2°C | Amsterdam

Geldboete na heling gestolen iPhone 6

REGIO – De 23-jarige Emanuel S. uit Den Helder is dinsdag door de rechter in Alkmaar veroordeeld tot een geldboete van 500 euro wegens het helen van een nieuwe iPhone 6
De iPhone 6 was samen met met andere telefoontoestellen tijdens in inbraak in een Telefoonwinkel in Den Helder. De inbreker(s) waren binnengekomen door de achterdeur te forceren waarna zij toegang kregen tot de winkel en daar diverse mobiele telefoons meenamen. De schade die de winkel opliep was ruim 5000 euro door deze inbraak.
1 van deze telefoons werd door 1 van de mogelijke daders verkocht aan S. die daarna de nog in de verpakking zittende telefoon wilde doorverkopen aan een andere telefoonwinkel in Den Helder.
De verkoper van de winkel merkte dat het Imei nummer als gestolen stond aangemerkt en waarschuwde de politie waarna S. aangehouden en meegenomen naar het politiebureau waar hij werd verhoord en een proces verbaal kreeg.
De Officier van Justitie vond het overtuigend bewezen dat S. kon weten dat hij een gestolen telefoon kocht en zich daarom schuldig maakte aan heling en het in standhouden van diefstal en ander criminaliteiten. De Officier van Justitie eiste een geldboete van 600 euro en verlening van de nog lopende proeftijd van S. die hij bij een eerdere veroordeling heeft gekregen wegens mishandeling en huiselijk geweld.
De rechter ging deels mee in de eis van de OvJ en veroordeelde S. tot een boete van 500 euro. De verlening van de proeftijd liet de rechter achterwege omdat de proeftijd nog tot medio 2017 duurt.

Related Articles

Verdien een beloning in de vorm van rente door middel van het staken van crypto!

Meer weten? Lees er meer over bij onze top 3 favo exchanges:

Est, netus aenean hendrerit sed purus ipsum amet.

Een beginner in de cryptowereld? Nederlands grootste crypto exchange Bitvavo helpt je graag in jouw proces!

Belangrijke mededeling: Tijdelijk 1000 euro GRATIS trading fees

HollandseKroonactueel.nl biedt jou niet alleen het laatste Crypto nieuws. Wij bieden jou ook 1000 euro gratis trading fees aan bij Nederlands grootste Crypto Exchange.