Een passend relatiegeschenk kiezen voor verschillende relaties: zo doe je dat

Als ondernemer werk je vaak samen met veel verschillende mensen. Hier ga je een zakelijke relatie mee aan. Alle relaties zijn belangrijk, omdat ze bijdragen aan je bedrijf en dus je carrière. Er zijn verschillende manieren om relaties te onderhouden en relatiegeschenken kunnen hier een ondersteunende rol in spelen. Toch is het belangrijk dat je de aard van de relatie waarborgt bij het selecteren van een relatiegeschenk. In dit artikel behandelen we vier verschillende relaties en je bijpassende relatiegeschenken aanraden.

Belangrijke zakelijke partner

Het kan zo zijn dat je op een bepaald punt een erg belangrijke zakelijke connectie met iemand maakt. Dan is het nog belangrijker om deze goed te onderhouden. Enkel vleierij zal niet voldoende zijn om de relatie te onderhouden, maar het kan het wel iets makkelijker maken. Geef je belangrijke partners geen goedkoop cadeautje zoals een sleutelhanger. Een pakket met bijvoorbeeld een mooie wijnfles en nootjes of een waardebon is passender voor een belangrijke zakelijke partner. We raden je ook aan om het cadeau, indien mogelijk, persoonlijk langs te brengen.

De internationale relatie

Op het moment dat je een internationale relatie hebt, weet je waarschijnlijk dat er andere normen en waarden kunnen gelden in een ander land. Zelfs als het land zo dichtbij als België of Duitsland ligt, zullen er aanzienlijke verschillen in de zakelijke cultuur  zijn. Hier moet je rekening mee houden als je hen gaat verrassen met een relatiegeschenk. Anders zou je een blunder kunnen maken. Onze tip is om onderzoek te doen naar het land in kwestie. Ontdek wat meer over de cultuur en pas je cadeau daarop aan. Als je een idee hebt van wat voor cadeaus gewaardeerd zouden worden, kun je eens kijken bij de relatiegeschenken van Maxillia om inspiratie op te doen.

Zie je klant ook als een zakelijke relatie

Je kunt relatiegeschenken ook inzetten om de relatie met de klant te verbeteren. Hierbij kun je dan wel weer denken aan wat kleinere cadeautjes. Geef bijvoorbeeld mensen die boven de € 100,- bestellen een tegoedbon voor de volgende keer dat ze komen shoppen of schenk ze iets kleins zoals: een bedrukte shopper, bedrukte polsbandjes of een leuke sample van één van je andere producten. Je klanten voorzien van een kleinigheidje is een investering, maar het levert je veel op. Zo vinden klanten het simpelweg leuk; ze verlaten je (online) winkel met een blij gevoel en dat verhoogt de kans dat ze weer terugkomen. Ook verbeter je de band met de klant. Een win-winsituatie dus!

Relatie met je werknemers

Je kunt je werknemers ook voorzien van een leuk cadeautje. Dit hoeft echt niet op zich te laten wachten tot kerst, je kunt ook eerder een moment vinden om ze in de watten te leggen. Maak bijvoorbeeld een goodiebag voor alle nieuwe werknemers. Hier zitten dan de essentiële middelen zoals een laptop, muis en toetsenbord in. Je kunt dit echter aanvullen door er wat cadeaus, kleinigheidjes of handige gadgets aan toe te voegen. Denk dan bijvoorbeeld aan een bedrukte bidon, paraplu, sleutelhanger of thermosfles. Je kunt deze set natuurlijk ook geven aan werknemers die al even in dienst zijn. Het leuke aan zo’n cadeau is dat je werknemers zich gezien voelen. Elke werknemer is onmisbaar voor je bedrijf, dus het is van belang dat je het personeel blij houdt. Hoewel het je misschien niet direct geld oplevert, zorgt het wel voor gelukkig personeel en dat leidt uiteindelijk tot een blije klant.

Picture of Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs