2°C | Amsterdam

eCash XEC verwachting

eCash verwachting

De eCash koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in deze cryptocurrency. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in eCash.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is eCash?

eCash streeft ernaar financiële vrijheid naar een nooit eerder gezien niveau te brengen met de visie van de legendarische Milton Friedman.

XEC eCash is afgeleid van een van de meest vertrouwde namen in de cryptocurrency-ruimte, voorheen bekend als BCHA, een digitaal systeem dat het anoniem overmaken van geld mogelijk maakte. Als pionier op het gebied van cryptocurrency was het doel het beveiligen van de privacy van personen die internet gebruiken voor microbetalingen.

Volgens de officiële website is het doel van eCash “om gezond geld te worden dat door iedereen ter wereld kan worden gebruikt”. Dit is een beschavingsveranderende technologie die de menselijke vrijheid en welvaart drastisch zal vergroten.

De cryptocurrency werd oorspronkelijk gelanceerd als een harde vork van Bitcoin Cash, wat op zichzelf een vork van Bitcoin was. Aanvankelijk stond eCash bekend als Bitcoin Cash ABC; meningsverschillen tussen het ontwikkelingsteam leidden echter tot de oprichting van eCash. Het werd officieel gelanceerd met zijn nieuwe naam in 2021. Sindsdien heeft de cryptocurrency veel belangstelling gekregen.

eCash werd in 1983 bedacht door David Chaum als een anoniem cryptografisch elektronisch geld- of elektronisch geldsysteem. Chaum publiceerde het idee van anoniem elektronisch geld in een krant als eCash-software.

De kern van eCash was niets meer dan op de lokale computer van de gebruiker bewaarde geld in een digitaal formaat, cryptografisch ondertekend door een bank. Het digitale geld moest uitgegeven kunnen worden in elke winkel die eCash accepteert en de veiligheid werd verzekerd door digitale handtekeningschema’s met openbare sleutels.

Digi Cash eCashChaum startte in 1989 het bedrijf DigiCash met “ecash” als handelsmerk dat van 1995 tot 1998 werd gebruikt als microbetalingssysteem bij een Amerikaanse bank, de Mark Twain-bank in Saint Louis. eCash is ontworpen om de transactiemethode te worden voor het digitale financiële ecosysteem.

In 1990 stelde Chaum samen met Moni Naor het eerste offline e-cash-systeem voor, dat ook gebaseerd was op blinde handtekeningen.

Toch implementeerde in de Verenigde Staten slechts één bank. eCash is net als bij creditcards een gratis systeem voor kopers, terwijl handelaren een tarief per transactie betalen. Na een proefperiode van drie jaar waarbij slechts 5.000 klanten werden aangemeld, werd het systeem in 1998 ontbonden. Volgens David Chaum had dit de volgende oorzaak: “Naarmate het web groeide, daalde het gemiddelde niveau van verfijning van gebruikers. Het was moeilijk om het belang van privacy aan hen uit te leggen”.

In juni 1998 kwam eCash beschikbaar via Credit Suisse in Zwitserland, bij de Deutsche Bank in Duitsland, Bank Austria, de Zweedse Posten AB en Den norske Bank of Norway. Tegelijkertijd bracht Nomura Research Institute eCash in Japan op de markt.

Het bedrijf achter eCash, DigiCash ging ondanks de bloeiende elektronische handel, in 1998 failliet. Maar het netwerk ging door met als om een ​​digitale valuta te creëren die toegankelijk is voor de massa met een focus op gebruiksgemak. Het eCash-netwerk streeft ernaar rijkdom

te herdefiniëren door middel van zijn technologie en mantra. De economie achter de cryptocurrency is gebaseerd op eeuwenlange kennis van vooraanstaande economen zoals Milton Friedman.

In 2002 werd eCash Technologies overgenomen door InfoSpace dat nu bekend is onder de naam Blucora.

Sinds 2015 wordt de term eCash gebruikt voor het digitale geld dat kan worden opgeslagen op een elektronisch gevoelige kaart, inclusief online of alternatieve betalingsportalen en mobiele applicaties.

De naamsverandering in 2021 ging gepaard met verschillende upgrades voor het token om het netwerk te verbeteren.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het eCash project

Hoewel relatief nieuw is, is het eCash-project beschikbaar op veel topcrypto-uitwisselingen. Deze omvatten populaire crypto-uitwisselingen zoals Binance, Huobi Global, Mandala, Upbit en Okex.

Het eCash-token is als betalingsoptie geadopteerd door Weownomy, een nieuw sociaal netwerkbedrijf in Delaware, VS. Weownomy streeft ernaar een sociaal mediaplatform te bieden dat is gebouwd om gebruikers te belonen voor deelname aan het platform. Weownomy zal het eCash-token gebruiken om hun gebruikers en makers van inhoud op hun platform te betalen. Deze stap illustreert verder het primaire gebruik van eCash, dat wil zeggen een snelle en goedkope betalingsoptie.

Toekomst

Het netwerk wordt verschoven naar het betere Proof-of-Stake-consensusmechanisme genaamd Avalanche, welke de gemeenschap verder zal stimuleren door hen in staat te stellen beloningen te verdienen door middel van staking. De upgrade verhoogt de snelheid en beveiliging van het netwerk en maakt het compatibel met de virtuele machine van Ethereum . Met deze upgrade worden alle BCAA-munten van gebruikers geconverteerd naar XEC in een verhouding van één op één miljoen.

Avalanche cryptoDe Avalanche-upgrade biedt functies die nog nooit eerder in een BTC-project zijn gezien. Dit betekent dat het project de kracht van Bitcoin kan combineren met Ethereum. De ambitieuze plannen van het netwerk geven het een optimistisch toekomstperspectief. Bovendien heeft het ook een solide basis als Bitcoin Cash ABC.

De roadmap biedt een technisch overzicht op hoog niveau van het eCash-protocol, waardoor verschillende technische teams kunnen samenwerken aan het gemeenschappelijke doel om het project vooruit te helpen. eCash-ontwikkelaars produceren professionele software van hoge kwaliteit die voldoet aan de behoeften van zijn gebruikers, miners ontwerp

Het project heeft vijf hoofdmissies, namelijk: zorgen voor anonieme transacties, lage gaskosten, onveranderlijk en veilig in minder dan drie seconden, en het onderhouden van de infrastructuur.

eCash koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het eCash nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook  eCash. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik eCash (XEC) kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om XEC te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. eCash staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de eCash koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

eCash koersverwachting 2022-2025

XEC kopen

XEC staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit XEC voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook XEC. 

Conclusie

eCash is een digitaal systeem dat het anoniem overmaken van geld mogelijk maakte. Ondanks het falen van DigiCash en daarmee eCash, is online beveiliging tot op de dag van vandaag een voortdurend probleem in de digitale wereld. Cryptocurrencies zijn tegenwoordig enorm populair en danken hun basis aan eCash. Over het algemeen beschouwen velen Dr. Chaum, de man achter het project, als de vader van digitale valuta.

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.