2°C | Amsterdam

De nieuwe wereldkampioen bietentelen komt uit …………

WAARLAND – Adrie Beemsterboer uit Waarland mag zich de nieuwe wereldkampioen bietentelen noemen. Hij werd zaterdagavond in café Prins Maurits in Nieuwe Niedorp gehuldigd. Met een biet van 52 kilo had hij de zwaarste biet van 2016.
Adrie is erg trots op zijn titel en de biet zet hij voorlopig in de voortuin. “Ik wil hem toch een beetje showen aan de mensen in het dorp. Dan rijden ze langs en zien ze hoe een echte kampioensbiet eruit ziet.”

Ervaring

De Waarlander doet al zo’n twintig jaar mee aan de kampioenschappen en hij staat voor de tweede keer op het hoogste podium. “Op het hoogste treetje staan, is toch het mooiste wat er is”, zegt de trotse Adrie.
De biet van Adrie komt van het magische veldje van z’n broer Theo. Hij heeft er de hele zomer naar gekeken en hij dacht gelijk dat dit wel eens een kampioensbiet zou kunnen worden. “De rooiploeg haalde hem eruit en die moesten een mannetje bij roepen om te tillen, want anders kregen ze het in de rug.”

Geheim

Het is een groot geheim hoe Adrie zijn biet zo zwaar krijgt, maar hij wil wel een tipje van de sluier oplichten. “Het is hetzelfde als met mensen: hoe meer ze eten, hoe zwaarder ze worden. Zo moet je het met de biet ook zien.”
Zijn vrouw en broer deden ook mee aan het kampioenschap, maar zij hadden een veel lichtere biet dan Adrie, terwijl er hoogstens een halve meter tussen de bieten zat. Zijn vrouw Marina weet wel hoe dat komt. “Ik denk dat die van Adrie meer vertroeteld is en daar zijn alle lekkere voedingsstoffen naar toe gegaan. Die van mij kreeg niet meer en die stopte bij 32 kilo.”
De kampioensbiet van Adrie is zwaar, maar het wereldrecord staat nog steeds op naam van Piet de Goede uit Heerhugowaard met een biet van 71 kilo.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze
Wilt u ook een heerlijk bolus recept maken? Een bolus is een soort voedsel dat populair is in veel landen over de hele wereld.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.