2°C | Amsterdam

DWO daagt raadsleden uit, ga ook collecteren voor Dierenwelzijnsorganisaties

HOLLANDS KROON – De Stichting DWO (Koepel Dieren Welzijn Organisaties) daagt de raadsleden van de gemeente Hollands Kroon uit om mee te lopen in de week van de collecte om zo geld in te zamelen voor de Dierenwelzijnorganisaties.
De opbrengstkomt geheel ten goede aan de lokale Dierenwelzijnsorganisaties: Dierenambulance Den Helder-Hollands Kroon, Vogelasiel De Paddestoel en Dierentehuis’t Schuthok. De collecte wordt gelopen van dinsdag 17 mei t/m zaterdag 21 mei 2016.
Lees ook: DWO zoekt collectanten voor jaarlijkse collecte
Mede als nasleep van de crisis verkeren gevonden dieren steeds vaker in een bijzonder slechte staat. In steeds meer gevallen moet de dierenarts worden ingeschakeld voordat een dier in een dierenasiel kan worden opgenomen. De verzorging van deze verzwakte en verwaarloosde dieren kost veel geld.
Vaak moeten ze langdurig op speciaal voer en medicijnen. Ook hebben steeds meer in het wild levende dieren zorg nodig. Vossen, vogels en andere wilde dieren die gewond raken door verkeer en andere door de mens veroorzaakte omstandigheden of gewond in het wild worden gevonden. De Dierenambulance heeft inmiddels 2 voertuigen die, bemand door vrijwilligers, 24/7 gereed staan en dag en nacht op pad gaan als er een dier in nood is.
De zorg voor dieren kost veel geld. Niet alleen de directe aan de dieren gerelateerde kosten, zoals speciale voedingen, geneeskundige zorg, maar ookde indirecte kosten zijn erg hoog. Onderhoud van gebouwen, voertuigen,brandstof,training en scholing van vrijwilligers is een onderdeel van de kosten.
Uitdaging
En juist daarom daagt DWO de raadsleden op om ook een collectebus ter hand te nemen en in de week van 17 t/m 21 mei zoveel mogelijk geld te gaan ophalen om de DWO te steunen. Dus mocht u een gemeenteraadslid met een collectebus zien lopen, dan is dat niet om de gemeentelijke huishoudboekje te spekken maar om de Dierenwelzijnorganisaties in Hollands Kroon financieel te steunen.
Maar u kunt ook helpen als collectant, aanmelden kan via [email protected] of via telefoonnummer: 06-27402236

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.