2°C | Amsterdam

Den Oever krijgt bezoek van een zadelrob

DEN OEVER – Bijzonder bezoek op het wad bij Den Oever: daar is zondagmiddag een voor Nederlandse begrippen zeldzame zadelrob gevonden. De zeehondensoort leeft van nature in het Noordpoolgebied. Het gaat om een vrouwtje dat ernstig verzwakt is. Het dier is overgebracht naar de zeehondencrèche in het Groningse Pieterburen.
‘Ernstig ondervoed en verzwakt’
De toestand van de zadelrob zal nauwlettend in de gaten worden gehouden. Het vrouwtje is zo’n 1,40 meter lang en weegt 60 kilo. “Zadelrobben van een dergelijke grootte horen al gauw 160 kilo te wegen, zij is dus ernstig ondervoed en verzwakt”, aldus het opvangcentrum.
Zeehonden uit het arctisch gebied kunnen het zeer besmettelijke zeehondenvirus bij zich dragen. Dat heeft er in 1988 en 2002 voor gezorgd dat 50 procent van de populatie zeehonden in Nederland stierf. De zadelrob wordt daarom in quarantaine gehouden.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.