Ethereum verwachting

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

De Ethereum (ETH) koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de Ethereum koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in ETH. Maar wat is Ehtereum precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Ethereum om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter Ethereum zit, en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in ETH.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld

Wat is Ethereum (ETH)?

Na Bitcoin de grootse naam op de cryptomarkt: Ethereum. Het blockchain platform wat vele nieuwkomers proberen te evenaren of zelfs te overtreffen. Wat maakt Ethereum zo succesvol? En misschien nog wel belangrijker, heeft het potentie om ook in de toekomst een grote speler op de markt te blijven? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van Ethereum.

In 2013 publiceerde Vitalik Buterin een whitepaper waarin hij het idee beschreef om voort te bouwen op de blockchain-technologie die Bitcoin gebruikt om een ​​gedecentraliseerd en programmeerbaar platform te creëren. Twee jaar later, in juli 2015, werd Ethereum gelanceerd. Ethereum haalt inspiratie uit Bitcoin maar heeft grotere ambities: een platform dat niet alleen cryptocurrencies ondersteund, maar ontwikkelaars ook in staat stelt slimme contracten en dApps te bouwen en te publiceren, die kunnen worden gebruikt zonder het risico van downtime, fraude of inmenging van een derde partij.

Ethereum is een opensource blockchain-platform met een eigen cryptocurrency, Ether (ETH), en een eigen programmeertaal, genaamd Solidity. Ethereum is net als het Bitcoin gebouwd op blockchain-technologie, een digitaal grootboek waarin financiële overeenkomsten volledig softwarematig kunnen worden geverifieerd en opgeslagen zonder tussenkomst van een derde partij. Op dit moment wordt er nog gebruik gemaakt van een Proof of Work consensus methode Hier zal verandering in komen met de update naar Ethereum 2.0 waarover we verderop in dit artikel dieper op in gaan.

Ethereum is momenteel een van de meest populaire ontwikkelingsplatformen voor slimme contracttoepassingen. Slimme contracten omvatten software die de geautomatiseerde uitvoering van digitale contracten mogelijk maakt, waarbij de technologie de opkomst van gedecentraliseerde financiële (DeFi) -protocollen en crypto-aangedreven gedecentraliseerde applicaties (DApps) heeft mogelijk gemaakt.

Concurrenten, projecten en samenwerkingen

Ethereum is niet het enige blockchain-platform. Haar belangrijkste concurrenten zijn Bitcoin, Ripple, IBM, IOTA, Microsoft, Blockstream, JP Morgan en NEO.

Blockchain

Ethereum beweert dat het platform gebruikt kan worden om “zo ongeveer alles te codificeren, decentraliseren, beveiligen en verhandelen”. Een van de projecten waarbij dit getest wordt is de samenwerking tussen Microsoft en ConsenSys om Ethereum Blockchain as a Service (EBaaS) op de Microsoft Azure-cloud aan te bieden. Het is bedoeld om Enterprise-klanten en -ontwikkelaars een Cloud gebaseerde blockchain-ontwikkelaarsomgeving met één klik te bieden.

In 2020 kondigden Advanced Micro Devices (AMD) en ConsenSys een joint venture aan om een ​​netwerk van datacenters te creëren op basis van de Ethereum-infrastructuur.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Ethereum project

Ondanks de populariteit van Ethereum zijn vormen snelheid en duurzaamheid een groot struikelblok voor wereldwijde acceptatie van het platform. Vitalik Buterin heeft daarom een vijfjarenplan gemaakt om de toekomst van Ethereum te waarborgen.

Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 (“Serenity”) is een upgrade van het Ethereum-netwerk dat de snelheid, duurzaamheid en schaalbaarheid van het netwerk verbetert. Het moet hiermee het zogenoemde “Blockchain trilemma” oplossen. Daarnaast is een opvallende en belangrijke verandering de overgang van Proof of Work (PoW) consensusmechanisme naar een Proof of Stake (PoS).

Ethereum 2.0 heeft het Ethereum-netwerk aanzienlijk geüpgraded door het netwerk te verschuiven van het proof-of-work (PoW) model naar proof-of-stake (PoS). Ethereum 2.0 beoogde de schaalbaarheid, toegankelijkheid en transactiedoorvoer van het netwerk te verbeteren. Vanaf maart 2023 verwerkt het netwerk ongeveer 12 transacties per seconde, maar de ontwikkelaars beloven nog steeds dat het in de toekomst 100.000 transacties per seconde aankan.

 

De upgrade op de blockchain, ook bekend als “Shapella” werd op 13 April 2023 geactiveerd, en het netwerk verwerkt nu opnameverzoeken. Ethereum’s Shanghai hard fork, ook wel “Shapella” genoemd, is afgerond en maakt opnames mogelijk voor gebruikers die hun ether (ETH) hebben “ingezet” om transacties op de blockchain te beveiligen en te valideren.

Buterin, (de mede-oprichter van de Ethereum blockchain) zei dat schalen – transacties sneller en goedkoper maken – het volgende probleem zal zijn dat de blockchain aanpakt na Shanghai. “Als we het schalen niet oplossen vóór de volgende bull run, weten we dat mensen zullen blijven zitten met het betalen van transacties van 500 dollar. Als we aan de andere kant Verkle Trees niet hebben voor de volgende bull run, nou, dan kunnen de dingen misschien klote zijn, maar weet je, het is een veel kleiner probleem dan, weet je, $500 transacties, toch?”

ETH Koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Ethereum nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook ETH. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik ETH kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om ETH te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. ETH staat in de top coins van coinmarket, wat wel laat zien dat dit een positieve belegging kan zijn.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de Ethereum koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

Ethereum kopen

Ethereum staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit ETH voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook ETH. 

Binance

Conclusie

Ethereum wordt vaak met Bitcoin vergeleken maar Vitalik Buterin heeft, met de lancering van Ethereum in 2015, grotere ambities gehad. Naast een vergelijkbare blockchain-technologie is Ethereum met name populair doordat het ontwikkelaars in staat slimme contracten uit te voeren en dApps te creëren en te hosten. Momenteel werkt Ethereum met een Proof of Work consensus mechanisme waardoor duurzaamheid en snelheid in het geding komen.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category