2°C | Amsterdam

Een kijkje in Vogel Ringonderzoek in het Robbenoordbos

WIERINGERWERF – Misschien heeft u het wel eens gezien, een vogel met een ring om zijn of haar poot. Heeft u zich altijd al eens afgevraagd hoe dat werkt en waarom dat gebeurd? Ooit een Pimpelmees in zijn felle ogen kunnen kijken of gezien hoe mooi de grijze Heggenmus van dichtbij eigenlijk kan zijn?
Heb je er daarnaast ooit bij stilgestaan dat een Blauwborst jaarlijks in de winter in Afrika zit en ieder voorjaar in dezelfde rietstengel terugkeert op Wieringen!? Tijdens de zaterochtendochtendexcursie ‘Vogels ringen voor onderzoek’ heb je de mogelijkheid om vogels van heel dichtbij te bekijken en meer van dit soort interessante feitjes te weten te komen!
Al vele tientallen jaren worden wereldwijd vele vogels voorzien van een aluminium ring. Zo’n ring bevat een unieke code waarmee een vogel individueel te herkennen is. Hiermee kunnen interessante gegevens worden verzameld, zoals voorkomen, toe- of afname, trekgedrag en plaats trouwheid. Tijdens deze excursie nabij Gemaal Leemans in het Robbenoordbos heeft u de kans om eens mee te lopen met één van de vaste ringers en meer interessante feitjes te weten te komen en vogels rustig van dichtbij te kunnen bekijken.
Deelname aan de excursie kan door het sturen van een e-mail aan [email protected] onder vermelding van naam en telefoonnummer. Deelname is gratis. Aanvang: Zaterdag 24 september om 08:00 bij Gemaal Leemans, Noorderdijkweg 26 te Wieringerwerf.

Related Articles

Houdt u van chocolade? Dit recept is voor al jullie chocoladeliefhebbers die er zijn. Het is een heerlijke en makkelijke manier om chocoladeletters te
Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.