EOS verwachting

De EOS koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in deze crypto. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in EOS.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

EOS concurreert met een groeiend aantal slimme contractplatforms, waaronder onder meer Ethereum, Cardano, NEO en Tezos. Lees snel verder om meer te weten te komen over deze ETH killer.

Wat is EOS?

EOS staat voor Electro-Optical System en is een open source blockchain platform dat is ontworpen om ontwikkelaars in staat te stellen gedecentraliseerde applicaties (DApps) te bouwen. Het platform biedt verschillende tools en er zijn een reeks educatieve middelen beschikbaar om ontwikkelaars te ondersteunen die snel functionele applicaties willen bouwen. Het primaire doel van het platform is om de uitdagingen van traditionele blockchain-platforms en een van zijn grootste concurrenten, Ethereum, te overwinnen. Zo wil EOS grotere schaalbaarheid bieden dan andere blockchains.

Schaalbaarheid is een van de grootse problemen waar men in de blockchain-technologie op dit moment mee worstelt. Het aantal transacties dat momenteel mogelijk is met Ethereum is laag waarbij gebruikers bovendien de gaskosten moeten betalen om een ​​van de op het platform gebouwde dApps te gebruiken.

Om zijn applicaties gratis te maken voor gebruikers, maakt EOS gebruik van verticale en horizontale schaling. EOS is daardoor een veilig en schaalbaar platform waarop elke seconde duizenden transacties uitgevoerd kunnen worden en is geschikt voor smart contracts.

EOS biedt een besturingssysteemachtige set tools en services voor het maken, hosten en uitvoeren van commerciële DApps. De software omvat alles, van gebruikersauthenticatie en accounts tot cloudopslag en serverhosting, met als doel een alles-in-één oplossing te bieden voor DApp-ontwikkelaars.

Het ecosysteem van EOS bestaat uit twee hoofdcomponenten: de EOS.IO-software en EOS-tokens. EOS.IO is software dat gebruik maakt van blockchain-architectuur. De cryptocurrency van het EOS-netwerk is het EOS-token.

Een ontwikkelaar hoeft alleen EOS-tokens in zijn bezit te hebben om netwerkbronnen te gebruiken en dApps te bouwen en uit te voeren. De tokens hoeven niet te worden uitgegeven. Tokenhouders die geen dApps gebruiken, kunnen hun bandbreedte delen of zelfs verhuren aan andere deelnemers die het nodig hebben.

 

Proof of Stake consensusmethode

EOS maakt gebruik van een gedelegeerd proof-of-stake (DPoS) consensusmechanisme. Iedereen die tokens op een blockchain heeft die de EOS-software gebruikt kan blokproducenten selecteren via een continu stemsysteem voor goedkeuringen. Iedereen heeft de mogelijkheid om blokken te produceren, en de EOS.IO software maakt het mogelijk om elke 0,5 seconde blokken te produceren. Dit is ontworpen om niet alleen de flexibiliteit te bieden die nodig is om het systeem te upgraden of bugs op te lossen, maar ook om het

systeem in staat te stellen op te schalen naar 1 miljoen transacties per seconde.

Geschiedenis

EOS is opgericht door Block.one een bedrijf dat is vrijgesteld van de Kaaimaneilanden en wordt geleid door block.one CEO Brendan Blumer en CTO Daniel Larimer. Vooral Larimer heeft een indrukwekkend cv en heeft een sleutelrol gespeeld bij de ontwikkeling van succesvolle cryptoprojecten Steem en Bitshares.

De eerste initiële muntaanbieding (ICO) in juli 2017 leidde ertoe dat er een bedrag van bijna 4,1 miljard dollar op te halen. In juni 2018 werd EOS gelanceerd.

EOS verwachting

Wat maakt EOS uniek?

  • Governance

Een uniek aspect van EOS is de manier waarop tokenhouders op het netwerk stemmen en wijzigingen in het protocol in de loop van de tijd doorvoeren. Wanneer een nieuwe gebruiker lid wordt van EOS, moet hij eerst de EOS-gebruikersovereenkomst ondertekenen, waarin de rechten van gebruikers op het netwerk en methoden voor geschillenbeslechting zijn vastgelegd.

  • Flexibiliteit

EOS zegt dat het gebruikers bescherming kan bieden tegen bedreigingen die zich voordoen als gevolg van het gedecentraliseerde proof of stake mechanisme. De geselecteerde blokontwikkelaars kunnen de dApp stoppen totdat het systeem opnieuw wordt opgestart in het geval van een dApp-hack of -aanval.

  • Schaalbaarheid

Terwijl PayPal bijvoorbeeld 193 transacties per seconde beheert, handelt Visa 1.667 transacties per seconde af. In tegenstelling tot deze twee verwerkt Bitcoin slechts 3-4 transacties per seconde. EOS beweert de capaciteit te hebben om miljoenen transacties per seconde te vergemakkelijken, dankzij hun DPOS-mechanisme.

  • Uitgebreid machtigingssysteem

EOS heeft een uitgebreid toestemmingssysteem om unieke toestemmingsstructuren te maken voor verschillende zakelijke gelegenheden. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld aangepaste machtigingen maken om een ​​specifieke functie van het slimme EOS-contract te beveiligen.

  • Gedecentraliseerd besturingssysteem

EOS werkt als een gedecentraliseerd besturingssysteem dat helpt gebruikers een breed scala aan gebruiksvriendelijke en bedrijfsvriendelijke opties te bieden. In tegenstelling tot Ethereum dat functioneert als een gedecentraliseerde supercomputer die niet zo veelzijdig is.

  • Opwaardeerbaarheid

Met EOS kunnen gebruikers codecorrecties uitvoeren, applicatielogica wijzigen en functies toevoegen/wijzigen. Bovendien kunnen ontwikkelaars hun applicaties vernieuwen. Dus alle DApps die op het EOS-platform zijn ingesteld, komen in aanmerking voor een upgrade. Er kunnen ook onomkeerbare slimme EOS-contracten worden ingesteld.

  • Minder energieverbruik

Als gevolg van de Decentralised Proof of Stake consensusmethode hebben de EOS-platforms niet zoveel energie nodig om te draaien. Het is relatief energiezuiniger.

  • Verwerking met meerdere taken

Door interoperabiliteit, horizontale schaalbaarheid en niet-simultane communicatie maakt EOS de parallelle verwerking van slimme contracten mogelijk.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het EOS project

Onlangs werd de nieuwe upgrade, genaamd Mandel (Mandelbrot) aangekondigd, EOS 3.0.

Dit wordt de grootste upgrade van de EOS-blockchain sinds de laatste versie van EOSIO.

Een van de interessante updates is de ontgrendeling van de grootte van slimme contracten die voorheen een maximale limiet hadden. Door deze limiet werden ontwikkelaars gedwongen meer slimme contracten te maken. Met deze update wordt deze limiet verwijderd.

Ook worden er betalingscontracten ingevoerd. Dit zijn verbeterde versies van de huidige contracten en stellen gebruikers in staat om bronnen autonoom te beheren, zonder dat iemand actief is om de transactiehandtekening te geven. Bovendien leent hetzelfde systeem zich voor gebruik als betaalmiddel, aangezien er geen account nodig is om tokens te verzenden, aangezien hetzelfde contract de transactie ondertekent.

Naar verwachting zal Mandel op 19 mei 2022 live zal gaan op EOS.

De EOS-roadmap voorspeld daarnaast dat het toevoegen, verwijderen en configureren van verschillende parameters eenvoudiger en eenvoudiger wordt gemaakt.

EOS koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het EOS nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook EOS. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

EOS verwachting 2022 -2025

Moet ik EOS kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om EOS te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. EOS staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de EOS koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

EOS kopen

EOS staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit EOS voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook EOS. 

Conclusie

EOS is gebouwd met als doel ’s werelds krachtigste infrastructuur voor DApps te creëren. Het EOS-protocol werkt met gedelegeerd proof-of-stake, dat prioriteit geeft aan snelheid en schaalbaarheid boven absolute censuur-weerstand en decentralisatie. Met een grote update om de hoek lijkt het klaar te zijn voor de toekomst.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs