Even genoeg van het Hollandse weer? Boek een verre reis!

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hoe mooi ons eigen landje ook is, iedereen is klaar met het winterse weer. De lente staat voor de deur, maar lijkt nog mijlenver weg te zijn. Het is nat, koud en nog steeds te donker. Nederlanders gaan niet voor niets steeds vaker op vakantie

En dit is dan ook de perfecte periode om er nog snel even tussenuit te gaan en aan de laatste koude maanden te ontsnappen. Bovendien zijn de vliegtickets deze tijd minder duur en zul je weinig last hebben van hordes toeristen.

Maar waar moet je dan naartoe? Er zijn zoveel opties om uit te kiezen dat het lastig kan zijn om je bestemming te bepalen. Daarom hebben wij met je meegedacht. Lees verder en doe inspiratie op voor je verre reis!

Ontario, Canada

Wie Canada associeert met kou, sneeuw en ijs heeft het mis. Oké, veel regio’s van dit prachtige land kenmerken zich door lage temperaturen (vooral tijdens de winterperiode). Maar het verschilt echt enorm per regio met wat voor weer je te maken hebt.

Ga je tijdens deze periode een rondreis Canada maken? Kies dan voor de provincie Ontario. Hier kun je prachtig weer en prima temperaturen verachten. Maar niet té heet, waardoor je niets meer kunt doen.

Ontario is de thuisbasis van eindeloze bossen, uitgestrekte wildernis, duizenden meren en de bloeiende steden Toronto en Ottawa. Een geweldige bestemming dus om er op uit te gaan met het zonnetje in je gezicht.

Lima, Peru

Als je wilt ontsnappen van de regen, is Lima de bestemming naar uitstek. Deze uitgestrekte metropool is namelijk de op één na droogste hoofdstad van de wereld, die uitsteekt boven een lange kustlijn van afbrokkelende kliffen.

Maar Lima is ook verfijnd, met een beschaving die millennia teruggaat. Statige musea, kunstgalerijen en plechtige religieuze processies herinneren hier aan de 18e eeuw. En drukke nachtclubs zorgen daarnaast voor tropische beats.

Geen enkele bezoeker kan de culinaire scene van de Peruaanse hoofdstad bovendien missen. Lima is namelijk onderdeel van een gastronomische revolutie die meer dan 400 jaar in de maak is!

Kuala Lumpur

Een spectaculaire skyline, kleurrijke, met eetkraampjes omzoomde straten, parken in de schaduw van banyanbomen én een heerlijk klimaat. Dat is Kuala Lumpur. Een multiculturele moderniteit en de broeierige hoofdstad van Maleisië, die een feest is voor alle zintuigen.

Je vindt hier historische monumenten, torenhoge wolkenkrabbers, enorme winkelcentra, levendige straatmarkten en bruisende uitgaansgelegenheden. Kortom: dit is de perfecte bestemming als je even helemaal wilt ontsnappen aan Nederland.

El Salvador

Dit is een typisch voorbeeld van een ondergewaardeerde bestemming, die vooral mensen aanspreekt die buiten de gebaande paden van Midden-Amerika willen reizen. El Salvador is een enorm veelzijdig en mooi land.

Hier kun je surfen op plekken van wereldklasse en wandelen over lege, brede zandstranden. Je kunt er koffieplantages bezoeken die zich aan de zijkanten van vulkanen bevinden. Mooie kleurrijke dorpjes en bruisende steden bezoeken. En kunstige muurschilderingen bewonderen.

En dan zijn er nog de geweldige nationale parken, het heerlijke eten en de supervriendelijke mensen die je overal bij helpen. Moeten we nog even doorgaan?

Wil je El Salvador graag bezoeken maar liever niet op eigen houtje? Er worden ook geweldige reizen op maat aangeboden naar dit prachtige land.

Jordanië

Ga je liever iets dichterbij op vakantie, maar wil je toch een compleet andere beleving? Dan is Jordanië een goede optie. Dit unieke land verrast bezoekers al eeuwenlang met zijn Werelderfgoedlocaties, mooie steden en magische woestijnlandschappen.

Jordanië verwelkomt zijn bezoekers met een warme gastvrijheid die je nog nooit hebt meegemaakt. Dit maakt het een geweldig land om te verblijven. Je voelt je er meteen thuis.

Bezoek eeuwenoude Romeinse amfitheaters, kruisvaarderkastelen en christelijke mozaïeken. Doe jezelf tegoed aan de goddelijke keuken met ambachtelijk bereidde gerechten. En geniet vooral van het bijna altijd schijnende zonnetje zolang je er bent.

Je hebt al even weg kunnen dromen bij het horen van al deze mooie, verre bestemmingen. Allemaal zijn ze compleet anders, maar het zijn stuk voor stuk geweldige opties om aan de kou en Nederland te ontsnappen. Wat is jouw favoriet?

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category