DWO daagt raadsleden uit, ga ook collecteren voor Dierenwelzijnsorganisaties

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

HOLLANDS KROON – De Stichting DWO (Koepel Dieren Welzijn Organisaties) daagt de raadsleden van de gemeente Hollands Kroon uit om mee te lopen in de week van de collecte om zo geld in te zamelen voor de Dierenwelzijnorganisaties.
De opbrengstkomt geheel ten goede aan de lokale Dierenwelzijnsorganisaties: Dierenambulance Den Helder-Hollands Kroon, Vogelasiel De Paddestoel en Dierentehuis’t Schuthok. De collecte wordt gelopen van dinsdag 17 mei t/m zaterdag 21 mei 2016.
Lees ook: DWO zoekt collectanten voor jaarlijkse collecte
Mede als nasleep van de crisis verkeren gevonden dieren steeds vaker in een bijzonder slechte staat. In steeds meer gevallen moet de dierenarts worden ingeschakeld voordat een dier in een dierenasiel kan worden opgenomen. De verzorging van deze verzwakte en verwaarloosde dieren kost veel geld.
Vaak moeten ze langdurig op speciaal voer en medicijnen. Ook hebben steeds meer in het wild levende dieren zorg nodig. Vossen, vogels en andere wilde dieren die gewond raken door verkeer en andere door de mens veroorzaakte omstandigheden of gewond in het wild worden gevonden. De Dierenambulance heeft inmiddels 2 voertuigen die, bemand door vrijwilligers, 24/7 gereed staan en dag en nacht op pad gaan als er een dier in nood is.
De zorg voor dieren kost veel geld. Niet alleen de directe aan de dieren gerelateerde kosten, zoals speciale voedingen, geneeskundige zorg, maar ookde indirecte kosten zijn erg hoog. Onderhoud van gebouwen, voertuigen,brandstof,training en scholing van vrijwilligers is een onderdeel van de kosten.
Uitdaging
En juist daarom daagt DWO de raadsleden op om ook een collectebus ter hand te nemen en in de week van 17 t/m 21 mei zoveel mogelijk geld te gaan ophalen om de DWO te steunen. Dus mocht u een gemeenteraadslid met een collectebus zien lopen, dan is dat niet om de gemeentelijke huishoudboekje te spekken maar om de Dierenwelzijnorganisaties in Hollands Kroon financieel te steunen.
Maar u kunt ook helpen als collectant, aanmelden kan via penningmeester@dierenwelzijnsorganisaties.nl of via telefoonnummer: 06-27402236

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category