2°C | Amsterdam

Den Oever ziet groen van de zeesla

DEN OEVER – Een aparte verschijning langs de kust bij Den Oever. Daar is namelijk een gigantische hoeveelheid zeesla aangespoeld. Zelfs de fietspaden op de dijk liggen vol met het groene spul. Wim Tijsen van Landschap Noord-Holland geloofde zijn ogen niet toen hij het zeesla dinsdag aantrof. “Ik heb nog nooit zo’n groene zee aan de kust gezien. Ook de mensen die hier in de buurt wonen wisten niet wat ze zagen”, vertelde Tijsen aan NH.
Zeesla groeit in ondiepe delen in het waddengebied op mosselbanken. Meestal komt dit los bij herfststormen en spoelt het maar in kleine maten aan. Omdat er de afgelopen maanden weinig wind aanwezig was, is een grote hoeveelheid zeesla losgekomen tijdens de storm die afgelopen kerstweekend over de kust raasde. Dit heeft ervoor gezorgd dat alles tegelijkertijd aanspoelde.

Rotganzen

De onbeperkte hoeveelheid zeesla heeft volgens Wim Tijsen juist een hele positieve werking. Rotganzen zijn er namelijk gek op omdat het voor hun makkelijk verteerbaar is. De vogels blijven nu van de velden van de boeren af waardoor ze weinig overlast meer veroorzaken.
“Ze zijn zelfs met zoveel dat we afgelopen maand een recordtelling hebben gedaan”, vertelde Tijsen. Normaal gesproken worden in deze periode van het jaar 3.000 rotganzen geteld. Dit jaar heeft de vogelbescherming bijna een verdubbeling gezien.

Related Articles

In Nederland wordt Moederdag gevierd op de tweede zondag van mei. Dit jaar is dat op 8 mei. Moeders krijgen bloemen, kaarten, en vaak

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.