Dogecoin verwachting

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De Dogecoin koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Maar wat is Dogecoin precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project erachter om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter Dogecoin zit, wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Dogecoin.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Dogecoin?

De cryptocurrency die is ontstaan als parodie op de grootste digitale munt Bitcoin, en waarvan werd gedacht dat het geen lang leven zou hebben. Inmiddels valt niet meer te ontkennen dat Dogecoin als serieuze cryptomunt beschouwd moet worden. Dogecoin heeft een grote community, waaronder Elon Musk (CEO van Tesla) die op Twitter veelvuldig zijn liefde voor Dogecoin deelt. Hoe deze crypto munt zich de afgelopen jaren heeft weten te ontwikkelen lees je hier.

Dogecoin (DOGE) is een peer-to-peer, open source cryptocurrency. Het is een altcoin die op 6 december 2013 is gelanceerd door softwareontwikkelaar Billy Markus en de Australische zakenman en techneut Jackson Palmer. Het begon allemaal als een grap waarbij de heren een digitale valuta wilden creëren die een bredere doelgroep zou bereiden dan Bitcoin. Palmer wilde aantonen dat men investeert in crypto zonder daadwerkelijk research te doen door een munt op de markt te brengen zonder ambities of roadmap. De naam die daarbij gekozen werd verwijst naar een populaire internet meme en het logo is de populaire Japanse Shiba Inu hond.

Het idee achter DOGE is niet enkel en alleen gebaseerd op een grap. Markus en Palmer zagen de waarde van de Bitcoin omhoog schieten en voorzagen problemen bij het minen. Daarom besloten ze een munt te lanceren met een lage koerswaarde en zonder het principe van schaarste. Voor weinig geld kan je, in tegenstelling tot Bitcoin, veel DOGE aanschaffen.

Dogecoin lijkt in veel opzichten op de BTC. De onderliggende technologie is afgeleid van de Litecoin maar de Dogecoin draait op het eigen Doge-netwerk.

Met de Dogecoin kan je microtransacties uitvoeren. Het feit dat de transactiekosten zeer laag zijn en het minen erg snel gaat maakt het erg geschikt voor het doen van kleine transacties. Daar tegenover staat dat de munt oneindig geminet kan worden waardoor de munt nooit veel waard zal worden.

Ups-and-downs van Dogecoin

Binnen 30 dagen na de officiële lancering van Dogecoin lag het bezoekersaantal op de website al boven de één miljoen. Niet alleen het aantal bezoekers, ook de prijs steeg enorm. Op 19 december 2013 steeg Dogecoin met bijna 300%. De stijging was onder andere te wijden aan het verbod voor Chinese banken om te investeren in BTC. De enorme stijging was van korte duur want drie dagen later onderging Dogecoin haar eerste grote crash.

Ondanks de waardedaling verloor Dogecoin haar supporterts niet. Een hackincident in december 2013 laat de kracht zien van zowel de Dogecoin-community als van de platformen Twitter en Reddit. Om de gedupeerden van de hack te helpen werd er een initiatief onder de naam “SaveDogemas” door de community opgericht en binnen een maand was er genoeg geld gedoneerd om alle gestolen munten te dekken.

Elonmusk dogecoinDe afgelopen jaren kende Dogecoin, net als vele andere cryptocurrenies pieken en dalen. Het feit dat de crypto munt ooit als grap begonnen is maakt dat financiële experts Dogecoin niet altijd serieus hebben genomen. Toch kan niet ontkent worden dat Dogecoin inmiddels een cryptomunt van formaat is geworden. Dit succes is grotendeels te danken aan de aandacht op Twitter en Reddit maar Elon Musk mag zeker niet vergeten worden.

De verwachtingen en ontwikkelingen van Dogecoin project

Zonder roadmap wel een toekomst?

Dat Dogecoin oorspronkelijk als grap bedoeld is mag duidelijk zijn en dit geeft dan ook aanleiding te denken dat DOGE geen bestaansrecht heeft. De oorspronkelijke oprichters Markus en Palmer zijn sinds 2014 en 2015 als niet meer betrokken bij Dogecoin en er heeft de afgelopen twee jaar geen software-update plaatsgevonden.

Toch is de munt nog steeds zeer populair en lijkt het er op dat de munt zich niet zomaar uit het veld laat slaan. Dogecoin is ontzettend populair onder de beginnende cryptobeleggers en in Azië wordt DOGE al maanden gebruikt als betaalmiddel. Dit maakt het onwaarschijnlijk (natuurlijk niet onmogelijk) dat de munt ineens in zal storten.

De Dogecoin doet namelijk precies wat het moet doen: het is een decentrale munt. Niets meer en niets minder. DOGE is geen platform voor applicaties, toepassingen of ICO’s. Het is ook niet op de markt gebracht om de wereld te verbeteren of te innoveren.

Dogecoin Foundation

Na jarenlang een varend, maar redelijk stuurloos, schip te zijn geweest verraste Dogecoin de cryptogemeenschap met een verassende Tweet op 18 augustus van dit jaar. Met de woorden “Guess who’s back!” kwam het nieuws naar buiten dat de Dogecoin Foundation nieuw leven ingeblazen wordt. De non-profit organisatie die de munt ondersteunt en strategische richting geeft, bestaat sinds 2014 maar lag jarenlang op zijn gat.

Opvallend is dat de Ethereum oprichter Vitalik Buterin als adviseur zal optreden, Billy Markus terug komt als communicatie adviseur en Max Keller is aangesteld als technisch adviseur.

Het eerste doel van de foundation is het veiligstellen van het budget voor de komende drie jaar en betaalde krachten aanwerven. Dogecoin zal een hoofdkantoor in Liechtenstein op zetten waarin ze hard willen werken DOGE de munt van het volk te maken zodat je op een dag je koffie betaalt met DOGE.

Met de komst van het nieuwe bestuur lijkt Dogecoin weer een doel te hebben en zich verder te ontwikkelen in de competitieve omgeving van digitale betalingen.

DOGE koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Dogecoin nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Dogecoin. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik DOGE kopen?

DOGEWaar let je als belegger op wanneer je erover denkt om DOGE te kopenHet is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. DOGE staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Dogecoin koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Dogecoin (DOGE) kopen

DOGE staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit DOGE voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Dogecoin.

Conclusie

Dogecoin is geboren vanuit een grap maar inmiddels uitgegroeid tot een crypto valuta die vele harten heeft veroverd. De grote community achter Dogecoin is de drijvende kracht met als belangrijke fan Elon Musk. Zijn tweets, waarin hij zijn steun uitspreekt, hebben een groot bereik waardoor hij veel particuliere beleggers heeft bewogen te investeren. Dogecoin heeft nooit een roadmap gekend maar met het heropstarten van de foundation lijkt een langetermijnvisie dichterbij dan ooit.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category