Fraude bij verbouwing jeugdgevangenis Den Helder

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Regionieuws – Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) heeft vorig jaar miljoenenblunders gemaakt. Aannemers werden voorgetrokken, zoals bij de verbouwing van jeugdgevangenis Doggershoek in Den Helder.
Ook stonden geschikte locaties leeg, terwijl voor de opvang in grote evenementenhallen de hoofdprijs werd betaald. Dat concludeert De Telegraaf vandaag op grond van eigen onderzoek.
“Het risico bestaat dat het COA zich niet kan verantwoorden voor het naleven van de wet- en regelgeving”, schrijft de dienst in zijn eigen jaarverslag. Maar anonieme aannemers zeggen tegen de krant dat dit een smoesje is om te verhullen dat de overheidsdienst steeds bepaalde bedrijven voortrekt.

Duurder

Dat die duurder werken, blijkt geen bezwaar. Zo werd bij de verbouwing van jeugdgevangenis Doggershoek in Den Helder de goedkoopste bieder gepasseerd voor een ander bouwbedrijf. De kosten van de asielopvang zijn de afgelopen jaar geëxplodeerd. Zo stegen alleen de uitgaven aan huur van tien naar honderd miljoen euro per jaar.
 

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category