2°C | Amsterdam

Fraude bij verbouwing jeugdgevangenis Den Helder

Regionieuws – Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft vorig jaar miljoenenblunders gemaakt. Aannemers werden voorgetrokken, zoals bij de verbouwing van jeugdgevangenis Doggershoek in Den Helder.
Ook stonden geschikte locaties leeg, terwijl voor de opvang in grote evenementenhallen de hoofdprijs werd betaald. Dat concludeert De Telegraaf vandaag op grond van eigen onderzoek.
“Het risico bestaat dat het COA zich niet kan verantwoorden voor het naleven van de wet- en regelgeving”, schrijft de dienst in zijn eigen jaarverslag. Maar anonieme aannemers zeggen tegen de krant dat dit een smoesje is om te verhullen dat de overheidsdienst steeds bepaalde bedrijven voortrekt.

Duurder

Dat die duurder werken, blijkt geen bezwaar. Zo werd bij de verbouwing van jeugdgevangenis Doggershoek in Den Helder de goedkoopste bieder gepasseerd voor een ander bouwbedrijf. De kosten van de asielopvang zijn de afgelopen jaar geëxplodeerd. Zo stegen alleen de uitgaven aan huur van tien naar honderd miljoen euro per jaar.
 

Related Articles

Veel mensen zijn inmiddels overstag en kiezen voor zonne-energie. Hoewel zonnepanelen steeds populairder worden, was dat niet altijd het geval. Tijd om de 5

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.