2°C | Amsterdam

Fractie Wittink: ‘nieuwe regels kermis verpest de sfeer’

HOLLANDS KROON – Waar in andere gemeenten in Noord-Holland en voorheen ook gewoon in de kernen van Hollands Kroon het heel gewoon was dat de kermisactracties ‘strak’ tegen elkaar geplaatst worden, zijn door nieuwe regels in Hollands Kroon de kermisexploitanten nu verplicht om een afstand van 5 meter in acht te nemen met de buur-attractie.
Henk Jan Wittink van de Fractie Wittink/Onafhankelijk Hollands Kroon heeft van een kermisexploitant en tevens inwoner van Hollands Kroon de vraag gekregen of het niet mogelijk is dat deze regel geschrapt wordt en weer terug kan worden gegaan naar de situatie die al tientallen jaren gewoon was.  Was voorheen de kwestie van de brandveiligheid een groot ding, anno 2016 zijn de meeste attracties gehuisvest in een metalen container i.pv. zoals vroeger toen de meeste attracties nog van hout waren met linnen daken.
Fractie Wittink/Onafhankelijk Hollands Kroon wil nu van het college weten waarom Hollands Kroon andere regels hanteert dan de grootste kermis van Nederland, die in Hoorn, maar ook of het college het gesprek wil aangaan met de exploitanten om de oude situatie weer te herstellen.
Fractie Wittink/Onafhankelijk Hollands Kroon vindt het maar vreemd dat de gemeente Hollands Kroon er prat op gaat dat zij gaan voor minder regels en nu ineens met een strenge regel komen.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.