2°C | Amsterdam

Duoconcert in het Vikingschip Den Oever

DEN OEVER – In het Vikingschip aan Robbenoordstraat 11a in Den Oever vindt zaterdag 1 oktober vanaf 20.00 uur een bijzonder concert plaats door brassband de Wâldsang en Popkoor Join’s Meeting.
Brassband ‘de Wâldsang’ uit Buitenpost (Friesland) behoort tot de top van de Nederlandse brassbands en behaalde al vele prijzen in dit genre. In aanloop naar de Nederlandse kampioenschappen laten ze deze avond graag aan het publiek horen met welke stukken ze onder leiding van dirigent Rieks van der Velde voor de felbegeerde titel willen strijden. Brassband ‘de Wâldsang’ is al een aantal keren eerder te gast geweest in Het Vikingschip en liet ook toen horen op welk hoog niveau op koperblaasinstrumenten gemusiceerd kan worden.
De muzikanten nemen het eerste gedeelte van het programma voor hun rekening. Daarna is het de beurt aan popkoor Join’s Meeting. Zij nemen het grootste deel van het concert op zich, samen met hun eigen combo, bestaande uit piano, drums, gitaar en basgitaar.
Popkoor Join’s Meeting is afkomstig uit de Wieringermeer en telt maar liefst 50 zangers en zangeressen. Het repertoire is Engelstalig en Nederlandstalig en bestaat uit popklassiekers en hedendaagse popnummers. Zowel uptempo-nummers als ballads. Het popkoor zingt meerstemmig, doet veel aan choreografie en aan zangtechniek en gaat een moeilijk nummer zeker niet uit de weg. Dirigent Ymke Dalenberg leidt het popkoor op professionele wijze.
Dat deze aanpak goed uitpakt werd afgelopen mei bewezen op het 20e Korenfestival in Medemblik; van de 14 strijdende koren werd Join’s Meeting uitgeroepen tot absolute winnaar, een prachtig prestatie! Het wordt een avond vol muzikale hoogtepunten.
De entree bedraagt € 7,50. Reserveren kan via www.vikingschip.nl of tel. 06-12055590.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.