaal je op dit platform lagere trading fees in vergelijking met bijvoorbeeld Kucoin of Binance.

Het doel van Bitvavo is om crypto daytrading zo toegankelijk mogelijk te maken. Goed nieuws dus als je bezig bent met het leren van crypto daytrading of als je nog druk bezig bent uit te vinden welke crypto je moet traden.

De veiligheid van het platform zelf komt ook niet in het geding omdat het officieel geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank (DNB) en voldoet aan alle wettelijke verplichtingen.

Net zoals het Kucoin daytraden zijn de crypto daytrading fees bij Bitvavo erg laag van 0.03% tot 0.25%. Ook zij hebben een makkelijke app voor je smartphone en twee-staps verificatie voor een extra laag van beveiliging.

Voordelen Bitvavo

 • Betrouwbaar
 • Lage trading fees
 • Fijn voor de beginner
 • Gebruiksvriendelijk
 • Mobiele app

5.  Risico’s van het crypto daytraden

De misconceptie van crypto is is dat het ‘lekker makkelijk’ is om geld mee te verdienen. Niets is minder waar. Je moet goede kennis hebben van de markt, actief meedenken, en gebruik maken van de juiste trends om winst te maken. Hieronder zetten we de belangrijkste risico’s van het daytraden op een rijtje:

 • Onverwachte veranderingen – De markt verandert elke minuut en soms zelfs nog Zo heb je nog een winst van €300 en de volgende dag heb je nog maar €15 over. Zo snel kan het gaan. Wees hierop voorbereid en speel goed in

op trends, volg het crypto daytrading nieuws, en wees bereid om verliezen te draaien. Zet nooit meer in dan je kwijt kan raken.

 • Crypto is gevoelig voor hacks, glitches, en menselijke fouten – Tuurlijk, dit is bij eigenlijk alles Maar het gevaarlijke bij cryptocurrency is dat het niet fysiek is. Alleen jij hebt beschikking over je rekening met cryptovaluta. Als hier iets mee gebeurt ben je alles kwijt. Er zijn eigenlijk geen garanties.
 • Psychologische verslaving – Het constant bezig zijn om trends te bestuderen kan resulteren in compulsief Je wil dan niet meer je ogen wegtrekken van de beurs. Zorg dat je goede afspraken met jezelf en je mogelijke partner maakt zodat je jezelf niet verliest.
 • Slechte boekhouding – Het daytraden gaat snel en dat vereist ook een goed overzicht op de nummers. Dit is niet alleen een risico maar ook een tip. Doordat je je eigen investeringen goed kan inzien kan je een betere strategie plannen. Zonder een goede administratie maak je dezelfde fouten steeds opnieuw of investeer je teveel zodat je diep in het rood

Onze top 6 cryptocurrency voor daytrading

Nu je de eerste stappen hebt genomen in de voorbereiding van het daytraden kan je met het leukste gedeelte beginnen: het kiezen van cryptocurrency om te gaan daytraden.

Bitcoin (BTC)

De meest bekende maar ook de duurste crypto in de markt is Bitcoin. Tenzij je gister de loterij gewonnen hebt, is het geen goede keuze voor de beginner om duur in te stappen.

Ethereum (ETH)

ETH is niet alleen een cryptocurrency maar ook een blockchain platform. In de laatste vijf jaar is deze coin gegroeid van $11 naar $4,700.

Binance Coin (BNB)

De BNB is een cryptocurrency die je kan gebruiken voor je dagelijkse crypto daytrading. Het platform van Binance hebben we eerder al besproken aan het begin van dit artikel. Wist je dat in 2017 de coin $0.10 was en nu op 30 november 2021 al $628 waard is?

Tether (USDT)

Tether is een iets andere cryptocurrency dan de rest, het is namelijk een stablecoin. Dit betekent dat het ondersteunt wordt door fiat middelen zoals de U.S. Dollar en de Euro. Het voordeel hierbij is dat deze cryptocurrency stabieler is dan de anderen.

Dogecoin (DOGE)

Door Elon Musk is deze cryptocurrency erg populair geworden. De coin begon als een grap maar heeft een prominente plaats veroverd in de cryptowereld. Als je dus op zoek bent welke crypto je wil traden, dan kan Dogecoin een goede optie zijn. De coin zelf is namelijk niet duur: $0.22.

Litecoin (LTC)

Litecoin is Begonnen in 2011, deze altcoin gebruikt een open-source global payment network wat niet door een centrale autoriteit beheerd wordt. Vroeger was het een sterke concurrent van Bitcoin, maar de waarde is gedaald in de afgelopen jaren. Toch is de coin nog steeds $215 waard in 2021.

Tips voor een sterke start in crypto daytrading

Elke hobby of baan die je uitvoert heeft strategieën nodig. Experts in cryptocurrency hebben met hun ervaring al snel een paar tips opgezet voor de binnenkomende beginner.

1.        Koop niet alleen omdat de prijs laag is

 • Dit is een veel voorkomende Gebruik de market cap voordat je een aankoop doet. Je kan beter een coin van $500 met 100,000 aandelen dan $25 met 1,000,000 aandelen. Hoe hoger een market cap is van een coin, hoe beter het is om hierin te investeren.

2.        Pas op met ICO – Initial Coin Offering

 • Een ICO is een nieuwe coin op de markt waarbij je als investeerder snel en goedkoop je coins kan kopen. Natuurlijk kan deze coin uiteindelijk zeer duur verkocht worden op de exchange, maar wees bewust van mogelijk scams. Sommige mensen zijn miljoenen kwijtgeraakt. Bekijk daarom altijd goed wie er achter de ICO zit en analyseer of ze legitiem zijn.

3.        Altcoins verliezen vaak snel waarde

 • Let op dat als je langetermijn investeringen gaat doen in een coin dat je het niet te lang Deze altcoins kunnen namelijk heel snel hun waarde weer verliezen en dan ben je alles kwijt. Om in te schatten of een altcoin geschikt is voor de langetermijn, bekijk dan de volume van de daytrading. Is dit hoog? Dan is het waarschijnlijk goed geschikt voor een langetermijn investering.

4.        Denk aan je limit-orders en stel sell-orders in

 • Om te zorgen dat je het meeste haalt uit je investeringen en verliezen zo klein mogelijk maakt is het belangrijk dat je sell-orders instelt. Hiermee verkoop je automatisch je aandelen van een coin als je bepaalde targets hebt Zo verdien je precies wat je wil.

5.        Gebruik social media en volg de experts

 • Vooral op Twitter vind je veel belangrijke crypto tweets van Je kan hier ook trends volgen en via deze tweets inschatten wat de markt gaat doen in de komende dagen. Probeer ook te netwerken met andere daytraders die al meer ervaring hebben dan jezelf. Je kan veel

leren van de fouten die zij gemaakt tijdens het crypto daytraden zodat je ze bij jezelf kan voorkomen.

Veel succes met je crypto daytrading!

Nog even en je bent al geen beginner in crypto daytrading meer. Nu je dit hele artikel achter de rug hebt heb jij al een streepje voor op anderen die met crypto daytrading willen beginnen.

Het daytraden is een geweldig leuke hobby waar je uiteindelijk, mits het goed gaat, een volledige bezigheid van kan maken. Sommigen hebben er inderdaad een fortuin mee verdiend, maar begin klein.

Neem niet gelijk ontslag als je even een goede winst hebt geboekt of je ziet je altcoin hard stijgen. Zet alleen geld in wat je kan missen en volg al het cryptocurrency nieuws op de voet. Zo garandeer je jezelf dat je er vooral veel plezier aan hebt.

Volg ons op social media voor nog meer handige tips over daytrading om jouw ervaring nog beter te maken. Zien we je snel?

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category