Ethereum Classic verwachting

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De Ethereum Classic koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Ethereum Classic. Maar wat is Ethereum Classic precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Ethereum Classic om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter Ethereum Classic zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Ethereum Classic.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum classic draait al een tijdje mee en heeft een geschiedenis met ups en downs. Is het sterk genoeg voor een toekomstig bestaansrecht? Hierover meer in dit artikel.

Ethereum Classic is een gedecentraliseerd open-source, op blockchain gebaseerd gedistribueerd cryptocurrency-platform dat slimme contracten uitvoert.

Het is in 2016 ontstaan ​​na een hack van het netwerk waarna het originele Ethereum-blockchain in tweeën werd gesplitst. Ethereum Classic was hierbij het origineel en Ethereum de nieuwere blockchain.

Aanvankelijk werd de Ethereum-blockchain in 2015 opgericht als één netwerk waarin transacties werden gefaciliteerd door gebruik te maken van de cryptocurrency-ether van ETH. In juni 2016 werd de blockchain echter gehackt waarbij $50 miljoen werd gestolen. Om het netwerk te beveiligen en het gestolen geld terug te geven aan hun oorspronkelijke eigenaren, werd er een hard fork (afsplitsing) uitgevoerd.

Het resultaat van de splitsing is dat er nu twee versies bestaan: Het nieuwere netwerk, Ethereum, met ether (ETH) als cryptocurrency, en het oudere netwerk, omgedoopt tot Ethereum Classic, dat ETC als cryptocurrency gebruikt.

Ethereum Classic biedt een gedecentraliseerde Turing-complete virtuele machine, de Ethereum Virtual Machine (EVM), die scripts kan uitvoeren met behulp van een internationaal netwerk van openbare nodes. Als beloning voor een proces dat bekend staat als “mining”, dat berekeningen valideert die zijn uitgevoerd op Ethereum Classic’s EVM, krijgen minders ETC uitgekeerd.

Op 11 december 2017 werd het huidige monetaire beleid van Ethereum Classic geïmplementeerd dat dezelfde doelen nastreeft als Bitcoin: mechanisch, algoritmisch en afgetopt. Het beleid wijkt echter drastisch af van het oorspronkelijke Ethereum Classic beleid. In plaats van monetaire flexibiliteit en onzekerheid, biedt Ethereum Classic nu een maximale voorraad van 210.700.000 tokens. Daarnaast is er om de vijf miljoen blokken een beloningsverlagingen voor miners.

In tegenstelling tot Ethereum, is Ethereum Classic van plan vast te houden aan Proof of Work (PoW) als consensus- en token-uitgiftemechanisme.

Verschil Ethereum en Ethereum Classic

Oprichters en teams

Het oorspronkelijke Ethereum werd op 30 juli 2015 gelanceerd door Vitalik Buterin en Gavin Wood.

Er zijn nu vijf teams die zich bezig houden met de ontwikkeling van Ethereum Classic. De structuur van ETC verschilt van de meeste blockchain-projecten. ETC heeft meerdere ontwikkelingsteams met elk hun eigen doelen. Over het algemeen hebben de meeste van deze teams zich gericht op het bieden van sidechain-schaaloplossingen, het verbeteren van ontwikkelingstools (SDK’s) en het promoten van cross-chaintransacties zodat anderen kunnen voortbouwen op Ethereum Classic.

  • Ethereum Classic Consortium: Dit team houdt zich bezig met het promoten van de fundamentele waarden van ETC. Deze waarden zijn onder andere de weerstand tegen censuur, een absolute onveranderlijkheid en decentralisatie.
  • ETC Coöperatieve: De belangrijkste doelstelling van dit team is om de ontwikkeling van het ETC protocol te leiden. Daarnaast zorgt het voor de ontwikkeling van een volwassen ecosysteem, een verbeterde samenwerking tussen belanghebbenden en een volwassen transparantie plus bestuur.
  • ETC Core: Dit ontwikkelingsteam leidt het ETC project, en heeft de opdracht gekregen om de Core Geth cliënt, het EVM LLVM backend project en de infrastructuurtools onderhouden. Het team zorgt tevens voor protocol onderzoek en tijdige updates.
  • ETC Labs: ETC Labs is de financiële vleugel van het ETC project met als hoofddoel het verkrijgen van de benodigde financiering voor Ethereum Classic. Hiervoor dient het onder andere langdurige relaties met instellingen en organisaties op te bouwen.
  • Gödel Labs: Dit is een blockchain onderneming studio die aan Web3 werkt en gedecentraliseerde systemen creëert. De samenwerking is gericht op het ontwikkelen van gedecentraliseerde applicaties, oplossingen en producten.

Andere teams die momenteel bijdragen aan het Ethereum Classic project zijn de Ethereum Foundation, Parity Technologies, ETC Consortium, ETCDEV, ETC Cooperative, Grayscale, Commonwealth, POA Network, Chainsafe, Core Paper, Second State en PegaSys.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Ethereum Classic project

De Ethereum Classic-gemeenschap bestuurt het netwerk onder het motto “Code is Law”, wat de overtuiging wekt dat ETC-transacties en dApps echt censuurbestendig zijn en immuun voor inmenging van derden.

Sinds de splitsing zijn er veel upgrades en verbeteringen geweest van het Ethereum Classic netwerk. Het doel van het project blijft werken aan het worden van een wereldwijd betalingsnetwerk met behulp van slimme contracten die kunnen functioneren zonder gecentraliseerd bestuur.

Een van de grootste zorgen van Ethereum Classic zijn de mogelijke beperkingen als het gaat om schaalbaarheid. Het netwerk kan 15 transacties per seconde verwerken wat veel minder is dan betalingsnetwerken zoals Visa, dat meer dan duizend transacties per seconde verwerkt. Hoewel Ethereum Classic veel software-upgrades heeft ondergaan, blijft de schaalbaarheid van zijn betalingssystemen een van de grootste uitdagingen voor de toekomst.

Ook de beveiliging lijkt nog steeds een probleem te zijn. Ethereum Classic is het doelwit van meerdere 51% -aanvallen geweest. De eerste januari 2019 en in augustus 2020 kreeg Ethereum Classic nog eens drie 51% aanvallen. Deze zorgen kunnen mogelijk voorkomen dat slimme contracten via Ethereum Classic worden gebruikt bij grote financiële en onroerendgoedtransacties.

De roadmap van Ethereum Classic is na 2020 niet meer geüpdatet. In de laatste versie staat dat voor 2021 het doel is om met het langdurig vastleggen van gezonde, gedecentraliseerde hashrate via de Thanos-update, het risico van 51% aanvallen te verkleinen.

Ethereum Classic koers verwachting 2022 – 2025

Ethereum classic vs ethereumWanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Ethereum Classic nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Ethereum Classic. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik Ethereum Classic kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om Ethereum Classic te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. Ethereum Classic staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Ethereum Classic koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Ethereum Classic kopen

Coin Ethereum ClassicEthereum Classic staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit Ethereum Classic voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Ethereum Classic.

Conclusie

De Ethereum Classic-gemeenschap benadrukt de kernprincipes van censuurresistentie en onveranderlijkheid. Als voortzetting van de Ethereum-blockchain, beschikt het over een Turing-complete slimme contracttaal om de ontwikkeling van complexere gedecentraliseerde dApps te ondersteunen. Op het gebied van schaalbaarheid en veiligheid heeft Ethereum Classic een achterstand. Of Ethereum Classic stand zal blijven houden zal de toekomst moeten uitwijzen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category