Duurzame alternatieven stimuleren, wat kan ik doen?

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk onderwerp en voor veel Nederlanders steeds meer een manier van leven. Veel mensen stappen over op groene energie. Door bijvoorbeeld zonnepanelen te gebruiken, zie je steeds meer windmolens aan de horizon. Je kunt ook denken aan een elektrische haard, dit is de meest duurzame haard.

Een elektrische haard als duurzaam alternatief

Als u op zoek bent naar een duurzame warmtebron, daarom is een elektrische haard een goede keuze. Elektrische haarden “branden” met elektriciteit, ze zijn dus de meest duurzame haard. Met een elektrische haard bent u dus voorbereid op de toekomst, zeker wanneer u de haard combineert met meerdere zonnepanelen. Zo wekt u zelf elektriciteit op en verbrand je de haard binnen de nodige tijd. Een elektrische haard blinkt niet alleen uit in kwaliteit en gemak, er zijn ook ontelbare mogelijkheden voor plaatsing in elke gewenste woonruimte. Enorm populair is tegenwoordig een elektrische haard als cinewall met haard die zowel uw televisie als de haard een plaats geeft.

Ouderwetse brandstofsoorten zijn verleden tijd

Elektrische haarden waren vroeger minder populair. Begrijpelijk, want de elektrische haard vele jaren terug heeft zich nog niet voldoende ontwikkeld om een alternatief te worden voor gashaarden of houthaarden. Politieke discussies over het gebruik van gas en de overstap naar alternatieve brandstoffen hebben er echter voor gezorgd dat de populariteit van elektrische haarden enorm is toegenomen. Veel mensen hebben immers de gasaansluiting gemist in hun recent opgeleverde nieuwe woning en kunnen daardoor niet kiezen voor een gashaard. En een houtgestookte haard is nog steeds voor velen een favoriet, maar immers slecht voor klimaat en gezondheid. Bij het verbranden van hout komt fijnstof en andere schadelijke stoffen vrij. Een elektrische haard voorkomt al deze problemen. En wordt daarom gezien als een duurzaam alternatief. 

Stimuleren van duurzame energie door gemeenten
Veel gemeenten zijn zich steeds meer bewust van hun rol bij het bevorderen van duurzaamheid. Er wordt een beleid ontwikkeld om duurzame initiatieven in de praktijk te brengen. Gemeenten kijken naar betaalbare en duurzame mogelijkheden als het gaat om een nieuwe manier van verwarmen. Door op tijd te beginnen met woningen en gebouwen te verduurzamen, zijn we klaar om de overstap te maken naar duurzame warmtebronnen die beter zijn voor het milieu. Hoe doet uw uw gemeente het? Ga aan de slag met de suggesties voor maatregelen die uw gemeente aanbiedt op weg naar duurzaamheid.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category