Elrond verwachting

De Elrond koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Elrond. Maar wat is Elrond precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Elrond om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter Elrond zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Elrond.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Elrond?

In dit artikel vertellen we je meer over Elrond, dat is ontworpen om te concurreren met grote blockchains, zoals Ethereum en Zilliqa, met als doel een ecosysteem van gedecentraliseerde applicaties en cryptocurrencies te laten groeien.

Elrond is een blockchain-protocol dat extreem hoge transactiesnelheden wil bieden door gebruik te maken van sharding. Het project omschrijft zichzelf als een technologisch ecosysteem voor het nieuwe internet, waaronder Fintech en DeFi.

Het Elrond-netwerk biedt veel functies die overeenkomen met andere cryptocurrency-netwerken, zoals slimme contracten, transactieafwikkeling, token-uitgifte en DApps. Elrond wil zich onderscheiden door een slimme contracten platform gebruiken dat prioriteit geeft aan schaalbaarheid en lage transactiekosten waarbij het in staat zou moeten zijn tot 15.000 transacties per seconde, een latentie van zes seconden en transactiekosten van $ 0,001.

Om dit doel te bereiken maakt Elrond gebruik van State Sharding en Secure Proof-of-Stake (SPoS) consensusmechanisme.

Adaptive State Sharding

Adaptive State Sharding is een techniek die gegevens opsplitst in kleinere stukjes en deze verdeeld over meerdere delen van het netwerk (shards) die elk bestaan ​​uit een aantal nodes die transacties verwerken. Hierdoor verwerkt elke node slechts een fractie van de transacties waardoor de schaalbaarheid wordt vergroot.

Concurrerende blockchains zoals Zilliqa en Polkadot gebruiken de sharding techniek ook.

Secure Proof of Stake (SPoS)

Bij het Secure Proof of Stake (SPoS) consensusmechanisme dat Elrond gebruikt worden net als bij het traditionele Proof of Stake (PoS) computers gebruikt waarop de Elrond software wordt uitgevoerd om het netwerk te beveiligen, transacties te valideren en nieuw geslagen munten te distribueren.

Omdat het netwerk van Elrond echter uit shards bestaat in plaats van uit een enkele keten, wordt het SPoS-consensusmechanisme gebruikt om validerende nodes te selecteren.

Nodes dienen hun EGLD-tokens in te zetten om deel te nemen aan het validatieproces. Elke validator krijgt een beoordelingsscore toegewezen op basis van eerdere activiteit. Als de beoordeling van een validator te laag wordt, wordt deze niet geselecteerd en moet hij boetes betalen. Validators kunnen ook uit het netwerk worden verwijderd en hun inzet wordt verlaagd als ze voortdurend handelen op een manier die in strijd is met de integriteit van het netwerk. Validators worden willekeurig geselecteerd op een manier die niet kan worden voorspeld of aangepast op basis van de vorige validatieronde. Validators moeten het werk van blokproducenten controleren en synchroniseren met andere shards binnen het netwerk. Zodra een batch transacties met succes is toegevoegd aan de Elrond-blockchain worden ze beloond met EGLD-tokens.

Historie en team

In 2017 richtte de Roemeense broers Beniamin en Lucian Mincu, samen met Lucian Todea, Elrond op met als doel om de publieke blockchain infrastructuur te herdefiniëren met de nadruk op veiligheid, efficiëntie, schaalbaarheid en interoperabiliteit.

Metachain capital logoElrond is niet het eerste bedrijf dat de broers gezamenlijk opzetten. Eerder al richtten ze MetaChain Capital op. Dit is een investeringsfonds voor digitale activa.

Daarvoor hebben ze samen ICO Market Data opgezet, een aggregator van informatie over het initiële aanbod van munten.

Beniamin Mincu werkte van 2014 tot 2015 voor blockchainplatform NEM, waar hij verantwoordelijk was voor product, marketing en community. Lucian Mincu werkte als informatietechnologie-ingenieur en beveiligingsspecialist voor onder andere Uhrenwerk 24, Cetto en Liebl Systems. Todea richtte eerder Soft32 op, een softwarebeoordelings- en downloadsite.

Het project wordt ondersteund door Elrond Network, een bedrijf gevestigd in Malta dat zich toelegt op de uitbreiding van het project.

In juni 2019 voerde het project een particuliere investeringsronde uit die $ 1,9 miljoen ophaalde van verschillende engelinvesteerders. Diezelfde maand hield Elrond een Initial Exchange Offering (IEO) die $ 3,25 miljoen ophaalde in ruil voor 25% van zijn totale tokenvoorraad.

Destijds distribueerde Elrond zijn cryptocurrency als ERD-munt, maar nadat het project zijn mainnet in juli 2020 lanceerde, veranderde Elrond zijn cryptocurrency in EGLD-munt. Het project hield vervolgens een voorbijgaand evenement waardoor investeerders ERD konden ruilen voor Elrond’s nieuwe EGLD-cryptocurrency.

EGLD

Elrond wordt aangedreven door zijn eigen cryptocurrency, EGLD-munt, die wordt gebruikt om te communiceren met applicaties, transacties te verzenden en actoren die het netwerk ondersteunen te stimuleren.

Het economische model van Elrond heeft een beperkte voorraad die begint bij 20.000.000 EGLD, met nieuwe tokens die worden geslagen om netwerkvalidators te belonen. Het maximale aanbod kan nooit hoger zijn dan 31.415.926 EGLD, maar dit aantal zal afnemen naarmate er meer transacties worden verwerkt.

Samenwerkingen

Elrond heeft de afgelopen aantal belangrijke samenwerkingen gesloten met onder andere:

  • Het Franse platform Just Mining dat Elrond’s masternodes en staking opneemt in zijn diensten.
  • Binance exchange maakt de uitgifte mogelijk van haar BUSD stablecoin van de Elrond blockchain en zorgt voor de nodes op de blockchain.
  • Samsung heeft een videospel dat gebruik maakt van Elrond’s netwerk en geïntegreerd is met Samsung Blockchain Wallet.
  • Ankr is een cloud-infrastructuur die de inzet van Elrond nodes mogelijk maakt.
  • Chainlink’s prijs oracles wordt door Elrond gebruikt om de veiligheid en betrouwbaarheid van de slimme contracten te verbeteren.
  • De gedecentraliseerde Nash exchange wil de Elrond-blockchain in zijn ecosysteem integreren.
  • TypingDNA is een bedrijf voor gedragsbiometrie waar Elrond mee samenwerkt om de bescherming van zijn gebruikers wil verbeteren.
  • Netopia is een betalingsverwerker waarin Elrond EGLD wil introduceren.
 

Elrond network logo

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Elrond project

In augustus 2021 kwam Elrond zelf met het nieuws naar buiten dat het de eerste Europese blockchain is die CO2-negatief is. Dit houdt in dat het netwerk meer CO2 compenseert dan het gebruikt. Om ervoor te zorgen dat de Elrond’s technologie ook in de toekomst een positieve bijdrage levert aan de planeet is het een samenwerking aangegaan met Offsetra. Dit bedrijf richt zich op het verminderen van CO2-uitstoot. Daarnaast zal Elrond gaan investeren in duurzame projecten.

Ook het ontwikkelingsteam zal niet stil zitten de komende tijd. De roadmap laat zien dat er onder andere een DeFi 2.0 lancering gepland staat.

Elrond koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Elrond nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Elrond. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik EGLD kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om EGLD te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. EGLD staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Elrond koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

 

EGLD kopen

Elrond op binanceHet kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit EGLD voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook EGLD

Conclusie

Elrond richt zich net als veel andere projecten op het vergroten van de schaalbaarheid. Tot dusver heeft het team van Elrond een goede prestatie weten te leveren en lijkt het project veelbelovend voor de toekomst.

 

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs