2°C | Amsterdam

Druk bezochte reddingsbootdag Den Oever


DEN OEVER – Was het zaterdag zuidelijker in Nederland de hele dag mooi weer, in de Kop van Noord-Holland was het anders. De lucht was ’s morgens grijs in Den Oever en er stond een gure oostelijke wind, reden waarom het lang duurde voordat het druk werd bij het boothuis aan de Sluiskolkkade. Daardoor werd het gebruikelijke aantal bezoekers, tussen de twee- en driehonderd over de hele dag, niet gehaald.

Johanna Margareta

Na de middag brak de zon door en nam ook het aantal belangstellenden voor een boottochtje met reddingboot Johanna Margareta toe. De brandweer van Den Oever was eveneens present, om het blusvoertuig aan het publiek te laten zien en kinderen mochten zelf ook even de slang uitproberen door bordjes op een plank omver te spuiten. Met een helikopter van de Kustwacht werd ’s middags een reddingdemonstratie gegeven. Vanwege de wind gebeurde dat op enige afstand van het publiek.

Even een rondje draaien (Foto: KNRM Den Oever)

Nieuwe donateurs

In totaal zijn er 165 bezoekers geweest. Zij werden in het boothuis getrakteerd op koffie met koek – geschonken door de plaatselijke bakkerij Idema – en een gebakken visje, waarvoor de gebroeders Smid van de kotter N 350 een kist ponen beschikbaar had gesteld. In het boothuis werden ook veel nieuwe KNRM-artikelen verkocht. De onlangs uitgetreden beheersters van de kraam, Liesbeth Jorna en haar moeder Emmy Duursma, werden met een bloemetje bedankt voor hun inspanningen in de afgelopen jaren.

Kees Visser bakte een lekker visje (Foto: KNRM Den Oever)

Er meldden zich tien nieuwe donateurs aan.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.