2°C | Amsterdam

Gala verwachting

De Gala koers is het afgelopen jaar flink gestegen en de verwachtingen voor de koers 2022 zijn ook zeer positief. Steeds meer beleggers zien het nut in van beleggen in Gala. Maar wat is Gala precies, en wat zijn de geplande ontwikkelingen voor het komende jaar?

Hier in dit artikel gaan we iets dieper in op het project om beter te begrijpen wat de toekomstverwachtingen zijn. Zaken zoals wie er achter Gala zit en wat het project inhoudt, wat de geplande ontwikkelingen zijn en wie het development team is, zijn erg belangrijk om te weten als belegger. Zo kun je namelijk een doordachte keuze maken wanneer je besluit te beleggen in Gala.

Ook gaan we iets dieper in op de crypto exchanges, en nemen Binance en Bitvavo als voorbeeld.

 

Gala Games logo

 

Het afgelopen jaar heeft blockchain gaming een enorme groei doorgemaakt. Mogelijk heeft de lockdown eraan bijgedragen maar GameFi lijkt booming business. Zo ook Gala, een gaming netwerk door gamers, voor gamers. Lees er alles over in dit artikel.

Wat is Gala?

Gala is een ecosysteem waarbij speelplezier op de eerste plaats komt. Op het ecosysteem van Gala heb je als gebruiker de mogelijkheid om Games te ontwikkelen doormiddel van de tools die het systeem aanbiedt. Daarnaast kan je alle games gratis spelen. De in-game items kan je kopen met de GALA token.

Het project is gestart in 2018 en in 2020 is het ecosysteem gelanceerd en live gegaan. Op dit moment draait het nog op het Ethereum netwerk maar in de toekomst moet Gala een multichain platform worden. Momenteel draaien er vijf games op het ecosysteem, waarvan enkele nog in de ontwikkelingsfase:

  • Town Star is een door Gala Games zelf ontwikkeld en eind oktober 2021 gelanceerd, als eerste game binnen het Gala netwerk. Door NFT’s in te zetten kun je tokens verdienen. Het spel heeft een eigen token TOWN.
  • Spidertanks is in november 2021 op de markt gebracht en bevindt zich nog in de bèta fase. De game is ontwikkeld door Gamedia op het Gala Games netwerk.
  • Mirandus is een spel dat op het moment van schrijven nog in ontwikkeling is. Het is een zogenaamde Massively Multiplayer Online Role Playing Game (MMPORG) dat je met grote groepen tegelijk kan spelen. 
  • Echoes of empires is net als de voorgaande game nog in ontwikkeling
  • Fortified  is nog in de ontwikkelingsfase. 

Zoals gezegd biedt Gala gebruikers de mogelijkheid om games te ontwikkelen op het ecosysteem. Dit kan in de zogenoemde Gala Games Development Studio dat een toolkit biedt voor de implementatie van onder andere NFT’s en wallets. Op deze manier probeert Gala het voor iedereen eenvoudig te maken om games te ontwikkelen.

Gala Nodes

De basis van het netwerk zijn de nodes Deze zorgen voor de aanmaak van nieuwe blokken op de blockchain. In principe kan iedereen die over een computer beschikt een licentie kopen met behulp van de GALA-tokens. In tegenstelling tot veel andere netwerken geldt bij Gala dat degene die bereid is de meest tokens te betalen de node licentie krijgt.

Er zijn verschillende node rollen beschikbaar waarbij de Founder nodes voor het gehele ecosysteem draaien en andere node rollen alleen voor bepaalde games beschikbaar zijn. Als node kan je vervolgens weer rewards winnen die gemint kunnen worden om vervolgens weer te gebruiken op de blockchain. Dit is een mint-on-demand systeem wat als voordeel heeft dat het niet afhankelijk is van een gasfee levering, zoals bij Ethereum.

De GALA-token is de digitale utility-token van het Gala Games-ecosysteem. Het doel van GALA is om een ​​gemakkelijke en veilige wijze van betaling en afwikkeling te bieden tussen deelnemers die interactie hebben binnen het Gala Games-ecosysteem zoals betaling van digitale goederen of in-game items. GALA is overdraagbaar tussen gebruikers en zij hebben volledige controle over het gebruik ervan.

Founder’s Nodes verdienen GALA door het ecosysteem te ondersteunen waarop games kunnen draaien. De eerste game die is geproduceerd voor het Gala Games-ecosysteem, Town Star, heeft een beloningsstructuur waarbij de top 100 spelers worden beloond in GALA.

Vox Gala GamesDe gedachtegang achter Gala is dat de gehele controle over de games van gebruikers ligt bij de gebruiker. Dit in tegenstelling tot veel traditionele games, waarbij alleen de eigenaren geld verdienen en de gamer niets bezit. De drie oprichters willen er met Gala voor zorgen dat alle NFTs tot het eigendom van de gebruiker behoren en dat gamers doormiddel van het GALA-token ook medezeggenschap hebben over nieuw te ontwikkelen games.

Bekende NFT’s die al uitgebracht zijn op het Gala netwerk zijn:

  • Vox: een door Gala Labs gecreëerde NFT collectie met Mindcraft-achtige figuren
  • Frank Miller NFT’s: Op de legendarische comic artist Frank Miller gebaseerde NFT’s. Frank Miller is onder ander bekend door Sin City.

Een van de oprichters is Eric Schiermeyer, een grote naam in de gaming wereld die eerder al Zynga oprichtte, een bedrijf dat $8 miljard in gaming verdiende. Medeoprichter Michael McCarthy is onder andere gamedirector bij Sandbox geweest. De derde naam in het rijtje is Wesley T. Wright.

Het drietal heeft als motto: “Fun First”. Daarnaast geldt voor Gala: “Owned by the players, driven by the community and powered by the players”. De spelers zijn eigenaar van het spel en de NFT’s moeten daarom ook buiten de games bewaard en verhandeld kunnen worden. Daarnaast is het de community die het geheel leidt en de node aansturen.

De verwachtingen en ontwikkelingen van het Gala project

Het feit dat Gala door de community gerund wordt betekent dat deze ook kan bepalen welke gamers er ontwikkeld gaan worden en welke projecten Gala in de toekomst gaat steunen. Om deze reden heeft Gala geen uitgestippelde roadmap voor de toekomst. Het is aan de gebruikers met stemrecht welke koers Gala gaat varen.

Gala koers verwachting 2022 – 2025

Wanneer we proberen te voorspellen hoe een koers zal bewegen over een langere periode dan is dat elke keer toch heel erg moeilijk. De cryptocurrency koersen zijn erg bewegelijk en zeer gevoelig voor het dagelijkse nieuws. Het is dan ook verstandig om altijd op de hoogte te blijven van het Gala nieuws, en te zien wat de ontwikkelingen zijn. Een verstandige belegger laat zich niet leiden door twitter, maar door websites en bronnen die met accuraat nieuws komen. 

Elke crypto heeft een lang termijn plan met ontwikkelingen op de blockchain technologie. Door als belegger hiervan op de hoogte te zijn, en je in te lezen op websites zoals Reddit, kun je een verstandige keuze maken. 

Moet ik GALA kopen?

Waar let je als belegger op wanneer je erover denkt om GALA te kopen? 

Gala samenwerking binanceHet is altijd zeer verstandig om te kijken naar het project achter de munt. Hoeveel onderzoek wordt er gedaan, en hoe vernieuwend is de crypto? Er zijn op dit moment meer dan duizenden verschillende crypto coins in omloop, dus het is belangrijk om de juiste te kiezen.

Wanneer een crypto veel ontwikkelingen op de agenda heeft staan brengt elke ontwikkeling een verwachting, en hiermee vaak een stijging in prijs. Of de ontwikkeling ook succesvol is zal resulteren in een koers stijging, of daling.

Een van de belangrijkste aspecten voor elke belegger om naar te kijken is zijn eigen financiën, kun je het geld missen? Er is altijd een kans dat je het geld verliest, zo ook bij de GALA koers. En wanneer je wilt investeren voor lang termijn moet je ook in staat zijn om zonder het geld kunnen leven, en hier geen hinder van ondervinden.

GALA kopen

Het kiezen van de juiste crypto exchange kan heel erg persoonlijk zijn, maar we kunnen wel vertellen dat er een aantal zaken goed geregeld moeten zijn. Crypto exchanges zijn (nog) niet gereguleerd zoals wanneer je aandelen koopt. En ook het hebben van een cold wallet is cruciaal. Dit zorgt namelijk dat je jouw crypto veilig kunt bewaren. 

Iets waar veel beleggers gebruik van maken op dit moment is de optie tot staking. Zo kun je wanneer je besluit GALA voor een langere periode vast te houden, een extra rendement verdienen door middel van staken. Ook zijn de kosten van een exchange uiteraard erg belangrijk, als belegger wil je natuurlijk geld verdienen, niet verliezen.

In onze ervaringen zijn Bitvavo en Binance heel erg goed, beide zijn ze voordelig, worden zo hoog aangeschreven. Ook bieden ze een mooi aanbod van diverse crypto aan, zo ook GALA.

Conclusie

Gala staat nog in de kinderschoenen maar is daarom zeker niet minder ambitieus. De hype rondom meteversum draagt zeker bij aan de populariteit van Gala. Er zijn op dit moment vijf games in ontwikkeling maar er staan zeker nog meer aan te komen. Het decentrale ecosysteem is erop gericht om het voor gamers makkelijker te maken om games te ontwikkelen en gebruikers met een licentie hebben stemrecht over nieuwe games en NFT’s.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.