Flow verwachting

De Flow koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2023 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in deze crypto. Maar wat is het precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project achter Flow om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Flow.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

Wat is Flow?

“Een ontwikkelaarsvriendelijke blockchain die als basis dient voor games, apps en de digitale activa die ze aandrijven” klinkt als muziek in de oren voor velen en daarom is het hoog tijd dat we eens dieper in Flow duiken.

Flow is een Proof of Stake (PoS) blockchain ontworpen voor NFT-verzamelobjecten en cryptogames. Het biedt uitgebreide schaalbaarheid, zonder het gebruik van sharding-technieken, snelle en goedkope transacties voor dApps zoals NFT-marktplaatsen en crypto videogames.

Flow gebruikt een PoS consensusmechanisme waarbij validators een bepaald aantal FLOW-tokens moeten inzetten om deel te nemen aan het netwerk. Uniek is echter dat de validatietaken zijn opsplitst in vier verschillende soorten nodes:

Verzamelnodes helpen om gegevens over het netwerk uit te zenden. Deze nodes zijn verantwoordelijk voor het verbeteren van de netwerkconnectiviteit en het responsief houden van het protocol terwijl het zich uitbreidt.

  • Consensusnodes vervullen de cruciale rol om decentralisatie op het platform te waarborgen.
  • Uitvoeringsnodes zijn verantwoordelijk voor transactieberekeningen. Zij behandelen de taken die verband houden met de finaliteit van de transactie.
  • Verificatienodes: controleren het werk van uitvoeringsnodes. Als zodanig werken ze als een 24-uurs systeemcontrole en is dit een unieke controle.

In traditionele blockchains neemt elk node de hele transactie in de keten over. Flow verdeelt de taken tussen validators in 4 verschillende rollen. Elke validator neemt nog steeds deel aan elke transactie op zich, maar deze node is alleen gespecialiseerd in zijn of haar specifieke taken. Dit betekent dat verschillende mensen met verschillende rekenkundige en financiële vaardigheden kunnen deelnemen als validator. Het opsplitsen van de taken maakt het verwerken van transacties efficiënter dan het systeem van concurrerende blockchains.

Het ontstaan en de ontwikkeling van Flow

Flow is ontwikkeld door Dapper Labs, het bedrijf achter CryptoKitties, één van de allereerste non-fungible token (NFT)-projecten. CryptoKitties bracht eind 2017 de Ethereum-blockchain tot stilstand vanwege enorme congestie. Hierdoor ontdekte Dapper Labs dat de huidige generatie blockchains niet gebouwd zijn om aan dergelijke vraag te kunnen voldoen. In plaats van simpelweg een ander onderkomen te vinden voor zijn dApps, of te wachten tot de Ethereum-schaaloplossingen volledig ontwikkeld zouden zijn, besloot Dapper Labs het soort blockchain te bouwen waar zij zelf en andere ontwikkelaars op konden vertrouwen.

Zo werd in 2019 onder leiding van oprichters Roham Gharegozlou, Dieter Shirley en Mikhael Naayem Flow ontwikkeld; een blockchain die speciaal is gebouwd om zaken als NFT-verzamelobjecten en grootschalige cryptogames te ondersteunen. Het netwerk host momenteel de best presterende projecten van Dapper Labs, waaronder Cryptokitties en NBA Top Shot.

Roham Gharegozlou is tevens CEO bij Dapper Labs en voormalige CEO van Axiom Zen, een ondernemingsstudio in Vancouver en ontwikkelaars van onder andere ZenHub, Routific en Timeline. Dieter Shirley is de mede-bedenker van CryptoKitties en de CTO en hoofdarchitect van Dapper Labs. Mikhael Naayem is zowel Chief Business Officer en medeoprichter van Dapper Labs.

Om het project te financieren werd in 2019 onder leiding van investeerdersgigant A16z $ 11 miljoen opgehaald. Dapper Labs onderging in 2020 een tweede financieringsronde onder leiding van NBA-sterren Andre Iguodala en Spencer Dinwiddie. Deze laatste financiering was bedoeld voor de ontwikkeling van op blockchain gebaseerde games op Flow.

FLOW token

FLOW is de native token dat gebruikt wordt in het Flow-ecosysteem. Flow-tokenhouders kunnen beloningen verdienen door FLOW in te zetten als borg om het netwerk te beveiligen via validators. Ook kan men de transactiekosten voor transacties op de Flow blockchain met de token betalen. Daarnaast wordt de tokken gebruikt als borg voor gegevensopslag en als onderpand voor secundaire tokens.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Flow project

Met het migreren van CryptoKitties naar Flow, en met het stijgende succes van onder andere Dapper’s NBA Top Shot lijkt Flow één van de toonaangevende blockchains voor NFT’s te kunnen zijn.

Een NFT kan net als andere crypto-activa zonder tussenpersoon via internet worden gekocht, verkocht en uitgewisseld. Het belangrijkste verschik is echter dat NFT’s uniek zijn en wordt verhandeld tegen een eigen specifieke prijs. De populariteit van NFT’s nam eind 2020 en begin 2021 enorm toe en Flow rapporteerde in de eerste weken van 2021 een significante stijging van het aantal aanvragen van ontwikkelaars.

In juni 2021 kondigde NFT-marktplaats Rarible aan dat het zijn aanbod aan Flow zou uitbreiden met de opbrengst van de Series A-inzamelingsronde van $ 14,2 miljoen. Rarible richtte zich tot nu toe met name op Ethereum gebaseerde NFT’s.

In diezelfde maand lanceerde Dapper Labs FUSD. Dit werd door Flow omschreven als de eerste door de Amerikaanse dollar gesteunde stablecoin op Flow. De stablecoin wordt één-op-één ondersteund door Amerikaanse dollars die zijn gestort bij financiële infrastructuurprovider Prime Trust.

Dapper Labs is nog lang niet klaar en heeft aangegeven grote toekomstplannen voor Flow te hebben. Het bedrijf wil onder andere dat Flow in de toekomst wordt gebruikt voor uitgebreidere game-ervaringen dan NFT’s alleen. Dapper Labs noemt Flow de ‘blockchain voor open werelden’.

Dapperlabs cryptokitties FLOW

Flow koers verwachting 2023 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het FLOW nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie, zo ook FLOW. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik FLOW kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om FLOW te kopen? 

Het is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de FLOW koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

FLOW kopen

Flow token verwachtingFlow staat hoog in de ranglijsten, en is op elke crypto exchange te verhandelen. Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit Flow voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook Flow. 

Conclusie

Ontwikkeld door, en met de kennis van, Dapper Labs is Flow een product dat een stabiele basis heeft en klaar is voor de toekomst waarin NFT’s een steeds grotere rol gaan spelen. De blockchain, die ontwikkeld is voor de bouw van onder andere dApps, maakt gebruik van een uniek consensusmechanisme waarbij de validatie van transacties wordt verdeeld over vier nodes. Hiermee wil Flow transacties efficiënter valideren dan de concurrenten doen. Dapper

Labs gebruikt Flow momenteel al voor zijn eigen projecten, inclusief NBA Top Shot, maar ontvangt andere ontwikkelaars met open armen.

Wendy
Wendy

Wendy is een gepassioneerde schrijver voor 10beste.com, waar ze haar expertise en interesse combineert om informatieve en boeiende inhoud te creëren. Met een talent voor het vergelijken van verschillende producten en het delen van nuttige inzichten, streeft Wendy ernaar om lezers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen. Haar bijdragen omvatten een breed scala aan onderwerpen, variërend van technologie tot lifestyle, en ze is altijd op zoek naar nieuwe manieren om waarde toe te voegen aan het leven van haar lezers. Volg Wendy's werk op 10beste.com voor nuttige tips, gedetailleerde vergelijkingen en deskundige adviezen.

Inhoud

Nieuwe blogs