Decentraland verwachting

De Decentraland koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Decentraland. Maar wat is Decentraland precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Decentraland om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter Decentraland zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Decentraland.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Decentraland?

De afgelopen twee jaar heeft de wereld stilgestaan door de pandemie en lockdowns. Maar niet in de levendige wereld van Decentraland. Feesten in een virtuele club, NFT-kunstshows bezoeken of bijpraten met je virtuele vrienden, en dit allemaal vanuit het comfort van je eigen huis. In dit artikel nemen we je mee in de virtuele wereld van Decentraland.

Decentraland is een open-source 3D virtual reality (VR) platform dat draait op het Ethereum netwerk. Decentraland gebruikers kunnen virtueel onroerend goed, LAND, kopen en verkopen met behulp van MANA.

Decentraland is gedecentraliseerd wat inhoudt dat het geen centrale autoriteit heeft en het hele virtual reality-ecosysteem wordt beheerd door Decentraland-gebruikers. Decentraland creëert een dynamische, snelle omgeving waar gebruikers hun met MANA gekochte LAND-percelen kunnen ontwikkelen, het systeem kunnen bedienen en de functies ervan kunnen gebruiken zonder een centrale autoriteit.

Decentraland is het eerste gedecentraliseerde virtual reality-systeem dat interactie en communicatie tussen gebruikers mogelijk maakt en eigendom verleent over het virtuele land in de metaverse van Decentraland. In de loop van de tijd is het platform geëvolueerd om interactieve apps, in-world betalingen en peer-to-peer-communicatie voor gebruikers te implementeren.

Het Decentraland-systeem registreert eigendomsgegevens via slimme contracten die werken op de Ethereum-blockchain. Het systeem bestaat uit drie verschillende lagen:

  • De eerste laag, de consensus laag, registreert en volgt het eigendom via slimme contracten.
  • De tweede laag is de inhoudslaag en host LAND-inhoud en elk type gegevens dat wordt geüpload naar virtuele percelen van Decentraland.
  • De derde laag is het P2P-netwerk waar de hele wereld in realtime wordt weergegeven.

MANA en LAND

Er zijn twee tokens waarop Decentraland draait:

LAND: Dit is een non-fungible token (NFT) die wordt gebruikt om het eigendom van percelen, die digitaal onroerend goed vertegenwoordigen, te definiëren. Het is een overdraagbaar, schaars digitaal bezit dat is opgeslagen in een slim contract.

Decentraland bestaat uit 90.601 percelen die elk 16 x 16 meter zijn. Elk perceel is een NFT en wordt geïdentificeerd door zijn locatie/coördinaten in de virtuele wereld en twee of meer aangrenzende percelen een landgoed.

MANA: Dit is de cryptocurrency van Decentraland en heeft een vast aanbod. Met deze ERC-20 tokens is het mogelijk om LAND te kopen. Ook kan MANA ingezet worden voor virtuele goederen en diensten die in Decentraland worden gebruikt.

Wijzigingen in de Decentraland-software worden doorgevoerd via een verzameling op blockchain gebaseerde slimme contacten. Deelnemers die MANA bezitten kunnen stemmen over beleidsupdates, grondveilingen en subsidies voor nieuwe ontwikkelingen.

Decentraland verwachting

Historie en team

Decentraland Foundation is een non-profit organisatie dat in 2015 werd opgericht door de Argentijnen Ari Meilich en Esteban Ordano.

Ordano is voormalig software-ingenieur bij BitPay en medeoprichter Bitcore, een van de toonaangevende Bitcoin-infrastructuurbibliotheek. Ook maakte hij deel uit van de teams achter de Bitcoin-portefeuille Copay en Insight.

Meilich werkte als analist bij Charles River Ventures, een toonaangevend durfkapitaalfonds in Silicon Valley.

De bèta-versie van Decentraal werd in augustus 2017 gelanceerd. De ontwikkeling en lancering volgde na een succesvolle ICO op 8 augustus 2017 waarbij 86.206 ether (ETH) werd opgehaald.

In oktober 2018 voerden Decentraland en Animoca Brands een wederzijdse investering uit via een aandelen- en MANA-token-swap ter waarde van elk een half miljoen dollar.

Bedrijven die in Decentraland hebben geïnvesteerd zijn onder meer Digital Currency Group, Kenetic Capital, FBG Capital, CoinFund en Hashed.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Decentraland project

De ontwikkeling van Decentraland is gebaseerd op de menselijke evolutie in de zin van sociale ontwikkeling en vooruitgang:

Stenen tijdperk is de eerste versie van Decentraland’s metaverse die werd uitgebracht in 2015. Het bestond uit pixels die het eigendom van de digitale wereld in een oneindig 2D-raster aanduiden.

De Bronstijd was de volgende fase die eind 2016 werd geïmplementeerd. Het team voegde een 3D-wereld toe met verdeelde percelen van Decentraland.

De IJzertijd fase werd gekenmerkt door de het P2P-netwerk dat werd gecreëerd om een ​​snelle omgeving te ontwikkelen waarin gebruikers apps en interactieve inhoud kunnen maken en met andere gebruikers kunnen communiceren.

De laatste fase heeft geleid tot het platform dat we nu kennen en is gebaseerd op de Ethereum blockchain. Decentraland werd voor het publiek geopend in februari 2020.

Ethereum, de blockchain waar Decentraland op draait, ondervindt de laatste tijd steeds meer problemen. Het overbelaste netwerk brengt hoge gaskosten met zich mee. Om deze problemen te omzeilen heeft Decentraland een laag 2-oplossing toegevoegd waarbij gebruikers hun MANA over kunnen zetten naar Polygon. Gebruikers kunnen op deze manier handelen tegen lagere kosten dan op Ethereum zelf.

NFT decentraland verwachting

De toekomst van Decentraland

Sinds de lancering van metaverse is er een enorme groei geweest. De pandemie heeft er mede voor gezorgd dat meer spelers Decentraland zijn gaan gebruiken als een manier om te communiceren met vrienden en elkaar in de virtuele wereld te ontmoeten.

Decentraland is uitgegroeid tot een echte virtuele wereld met onroerend goed, virtuele vrienden en tegenwoordig ook NFT-kunsttentoonstellingen en galerieën. Als verzamelaar of een NFT-liefhebber kan je deelnemen aan de live veilingen in de galerijen en NFT’s kopen van een breed scala aan artiesten.

Elk jaar organiseert de metaverse Art Week; een tien dagen durend cultureel festival vol met tentoonstellingen, muziek, evenementen, lanceringsfeesten en meer.

Sotheby’s, een internationaal veilinghuis, opende in juni zijn eerste virtuele galerij in het Voltaire Art District in Decentraland. De digitale replica van de Londense galerij werd gelanceerd met de Natively Digital samengestelde NFT-uitverkoop, met een verzameling unieke kunstwerken.

De toekomst van metavers is afhankelijk van gebruikers die het platform bezoeken om met elkaar te communiceren. Om dat te stimuleren worden er regelmatig nieuwe functies toegevoegd.

Kijkend naar de roadmap dan zien we dat de gebruikers van Decentraland de komende tijd enkele upgrades kunnen verwachten zoals de kleuren van spelersnamen, straatnamen, NFT-badges en verbeterde verlichting in World Explorer. Daarnaast komen er community-ambassadeurs die nieuwe gebruikers een gepersonaliseerde rondleiding zullen geven.

Decentraland koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Decentraland nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Decentraland. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik MANA of LAND kopen?

Decentraland logoWaar let je als belegger op wanneer je erover denkt om MANA of LAND te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. 

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de [ccw_coin_name] koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

MANA of LAND kopen

MANA en LAND staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit de coin voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Decentraland.

Conclusie

Decentraland is een volledig gedecentraliseerde virtuele wereld de laatste tijd enorm is gegroeid tot dé plek om digitaal onroerend goed, kunstwerken of NFTs te kopen, bouwen en verkopen. En het ziet er naar uit dat deze virtuele wereld in de toekomst alleen maar zal groeien.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs