Geen winnaar Dalfsen-VZV.

’t VELD – De wedstrijd tussen Morrenhof Jansen/Dalfsen en JuRo Unirek/VZV bleef onbeslist. VZV dat de vorige confrontatie in ’t Zijveld nog met ruim verschil in hun voordeel wisten te beslissen hielden elkaar nu in evenwicht op een 25-25 gelijk spel.

Hoewel het team van Rolf Schulte in de eerste 15 min. steeds een voorsprong in handen had door o.a. doelpunten van Lisanne Kolken en Jane Kramer kwam Dalfsen in de 17 min. voor de eerste keer op een 10-9 voorsprong.

VZV had in de laatste fase van het eerste bedrijf duidelijk het betere van het spel met uitstekend keepsters werk van Amber Zomerdijk en Lisanne Bakker die zelfs twee strafworpen onschadelijk wist te maken. De Veldtemers hadden hierdoor bij rust een verdiende en riante voorsprong in handen.

Ruststand 13-17.

Na de rust kwam Dalfsen aan zienlijk beter uit de kleedkamer en wist de stand na 13 min. zelf in evenwicht te brengen 20-20. VZV had duidelijk moeite om in het spoor van hun tegenstander te blijven, door toedoen prima reddingen VZV goalie van Amber Zomerdijk bleef de achterstand echter beperkt.

Lisanne Kolken benutte ook haar derde strafworp 25-23 waardoor ze topscorer werd, waarna Lotte Prak de 25-24 voor haar rekening nam. De slotfase van dit treffen kende helemaal een ongekend spannend verloop waarin VZV de stand op 25-25 wist te brengen.

Dalfsen leek in de laatste aanval alsnog met de overwinning te gaan strijken, met nog een halve minuut te gaan kreeg de thuisploeg nog een strafworp toegekend van het prima fluitende scheidsrechters koppel. Deze strafworp zou voor Dalfsen op de valreep alsnog de overwinning kunnen betekenen.

Het was echter de uitblinkende VZV keepster die deze strafworp met haar vingertoppen tegen de staander deed belanden waardoor de stand gelijk bleef. De laatste seconden was er balbezit voor VZV wat geen verandering meer in de stand zou brengen.

Eindstand 25-25.
Doelpunten: Lisanne Kolken 6, Florance Kos 4, Esma Staal 3, Jane Kramer 3, Lotte Prak 3, Maud Kruijer 2, Lisa Vlug 2, Djazzmin Trabelsi 1, Aniek Janssen 1.

Zaterdag 9 februari speelt JuRo Unirek/VZV Ds.1 de streekderby tegen Westfriesland/SEW aanvang 20.30 uur in Sporthal ’t Zijveld. Met vooraf om 17.00 uur de voorwedstrijden VZV Ds.2 tegen Meervogels Ds.1 in zaal 1  En 19.00 uur VZV Heren1 tegen Aristos (A) Hs.3. Ook in zaal 1.