De Tweewegen Wieringerwaard wint Noordkop Streetdance Kampioenschap

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Wieringerwaard – In sport- en evenementenhal de Multitreffer in ’t Zand werd woensdag 24 februari de spectaculaire finale van het door Sportservice Schagen georganiseerde Noordkop Streetdance Kampioenschap 2016 gehouden. Uit drie voorrondes met 26 teams verdienden de beste 12 teams een plaats in de finale. De teams uit groepen 8 van verschillende scholen waren afkomstig uit de gemeenten Hollands Kroon, Schagen en Den Helder.
De grote publieke belangstelling, de spandoeken, de aanmoediging van de scholen onderling, de strakke demonstraties van Dansschool ReBounce en van ‘special guest’ Juvat Westendorp (So You Think You Can Dance 2011 en GTST) zorgden voor een goede sfeer in de Multitreffer. Het niveau van de optredens in de finale was dit jaar zeer hoog. Ieder team had tijdens de voorronde een tip mee gekregen van de jury, waarmee ze hun optreden nog strakker en flitsender konden maken.
Soepel werd er door de teams gedanst op de zelf uitgekozen muziek. Er werden verschillende streetdance- en breakdance-elementen en ook gave trucs getoond, wat voor veel gejuich en applaus zorgde van zowel publiek als juryleden. Juvat bleek zichtbaar moeilijk stil te kunnen zitten achter de jurytafel. Tijdens de finale konden de deelnemers en het publiek ook genieten van een demonstratie van dansende meiden van Dansschool ReBounce uit Schagen. Zij gaven stoere en gevarieerde demonstraties.
Na de pauze was het de beurt aan Juvat om zijn danskunsten te tonen. In een strakke dansimprovisatie liet hij het publiek uit zijn dak gaan. Hij nam daarna weer plaats achter de jurytafel waar hij samen met de andere juryleden de hele middag alle teams positief en vakkundig heeft beoordeeld! En toen volgde de uitslag. De jury had duidelijk even tijd nodig om de winnaars te bepalen: De Tweewegen uit Wieringerwaard is uiteindelijk gekozen tot winnaar van het Streetdance Kampioenschap 2016! De Springschans uit Petten eindigde op de tweede plaats. De ‘Dancing Chicks’ van De Hofstee uit Den Helder ging met de derde plaats naar huis. De winnaars hebben een mooie beker in ontvangst mogen nemen en de Tweewegen mag een jaar lang de ‘Multitreffer-wisselbokaal’ op hun school laten staan.
Vanwege het grote succes en enthousiasme van de kinderen is Sportservice Schagen voornemens ook in 2017 weer een Streetdance Kampioenschap te organiseren. Voor meer informatie over het Streetdance Kampioenschap kan contact worden opgenomen met Ciska Bosma van Sportservice Schagen, tel. 0224-214 774 mail: [email protected].

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category