2°C | Amsterdam

Fakkelestafette zorgt voor ontroering “Volgende keer zeker weer”


REGIO – Lopers van TAS, Nova en TAV hebben vrijdagmorgen het bevrijdingsvuur naar Schagen gebracht. De drie leden van de TAV zijn vast besloten; de volgende editie willen ze zich zeker weer inzetten voor de Actie GEEF VRIJHEID DOOR !

Ingrijpende gebeurtenis

Het was een hele ingrijpende en indrukwekkende gebeurtenis voor de atleten van de Trim vereniging TAV.
De lopers van TAV, Nova en TAS verzamelden donderdagavond in Schagen, er was eerst een bijeenkomst in de kerk op de markt.
Na die bijeenkomst zijn ze aangesloten bij die stille tocht naar het monument op de Nieuwe Laagzijde. Nadat dat dit gebeuren z’n beslag had gekregen werd er met drie busjes afgereisd naar de startplaats Wageningen waar het vuur werd opgehaald door de 17 atleten van de drie verenigingen.
Deze loopsters en lopers liepen in estafette met het vuur voorafgegaan door een fietser naar Schagen waar ze vrijdagmiddag rond 13.00 uur op het Cultuurplein in Schagen arriveerden.
De start was chaotisch en regenachtig waar ze ongeveer een half uur later als gepland van start mochten gaan. Tot ’s nachts 2 uur bleef het guur en regenachtig en vanaf Muiden harde wind en na IJburg en in de polders nog veel meer tegen- en dwarswind.
Vanaf de start werd er steeds om de 2 kilometer gewisseld waar de andere deelnemer rust namen in de begeleidende busjes. Halverwege werd er om de tijd in te halen besloten om per loper stukjes van 1 kilometer te gaan lopen. Hierdoor kon het tempo worden opgevoerd later door 15 atleten doordat er nog eens twee door blessures waren afgevallen.
De bevrijdingsvuurloop fakkeldragers hebben het vuur in Schagen overhandigd aan de burgemeester en Veterane. Ze werden met gezellige muziek verwelkomt en toegesproken door de voorzitter van het 4 en 5 mei  comité Merieke Bredewold
Hierna wachtte nog een heerlijke lunch die werd aangeboden door de gemeente Schagen en comité ‘40-‘45.waarna de deelnemers vermoeid maar voldaan huiswaarts gingen in de stellige overtuiging volgend jaar weer van de partij te zijn.
Gauw naar huis om eindelijk de koffer op te zoeken want na zo’n inspanning was iedereen toch wel behoorlijk vermoeid
De organisator van het geheel Co Wiskerke uit Schagen had alles perfect geregeld ondanks de afvallers met blessures is alles prima verlopen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.