2°C | Amsterdam

Den Oever krijgt uniek uitzichtpunt

DEN OEVER- Het Waddenbelevingspunt in Den Oever wordt gebouwd in de eerste helft van 2017. De klus is gegund aan KWS infra. Het belevingspunt is een van de tastbare onderdelen van de projecten Waddenpoort Den Oever en Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen. 
Op dit punt krijgen bezoekers een uniek zicht op het Werelderfgoed Waddenzee. Ook wordt hier informatie gegeven over de natuur, vogels en de Waddenzee. Daarnaast is deze plek een van de donkerste plekken van ons land, wat prachtig is om de sterren te bekijken.

Nieuwe stap voorwaarts

Wethouder Theo Meskers: “Ik ben enorm blij met deze mijlpaal. Dit is een nieuwe stap voorwaarts in de ontwikkeling van Den Oever tot Waddenpoort. Het gemeentebestuur verwacht dat het Waddenbelevingspunt een grote aantrekkingskracht heeft op inwoners van Noord-Holland en op toeristen die onze regio bezoeken. Dat is een impuls voor alle bedrijven in en rond Den Oever die aan de toeristische sector zijn verbonden.

Groot samenwerkingsproject

De omgevingsvergunning voor de bouw van het Waddenpuntbelevingspunt is eerder dit jaar verleend en de financiën zijn rond. Met inzet van de Vogelbescherming en het Waddenfonds (financiering via het project Rust voor Vogels, Ruimte voor Mensen), Staatbosbeheer (leverancier van het inlands hout uit Petten), de Provincie Noord-Holland (subsidie uitvoeringsprogramma Kust) en De Nieuwe Afsluitdijk (waar Waddenpoort Den Oever onderdeel van is) kan het belevingspunt dan eindelijk gebouwd worden.

Passend ontwerp

KWS is erin geslaagd om een aanbieding te doen die binnen de begroting past zonder afbreuk te doen aan het ontwerp van het Waddenbelevingspunt. Samen met bedrijf bereiden we de feitelijke plaatsing voor.

Related Articles

Op zoek naar een heerlijk en voedzaam recept? Zoek niet verder! Ons borstplaat recept is perfect voor elke gelegenheid. Het is makkelijk te maken,
Op zoek naar een heerlijk nieuw recept om uit te proberen? Bokkenpootjes zijn een traditionele Nederlandse traktatie die perfect zijn voor elke gelegenheid. Ze

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.