2°C | Amsterdam

Ethereum verwachting

Ethereum verwachting

De Ethereum (ETH) koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de Ethereum koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in ETH. Maar wat is Ehtereum precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Ethereum om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter Ethereum zit, en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in ETH.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld

Wat is Ethereum (ETH)?

Na Bitcoin de grootse naam op de cryptomarkt: Ethereum. Het blockchain platform wat vele nieuwkomers proberen te evenaren of zelfs te overtreffen. Wat maakt Ethereum zo succesvol? En misschien nog wel belangrijker, heeft het potentie om ook in de toekomst een grote speler op de markt te blijven? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van Ethereum.

In 2013 publiceerde Vitalik Buterin een whitepaper waarin hij het idee beschreef om voort te bouwen op de blockchain-technologie die Bitcoin gebruikt om een ​​gedecentraliseerd en programmeerbaar platform te creëren. Twee jaar later, in juli 2015, werd Ethereum gelanceerd. Ethereum haalt inspiratie uit Bitcoin maar heeft grotere ambities: een platform dat niet alleen cryptocurrencies ondersteund, maar ontwikkelaars ook in staat stelt slimme contracten en dApps te bouwen en te publiceren, die kunnen worden gebruikt zonder het risico van downtime, fraude of inmenging van een derde partij.

Ethereum is een opensource blockchain-platform met een eigen cryptocurrency, Ether (ETH), en een eigen programmeertaal, genaamd Solidity. Ethereum is net als het Bitcoin gebouwd op blockchain-technologie, een digitaal grootboek waarin financiële overeenkomsten volledig softwarematig kunnen worden geverifieerd en opgeslagen zonder tussenkomst van een derde partij. Op dit moment wordt er nog gebruik gemaakt van een Proof of Work consensus methode Hier zal verandering in komen met de update naar Ethereum 2.0 waarover we verderop in dit artikel dieper op in gaan.

Ethereum is momenteel een van de meest populaire ontwikkelingsplatformen voor slimme contracttoepassingen. Slimme contracten omvatten software die de geautomatiseerde uitvoering van digitale contracten mogelijk maakt, waarbij de technologie de opkomst van gedecentraliseerde financiële (DeFi) -protocollen en crypto-aangedreven gedecentraliseerde applicaties (DApps) heeft mogelijk gemaakt.

Concurrenten, projecten en samenwerkingen

Ethereum is niet het enige blockchain-platform. Haar belangrijkste concurrenten zijn Bitcoin, Ripple, IBM, IOTA, Microsoft, Blockstream, JP Morgan en NEO.

Blockchain

Ethereum beweert dat het platform gebruikt kan worden om “zo ongeveer alles te codificeren, decentraliseren, beveiligen en verhandelen”. Een van de projecten waarbij dit getest wordt is de samenwerking tussen Microsoft en ConsenSys om Ethereum Blockchain as a Service (EBaaS) op de Microsoft Azure-cloud aan te bieden. Het is bedoeld om Enterprise-klanten en -ontwikkelaars een Cloud gebaseerde blockchain-ontwikkelaarsomgeving met één klik te bieden.

In 2020 kondigden Advanced Micro Devices (AMD) en ConsenSys een joint venture aan om een ​​netwerk van datacenters te creëren op basis van de Ethereum-infrastructuur.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Ethereum project

Ondanks de populariteit van Ethereum zijn vormen snelheid en duurzaamheid een groot struikelblok voor wereldwijde acceptatie van het platform. Vitalik Buterin heeft daarom een vijfjarenplan gemaakt om de toekomst van Ethereum te waarborgen.

Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 (“Serenity”) is een upgrade van het Ethereum-netwerk dat de snelheid, duurzaamheid en schaalbaarheid van het netwerk verbetert. Het moet hiermee het zogenoemde “Blockchain trilemma” oplossen. Daarnaast is een opvallende en belangrijke verandering de overgang van Proof of Work (PoW) consensusmechanisme naar een Proof of Stake (PoS).

Onder leiding van Raul Jordan werken er wereldwijd acht teams aan de ontwikkeling van Ethereum 2.0: ChainSafe, Parity Technologies, harmony, Prysmatic Labs, Trinity, Status en Sigma Prime.

Ethereum 2.0 zal gebruik gaan maken van enkele nieuwe technologieën waaronder Staking, Sharding en Beacon Chain. Staking wordt als een equivalent van mining gezien en is onderdeel van de overgang van Proof of Work naar Proof of Stake. Daarnaast zal Sharding het aantal transacties per seconden (TPS) opschalen van 30 TPS naar 100 TPS. Beacon chain zal de verbinden de factor zijn, een volledig nieuwe PoS blockchain.

De lancering van Ethereum 2.0 project verdeeld worden over drie verschillende fases:

  • Beacon Chain (fase 0)

Op 1 december 2020 ging de Beacon Chain fase live. Er werd een native staking aan de blockchain toegevoegd. Deze fase is een belangrijke stap in de overgang van het netwerk naar Proof of Stake (PoS) consensus.

  • The Merge (fase 3)

Deze fase zal naar verwachting worden afgerond in het eerste of tweede kwartaal van 2023. In deze fase zal de Beacon Chain en het Ethereum mainnet samensmelten wat het einde van Proof of Work (PoW) zal betekenen. In deze fase zal het sharding volledige worden ondersteund en gekoppeld worden aan slimme contracten.

  • Shard Chains (fase 2)

In de laatste fase zal Ethereum 2.0 het nieuwe en enige Ethereum-netwerk zijn wat er nog overblijft. In fase 2 wordt het sharding volledig ondersteund en zullen deze gekoppeld worden aan slimme contracten. Dit is ook het moment waarop beheerders en ontwikkelaars van dApps definitief kunnen overstappen op Ethereum 2.0.

Hard fork

In augustus 2021 heeft Ethereum de grootse update ooit ondergaan: de London Hard Fork. De langverwachte update omvatte onder meer het controversiële een technische aanpassing die de transactiekosten van het netwerk voorspelbaarder moet maken.

De update is gebaseerd op het totaal van vijf verbeter voorstellen, Ethereum Improvement Proposal (EIP):

  • EIP-1559: Wijziging tariefmarkt voor ETH 1.0-keten
  • EIP-3198: BASEFEE-opcode
  • EIP-3529: Vermindering van restituties
  • EIP-3541: Weiger nieuwe contracten die beginnen met de 0xEF-byte
  • EIP-3554: Moeilijkheidsgraad bomvertraging tot 1 december 2021

Met de London Hard Fork heeft zijn enkele kernaspecten drastisch veranderd waaronder verbeterde transactiesnelheid, betrouwbare transactiekosten en verminderde netwerkcongestie.

De update werd gezien als een test voor de volgende fase van Ethereum 2.0. Oprichter Vitalik Buterin sprak over een succes en “dat het succes van de London hardfork laat zien dat het Ethereum ecosysteem significante veranderingen kan maken en dat het hem meer vertrouwen geeft over de fusie”.

ETH Koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Ethereum nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook ETH. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik ETH kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om ETH te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. ETH staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Ethereum koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Ethereum kopen

Ethereum staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit ETH voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook ETH. 

Binance

Conclusie

Ethereum wordt vaak met Bitcoin vergeleken maar Vitalik Buterin heeft, met de lancering van Ethereum in 2015, grotere ambities gehad. Naast een vergelijkbare blockchain-technologie is Ethereum met name populair doordat het ontwikkelaars in staat slimme contracten uit te voeren en dApps te creëren en te hosten. Momenteel werkt Ethereum met een Proof of Work consensus mechanisme waardoor duurzaamheid en snelheid in het geding komen. Ethereum 2.0 is de upgrade die veel veranderingen met zich mee brengt en onder andere het blockchain trilemma van Ethereum moet aanpakken door de overgang van een Proof of Work naar een Proof of Stake consensus mechanisme. Het gehele project is opgedeeld in drie fasen en zal naar verwachting niet voor 2023 worden afgerond.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.