2°C | Amsterdam

Geld lenen: hier moet je op letten!

Zit je momenteel financieel een beetje in de knoei? Omdat je huis bijvoorbeeld een grote verbouwing nodig heeft of omdat je auto het plotseling begeven hebt en je nog niet voldoende hebt weten te sparen? Dan is de kans groot dat je een lening overweegt. Hoewel een lening in dergelijke gevallen zeker de oplossing kan bieden, moet er wel over enkele factoren worden nagedacht. Hier lees je precies waar je op moet letten om jouw lening zo voordelig mogelijk te houden.

Online vergelijken

We zijn allemaal wel bekend met de slogan “Let op, geld lenen kost geld!” En ja, dat klopt ook zeker. Je betaalt immers altijd meer dan het totale geleende bedrag. Dit komt door de rente die je over het bedrag moet betalen. Toch variëren deze tarieven sterk tussen de kredietverstrekkers. Daarom is het altijd goed om een online vergelijking uit te laten voeren. Zo weet je zeker of Becam of een andere kredietverstrekker voor jou de voordeligste keuze is. Je krijgt direct een duidelijk overzicht van de bekendste kredietverstrekkers en de daarbij horende tarieven. Let uiteraard nog wel even op de kleine lettertjes in het contract, want zo voorkom je dat er nog addertjes onder het gras zitten en weet je zeker dat dit contract niet alleen nu het goedkoopst is, maar ook in de toekomst.

Wanneer geld lenen?

Voordat je gaat lenen is het natuurlijk ook belangrijk om jezelf te vragen of een lening écht noodzakelijk is. Het zelf betalen is immers altijd goedkoper. Hoe laag de rentetarieven nu ook moge zijn. Meestal wordt een lening gedaan om een grote aankoop te doen, waar op dat moment haast achter zit. Bijvoorbeeld bij een verbouwing die noodzakelijk is om het wooncomfort hoog te houden. Of om die auto aan te schaffen als je huidige het begeven hebt en je écht niet zonder kan. Ook het volgen van een studie op latere leeftijd kan een reden zijn om een persoonlijke lening af te sluiten, omdat je dan meestal niet meer terecht kunt bij DUO.
Een lening kan interessant zijn als je dit gebruikt om in jezelf of een woning te investeren. Wanneer je het bijvoorbeeld gebruikt om te kunnen studeren, investeer je dit geld om een betere baan en dus ook een hoger salaris te krijgen. Uiteindelijk verdien je de kosten dus makkelijk terug. Dat geldt ook voor sommige verbouwingen in huis. Wellicht kunnen deze immers de woonwaarde zo enorm verhogen, dat je het bedrag dubbel en dwars terug verdiend.
Hier moet je op letten

Een lening sluit je natuurlijk niet zomaar af. Bij het afsluiten van een lening moet je met verschillende factoren rekening houden. Zo probeer je de lening zo voordelig mogelijk te houden. Let o.a. op:
• De looptijd van de lening. Hoe sneller je hem aflost, hoe goedkoper je uit zal zijn. Dit betekent echter wel dat je maandelijks ook een hoger bedrag af moet lossen.

• Hoe hoog is de rente? Kan het elders wellicht goedkoper? Gaat het om een vaste- of variabele rente?

• Hoeveel moet je per maand betalen aan aflossing en rente? Is dit financieel haalbaar? Dit is niet alleen prettig om zelf te weten, maar zal ook worden getoetst door de kredietverstrekker in kwestie.

Related Articles

Wie houdt er niet van hagelslag? Deze heerlijke Hollandse lekkernij is perfect als ontbijt of als tussendoortje en is er in tonnen verschillende smaken.

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.