2°C | Amsterdam

FIL Coin verwachting

Filecoin verwachting

De Filecoin koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in FIlecoin. Maar wat is Filecoin precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Filecoin om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter Filecoin zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Filecoin.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Filecoin?

We hebben nog nooit zo veel digitale gegevens gehad en elke dag komt er meer bij. Tegelijkertijd willen we dat onze gegevens privé blijven en niemand onze informatie kan hacken. Gecentraliseerde netwerken als Dropbox en Google hebben in het verleden te maken gehad met hacks. Filecoin biedt een veilige oplossing in de vorm van een gedecentraliseerd netwerk. We leggen in dit artikel uit hoe dat precies werkt.

Filecoin is een gedecentraliseerd peer-to-peer opslag- en archiveringsprotocol waarmee iedereen extra opslagruimte op zijn computer kan verhuren of opslag op het netwerk kan kopen. Filecoin bevat een blockchain en native cryptocurrency (FIL).

De meeste gecentraliseerde systemen zoals Dropbox en Google zijn minder beschermd en versleuteld als gedecentraliseerde netwerken en lopen daardoor jaarlijks miljoenen aan verliezen op. Door gegevens op te slaan op een gedecentraliseerd blockchain-netwerk, zoals Filecoin, worden de gegevens in kleinere stukjes opgedeeld en opgeslagen over meerdere nodes. Alleen degene met de privé sleutel kan alle gegevens verzamelen en het geheel bekijken.

Gezien de snelheid waarmee data wordt gecreëerd, en de data dit jaar alleen al de combinatie van enkele duizenden jaren data overtreft, is het niet meer dan logisch dat de vraag naar extra opslagruimte blijft toenemen. Doordat Filecoin miljoenen computers over de hele wereld bij elkaar samenbrengt ontstaat er een enorm opslagnetwerk.

Filecoin creëert een grotere vrije markt voor gegevensopslag door middel van bestaande bronnen en kan daarmee de prijs omlaag brengen.

Bij Filecoin betalen gebruikers om hun bestanden op te slaan op Storage miners. Dit zijn computers die verantwoordelijk zijn voor het opslaan van bestanden en het bewijzen dat ze de bestanden in de loop van de tijd correct hebben opgeslagen. Storage miners verdienen eenheden van FIL voor het opslaan van bestanden. De blockchain van Filecoin registreert transacties om FIL te verzenden en te ontvangen, samen met bewijzen van miners dat ze hun bestanden correct opslaan.

Gebruikers kunnen niet alleen inkomsten genereren door het Filecoin-token te minen, maar ook door anderen hun harde schijfruimte te lenen om bestanden en documenten te bewaren. De transactie wordt niet beheerd door de organisatie, het biedt alleen het platform voor verschillende gebruikers om elkaar te ontmoeten, uit te lenen en ruimte voor bestanden te lenen.

Om de veiligheid van het systeem te waarborgen maakt Filecoin twee processen die tegelijkertijd werken:

  • Proof-of-Replication die een snel antwoord wil geven op het encryptieverzoek van de gegevens van de klanten. Dit proces voorkomt gegevensverlies.
  • Proof-of-Spacetime. Dit is gebaseerd op de bepaling van de opslagtijd. Aangezien gegevens voortdurend worden uitgewisseld, is de opslag beperkt tot een bepaalde tijd.  De klant en de miner maken afspraken over de opslagtijd van de betrokken informatie om zo het gebruik van de ruimte te optimaliseren, de markttendens te voorspellen en om de klanten beter te informeren.

Filecoin verwachting logo

Geschiedenis

Het Filecoin-netwerk is in 2017 gestart door de computerwetenschapper Juan Benet als project voor het bedrijf Protocol Labs.

Tijdens de ICO in oktober 2017 werd meer dan $205 miljoen dollar opgehaald waarmee Filecoin tot de meest winstgevende blockchains werd gerekend. Naast Protocol Labs heeft het Filecoin grote namen onder de investeerders zoals Sequoia Capital, Andreessen Horowitz, Union Square Ventures en de Digital Currency Group.

Op 15 oktober 2020 opende het project officieel zijn primaire netwerk

Concurrentie en samenwerkingen

Filecoin is niet het enige bedrijf dat zich bezighoudt met gedecentraliseerde bestandsopslag.

Siacoin heeft al meer dan 360 opslagproviders met een capaciteit van 2,3 petabyte of 2.340 terabytes. In maart 2020 lanceerde Storj zijn Tardigrade gedecentraliseerde cloudopslagservice en claimde vanaf oktober 2020 80 petabyte aan opslagcapaciteit over zijn netwerk. Beide netwerken hebben net als Filecoin een eigen cryptocurrency.

Naast concurrenten zijn er ook samenwerkingen. Zo werd in augustus bekend dat Filecoin en Flow, een blockchain die is opgericht door Dapper Lab, gaan samenwerken waarbij Filecoin gedecentraliseerde opslag gaat bieden om ervoor te zorgen dat de NFT’s die zijn opgeslagen op Dapper Lab, veilig zijn.

In maart van dit jaar werd al bekend dat Filecoin Chainlink orakels gaat integreren om een end-to-end Web 3.0 ontwikkelingstrack te creëren. Dit maakt een connectie mogelijk tussen Filechain en andere blockchain netwerken die slimme contracten ondersteunen zoals Ethereum.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Filecoin project

De laatste gedetailleerde roadmap werd uitgebracht in 2017 voordat ze hun crowd sale aankondigden. De laatste roadmap-update was in augustus 2020, waar ze aankondigden dat ze een mainnet in september 2020 zouden uitbrengen. Deze lancering werd een maand uitgesteld en het mainnet werd uiteindelijk in oktober 2020 uitgebracht. Sindsdien is er geen update van de roadmap meer geweest.

Tijdens de Filecoin Orbit 2021 werd aangekondigd dat de Filecoin Virtual Machine (FVM) de volgende evolutie van het Filecoin-netwerk markeert: gedecentraliseerde opslag en krachtige berekening worden samengebracht.

Momenteel bevindt het Filecoin-platform zich in laag 0 en is enkel gericht op het opslaan en ophalen van gegevens. In laag 1 zal de programmeerbaarheid van slimme contracten zitten. Nu kunnen door de gebruiker gedefinieerde slimme contracten alleen gebruikt worden in Filecoin via externe bruggen naar andere programmeerbare blockchains zoals Ethereum. De Filecoin Virtual Machine brengt native door de gebruiker gedefinieerde actoren naar het Filecoin-netwerk en staat gepland voor Q2 2022.

FIL koers verwachting 2023 – 2025

FIL Coin verwachtingWanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Filecoin nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook Filecoin. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik FIL kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om FIL te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen. 

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de FIL koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

FIL kopen

Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit een coin voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook FIL.

BInance Filecoin

Conclusie

Er is een toenemende behoefte aan cloudopslag omdat gegevens in een aanzienlijk tempo worden geproduceerd. Dit resulteert in een behoefte aan gedecentraliseerde technologie om gegevens op cloudservers en blockchains op te slaan en hier komt Filecoin om de hoek kijken. Filecoin in is een gedecentraliseerd peer-to-peer netwerk dat gebruikers in staat stelt gegevens op te slaan en opslagruimte aan te bieden. Gebruikers moeten de opslagminers betalen in FIL, Filecoins eigen cryptocurrency, om hun bestanden op de server op te slaan. Filecoin heeft op dit moment weinig concurrenten maar er is tegelijkertijd weinig bekend over de toekomstplannen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.