2°C | Amsterdam

Engelse pianist James Lisney in Winkel

WINKEL – Zondag 20 november, om 20.00 uur, verzorgt de Engelse pianist James Lisney een recital bij de Culturele Stichting Niedorp. Lisney trad al eerder met veel succes op bij de CSN. Op veler verzoek komt hij nogmaals over voor een éénmalig Nederlands optreden.
Lisney voert een bloemlezing uit het romantisch pianorepertoire uit.
Op het programma staat een aantal Nocturnes van Chopin. De Nocturnes zijn vaak autobiografische composities. In een kort tijdsbestek schildert de componist zijn optimistische kijk op zijn nieuwe vaderland Frankrijk, maar steeds klinkt er ook een zweem van heimwee en verlangen naar zijn geboortegrond in Polen. Volgens kenners behoren de Nocturnes tot Chopins mooiste composities.
Verder speelt Lisney één van Schuberts laatste werken: de sonate in C, D. 958. Een sonate als een symfonie. Tussen een groots, streng en heftig eerste deel en een laatste deel met een gedreven, gepunteerd ritme, nestelen zich een prachtig langzaam deel en een galant menuet.
Ook staan twee door Franz Liszt bewerkte liederen van Schubert en composities van Rachmaninoff op het programma.  Dat  James Lisney verder nog ander repertoire beheerst laat hij in drie evergreens uit het George Gershwin Songbook horen.
James Lisney is een ras-musicus. Zijn muzikale integriteit en pianistische vaardigheden zijn de voedingsbodem voor een carrière die hem zowel als solist als als kamermusicus langs grote Europese podia voert. Lisneys uitgebalanceerde toucher en zijn vermogen de vorm van de compositie duidelijk gestalte te geven  worden alom geroemd. Vrij naar Goethe: “Een energiek en oprecht kunstenaar”.
Voor wie dit ongetwijfeld boeiend optreden wil bijwonen zijn er kaarten te reserveren op www.culturelestichtingniedorp.nl, of te koop op de bekende voorverkoopadressen: Bloemhart in het Winkelhart van Nieuwe Niedorp en  Muziekhuis Jan Piet Beers aan de Gedempte Gracht in Schagen. Ook zijn voor aanvang van het concert nog kaarten beschikbaar aan de zaal.
Een avond om niet te missen, want bij de CSN belééf je het! Aanvang 20.00 uur, locatie: Lucaskerk aan de Dorpsstraat in Winkel, toegang: € 10,00.

Related Articles

Houdt u van chocolade? Dit recept is voor al jullie chocoladeliefhebbers die er zijn. Het is een heerlijke en makkelijke manier om chocoladeletters te
Weinig dingen in het leven zijn zo typisch Nederlands als het jaarlijkse Pinkpop Festival. Drie dagen lang verandert het stadje Landgraaf bij Maastricht elk

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.