2°C | Amsterdam

Den Ouden Doosch – De kerk van Hippolytushoef

HIPPOLYTUSHOEF – In ‘Den Ouden Doosch’ gaan wij telkens terug naar de vervlogen jaren van ’toen’, voor velen een tijd die zij niet hebben meegemaakt en zeker het onderwerp van vandaag zal door onze lezers niet zijn meegemaakt omdat wij teruggaan naar 24 april 1895.
In dat jaar kreeg de Nederlands Hervormde Kerk in Hippolytushoef een schenking van P.W. Janssen uit Hippolytushoef om het kerkgebouw te kunnen opknappen. Bij de schenkel waren echter wel 2 eisen.  Zo wilde Janssen dat het gebouw in de oorspronkelijke stijl zou worden herstel, voor de tweede eis rezen toch wel enkele problemen. Zo wilde Janssen dat er enkel ‘moderne’ predikanten zouden preken iets waar het kerkbestuur niet zomaar mee in kon stemmen.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.