2°C | Amsterdam

Einde oefening voor Rugby Club Den Helder

REGIONIEUWS – Hoewel Rugby Club Den Helder vorig jaar nog het veertigjarig jubileum vierde dreigt de club door toedoen van de gemeente binnenkort niet meer te bestaan. “De gemeente zegt dat we de accommodatie moeten ontruimen voor 1 januari 2017 en er is geen alternatief. Dus in feite is dit gewoon het einde van rugbyclub Den Helder”, zegt voorzitter Lub Nieuwenhuis tegen NH.

Oorzaak van het conflict is het Sportbesluit uit 2010 van de gemeente Den Helder. In dat besluit is bepaald dat de huurprijzen van de sportvelden omhoog moeten. En daar begon de onenigheid, vertelt Nieuwenhuis. “Wij gebruiken dat rugbyveld met meerdere gebruikers dus wij vonden dat die last verdeeld zou moeten worden over de gebruikers. Maar dat wilde de gemeente niet. Die wilden ons daarmee belasten en dan moesten wij maar zien of wij van die andere gebruikers geld los konden krijgen.”
Even lijkt het er op dat er dan toch overeenstemming zal worden bereikt. “Op 4 september bestonden wij 40 jaar en stond de wethouder op een plateau de aanwezigen toe te spreken. Hij meldde dat de gesprekken over de huurovereenkomst zeer voorspoedig verliepen en bijna waren afgerond. Maar toen wisselde het college en dus was hij geen wethouder meer. Vervolgens kregen we in december bericht dat het overleg was mislukt, zonder dat daartussen nog overleg had plaatsgevonden.”
En nu heeft de gemeente dus formeel het huurcontract opgezegd en ziet Nieuwenhuis zich genoodzaakt om naar de rechter te stappen. Een stap die hij liever niet zou zetten. “Liever zou ik natuurlijk gewoon met de gemeente in overleg tot een oplossing zijn gekomen. Dat was in feite ook rond, ware het niet dat het college wisselde. En die figuur is natuurlijk eigenlijk onmogelijk. Ik wil niet naar andere dingen wijzen maar het is in Den Helder wel vaker gebeurd dat het bestuur niet continu blijkt te zijn.”
En daarmee realiseert de voorzitter zich ook dat het wel eens einde verhaal zou kunnen zijn als de club door de rechter in het ongelijk wordt gesteld. “Dan houdt het op voor de rugbyclub. Ik ben twintig jaar voorzitter geweest, dus dat vinden we natuurlijk heel erg. Maar als de gemeente perse wil dat wij niet bestaan wordt het moeilijk.”
Beluister hieronder het volledige interview met voorzitter Lub Nieuwenhuis

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.