Geen thuiszorg Hollands Kroon na opstappen Buurtzorg

Bessie Cooper

Venenatis pulvinar nunc arcu lorem ornare dictum ipsum. Ante at condimentum diam a aliquet eget amet massa tempor.

Hollands Kroon – Buurtzorg weigert de afspraken met Hollands Kroon na te komen. Dat laat de gemeente vandaag weten. Eind februari werd bekend dat Buurtzorg ook in Hollands Kroon cliënten en personeel van het failliete TSN over zou nemen tot 1 januari 2017.
Toch trekt Buurtzorg zich nu opeens terug. Wethouder Mary van Gent van Hollands Kroon laat weten daar heel verrast over te zijn. “Op 25 maart liet Buurtzorg ons weten dat ze twijfelden. Ze hebben blijkbaar toen gelezen dat we de voorlopige vergunning voor 2017 aan Incluzio hebben gegeven.” Incluzio is een andere zorgaanbieder, waar Hollands Kroon graag mee verder wil in 2017.
Lees ook: TSN failliet, thuiszorgmedewerksters gaan fors minder verdienen bij Buurtzorg
Volgens Van Gent wist Buurtzorg dat het contract zou stoppen op 1 januari 2017. “Ook Alkmaar heeft dat zo gedaan en bij ons kwamen ze terug van “ja maar, het aantal cliënten is gehalveerd en het gaat alleen over HH2 (uitgebreide huishoudelijke hulp – red)”. Maar dat stond al in de overdrachtspapieren die TSN aan Buurtzorg heeft gegeven begin dit jaar.”
Lees ook: Boze thuiszorgmedewerksters bezetten gemeentehuis Hollands Kroon

Alternatief

Hollands Kroon heeft overwogen om naar de rechter te stappen, maar gaat in plaats daarvan snel op zoek naar een andere zorgaanbieder. Van Gent: ”Het belang van onze cliënten en daarmee de zorgcontinuïteit staat voorop. Wij doen er alles aan om de arbeidsvoorwaarden van de medewerkers te waarborgen, maar garanties kunnen wij hierin helaas niet bieden. Wij organiseren voor eind april een alternatief.”
Daarnaast beraadt Hollands Kroon zich op stappen om de schade te verhalen op Buurtzorg.

Share this article

Related posts

Category

Category

Category

Category