De Elshof in Anna Paulowna bestaat één jaar!


ANNA PAULOWNA – Afgelopen woensdag 7 juni bestond locatie De Elshof in Anna Paulowna, onderdeel van Woonzorggroep Samen, precies één jaar.
Het eenjarig bestaan werd woensdag gevierd. “We zijn trots op onze locatie en wilden graag bij dit jubileum stil staan,” aldus Judith de Ridder, teamleider zorg kleinschalig wonen De Elshof. “Bewoners genoten van gebak en van veel muzikaliteit met dank aan accordeonist Jan Brugman en ‘smartlappen’ koor Mokuz. Natuurlijk waren ook de familie en onze vrijwilligers uitgenodigd. Het was echt een dag met een feestelijk tintje.”
In De Elshof bevinden zich vier kleinschalige woningen met ieder zeven plaatsen voor mensen met dementie. In totaal wonen er dus 28 mensen met dementie in deze locatie. Daarnaast beschikt het complex over een voor de bewoners vrij toegankelijke binnentuin.

Kleinschalig Wonen

De komende jaren neemt het aantal dementerende ouderen in de regio sterk toe. Woonzorggroep Samen speelt hierop in door extra plaatsen voor mensen met dementie te realiseren in de vorm van kleinschalig wonen. Dit hebben wij nu bij onze locaties De Elshof, Angelapark en De Trambaan. In deze woningen vormen zeven mensen samen met het verzorgende personeel een eigen huishouden. Zij worden gestimuleerd om zoveel mogelijk betrokken te blijven bij het dagelijkse huishouden. Bijvoorbeeld door te helpen bij het koken, de was op te vouwen en door gezamenlijk te eten. Er is een gezamenlijke woonkamer met keuken en iedere cliënt heeft een eigen slaapkamer. Dit gebeurt ook in samenwerking met vrijwilligers die ondersteuning bieden bij het koken, wandelen of fietsen met de bewoners of spelletjes met hen spelen. Hiervoor is Woonzorggroep Samen nog op zoek naar vrijwilligers. Mocht u daar interesse in hebben, dan kunt u contact opnemen met ons.

Over Woonzorggroep Samen

Woonzorggroep Samen is dé partner bij het ouder worden. In en vanuit twintig locaties in de gemeenten Schagen en Hollands Kroon levert Samen zorg, welzijnsdiensten en behandeling, ook bij mensen thuis. Onze thuiszorgteams zijn klein en lokaal georiënteerd, waardoor cliënten zoveel mogelijk dezelfde mensen krijgen. Voor behandeling kunnen mensen terecht bij Revalidatie- & Behandelcentrum Samen, dat gevestigd is in Schagen. Samen met de cliënt kijken we naar wat er nodig is en waar naasten kunnen bijspringen. Zo helpen we ouderen hun kwaliteit van leven zoveel mogelijk te behouden, of soms zelfs te verbeteren. Kijk voor meer informatie op www.woonzorggroepsamen.nl of bel 0224-211136.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs