2°C | Amsterdam

Dinsdag Kliko-jachtdag in Den Helder..

Regionieuws – Dinsdag is kliko-jachtdag in Den Helder. Iedere rolemmer die na de ophaaldag nog langs de weg staat in de wijk De Schooten, gaat zonder pardon mee. De gemeente Den Helder wil op die manier het straatbeeld verbeteren en buurt is er erg blij mee: “Soms staan die bakken wel een maand op straat.”
Handhaver Patrick van Dijkhuizen heeft al een ronde gemaakt door de wijk, dus hij weet precies waar vandaag de ‘zwerfbakken’ staan. “Bewoners hebben begin januari een brief gekregen over deze proef. Na twee weken waarschuwen zijn we de achtergebleven kliko’s gaan ophalen.” Er staan nu bijna tachtig grijzen en groene rol-emmers in de opslag.
Een reportage van regioverslaggever Jurgen van den Bos

Overlast

In de wijk De Schooten is de overlast van kliko’s het grootst. Buurtbewoners zijn blij met de proef van de gemeente: “Ze staan soms een week, veertien dagen en soms wel een maand. Ik vind dat niet horen,” vertelt een bewoonster, nadat een groene kliko op een wagen is geladen.
Het is niet haar bak: “Die zet ik altijd meteen weer achter het huis.” Haar man komt naar buiten: “Als ik weet van wie die bak is, dan bel ik aan, van haal ‘em alsjeblieft naar binnen. Ik moet er de hele dag naar kijken.”

Kliko terug

Een paar straten verderop staat een grijze kliko langs de kant van de weg. Waarschijnlijk een vergissing, want gisteren was de gft-ophaaldag. “Het staat rommelig, bij harde wind vallen ze om en komen op straat terecht. Deze staat te lang en moet gewoon weg,” zegt handhaver Patrick. Hij laadt een grijze kliko op de wagen. De eigenaar zal het voorlopig zonder moeten doen.
Wie zijn groene of grijze kliko terug wil, zal zich met hangende pootjes moeten melden bij de gemeente. Na registratie en het invullen van een formulier kan er een nieuwe rolemmer worden gehaald. Kosteloos; dat dan weer wel.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.