Deze smart home-technologieën moet je hebben in je huis!

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Het gebruik van slimme apparaten – de Nederlandse vertaling van smart home-technologieën – zal ervoor zorgen dat je met veel minder zorgen hoeft rond te lopen in je woning. Zo kun je zonder enkele moeite bijvoorbeeld de temperatuur, verlichting, en het geluidsniveau van de televisie aanpassen. Daarnaast helpt het ook heel erg goed ter beveiliging van je huis, denk bijvoorbeeld aan slimme deursloten, beveiligingscamera’s en deurbellen. Over dit en veel meer gaan we het hebben in deze blog!

Slimme thermostaat

Tegenwoordig is het besparen van energie iets waar veel mensen stress van krijgen. De energierekening wordt namelijk met de maand duurder. Om ervoor te zorgen dat je op de juiste momenten zoveel mogelijk energie kunt besparen, is het hebben van een goed werkende thermostaat ontzettend belangrijk. Een slimme thermostaat zal dit allemaal volledig uit zichzelf doen, nadat jij het hebt ingesteld. De temperatuur in je woning zal zich aanpassen naar je eigen routines. Zo zal het in de nachtelijke uren kouder zijn, en in de ochtend direct de temperatuur stijgen. Heb je het graag iets warmer? Dan kun je dat gemakkelijk toepassen via je smartphone of met een spraakopdracht.

Slimme verlichting

Klinkt het niet fantastisch om liggend op de bank, tijdens het kijken van een serie, via je smartphone het licht kan aanpassen? Met de slimme verlichting van tegenwoordig kan dat! Het bied je de mogelijkheid om namelijk de verlichting in je huis aan te passen naar je eigen voorkeuren en behoeften. Er zijn zelfs systemen die werken via een spraakopdracht: ‘Philips HUE, pas de kleuren aan naar lichtblauw.” Daarnaast kun je het ook aanpassen naar een routines, als je altijd om 17.00 uur thuis komt, kun je instellen dat het licht aangaat om 16.55 uur, zodat je ook energie kunt besparen. Ook bestaan er lampen die zich aanpassen op wat er gebeurd op de televisie. Is er een politie achtervolging? Dan kunnen de lampen gaan knipperen in de kleuren van het zwaailicht. Ontzettend sfeerbevorderend dus!

Slimme deurbellen

Lig je net heerlijk te ontspannen in je vrijstaand bad, en staat er iemand voor de deur? Geen enkel probleem op het moment dat je een slimme deurbel hebt. Hierdoor kun je namelijk via je telefoon kijken wie er staat, en waar nodig kun je aanklikken dat je wilt praten. Hiermee hoort degene die voor de deur staat je. Ook helpt dit tegen inbrekers, ze hebben namelijk een gezichtsherkenning én bewegingsdetectie. Staat er iemand voor de deur, dan zul je een melding krijgen, of je kunt instellen dat er dan een lampje gaat branden.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category